Navigation Menu

Σούπα μοσχάρι με μαρούλια

Η σούπα με μοσχάρι, μαρούλια και ζυμαρικό είναι πραγματικά η αγαπημένη μας, η συνταγή είναι εύκολη και πεντανόστιμη, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε, η μικρή μου την λατρεύει το ίδιο και ο σύζυγος. Δείτε παρακάτω την συνταγή αναλυτικά και σε φωτογραφίες βήμα βήμα.

σούπα με μοσχάρι και λαχανικά


Υλικά που θα χρειαστούμε 


1 κιλό μοσχάρι
5 με 6 μεγάλα μαρουλόφυλλα 
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
200 γρ κουσκουσάκι
1 φλιτζάνι λάδι
2 κύβους ζωμό βοδινού (προαιρετικά)

Αυγό και λεμόνι για το αυγολέμονο

Εκτέλεση
1.Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μοσχάρι με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει.( Αυτή η διαδικασία είναι και η πιο χρονοβόρα για αυτή την σούπα. Εγώ συνήθως βράζω το μοσχάρι από το προηγούμενο βράδυ)

2.Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζουμί στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρέας σε ένα σκεύος αφού κρυώσει.
Στην φωτογραφία αριστερά βλέπετε τον ζωμό μας να έχει παγώσει!!! Μη δίνετε σημασία είχε πολύ κρύο εκείνη την βραδιά!!!
3. Ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.



4. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας για 3 λεπτά,μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρέας σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμη.



5. Ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσαμε  από το βράσιμο του κρέατος, προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα ακόμη. Δεν χρειάζεται αρκετή ώρα, μη ξεχνάτε πως το κρέας μας είναι ήδη βρασμένο.


6. Ρίχνουμε το κουσκουσάκι και βράζουμε λιγάκι ακόμη μέχρι να μαλακώσει και αυτό.
Η σούπα μας έχει σχεδόν τελειώσει και ήδη μυρίζει υπέροχα, αν θέλετε όμως να απογειωθεί ή γεύση της ρίξτε σε αυτό το σημείο και ζωμό βοδινού, τους γνωστούς κύβους

Τέλος φτιάχνουμε αυγολέμονο και το προσθέτουμε στην σούπα με το γνωστό τρόπο.


Έτοιμη η σουπίτσα μας Καλή όρεξη !!! Δοκιμάστε την και πείτε μου....

Extra tip
Το μυστικό της γιαγιάς.
Γενικότερα το μοσχάρι είναι ένα κρέας που βράζει δύσκολα, για να επιταχύνετε τον χρόνο βρασίματος αλλά και για να είναι τόσο μαλακό ώστε να λιώνει με το πιρούνι, πριν το μαγειρέψετε βάλτε το σε μία κούπα με νερό και λίγο ξύδι για μισή ώρα.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις συνταγές που δοκιμάζεται στην κουζίνα σας.
Τα λέμε σύντομα
Φιλιά πολλά
lol mommy in kitchen

Οι συνταγές μας βρίσκονται και στο syntagoulis.gr!!!  Μπορείτε να τις βλέπετε και να τις ψηφίζετε ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Δεν το εχω φαει ποτε ετσι το μοσχαρι αλλα επειδη στο Νικο αρεσουν πολυ οι σουπες θα το δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμάστε το!!! Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει

      Διαγραφή

Γράψε την γνώμη σου, αφήνοντας σχόλιο

Follow @ lol_moms