Αρχική lol mommy's thoughts & tips 10 πράγματα που δεν σου είπαν ποτέ για τη μητρότητα!

10 πράγματα που δεν σου είπαν ποτέ για τη μητρότητα!

by lol mommy

Μητρότητα, οπωσδήποτε ότι πιο όμορφο συμβαίνει στην ζωή μιας γυναίκας!

Στην πραγματικότητα όμως είναι όλα τα πράγματα στην μητρότητα όπως σου τα περιγράφουν; Διάβασε τι θα σου συμβεί όταν γίνεις μαμά!

Είσαι έγκυος στο πρώτο σου παιδί και ακούς πανέμορφες ιστορίες από μαμάδες. Στην λίστα παρακάτω θα διαβάσεις 10 πράγματα για την μητρότητα που δεν σας πουν ποτέ οι φίλες σου

Δεν υπάρχει καμιά πρωτάρα μαμά στον πλανήτη αυτόν που να ξέρει τι κάνει


Αλλά καμία. Όλες θέλουμε το καλύτερο, ελπίζουμε στο καλύτερο, αλλά δεν καταφέρνουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο! Και αν ποτέ μια μαμά ισχυριστεί ότι κάνει τα πάντα σωστά, απλώς λέει ψέματα!

Θα κοιμηθείς και πάλι, αλλά δεν θα είναι ποτέ το ίδιο!

Για το υπόλοιπο της ζωής σου, θα κοιμάσαι με το ένα αυτί στον τοίχο και το άλλο στην πόρτα! Θα έχεις τα μάτια κλειστά, αλλά θα πιάνεις κάθε υπέρηχο και υπόηχο. Θα κοιμάσαι σαν πράκτορας της CIA. Δηλαδή θα είσαι πάντα σε εγρήγορση!

Δεν θα πάρεις ποτέ «αναρρωτική άδεια» από τη μητρότητα

Που σημαίνει ότι δε θα έχεις το δικαίωμα, ούτε να αρρωστήσεις, ούτε να κάνεις πυρετό, ούτε να καθίσεις γριπιασμένη στο κρεβάτι, ούτε καν να κάνεις εκείνη την απλή επέμβαση του εσώκλειστου φρονιμίτη, που όλο λες να προγραμματίσεις. Και να σου πω κάτι; Όσο άρρωστη κι αν είσαι «η διοίκηση» δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για την υγεία σου. Καλύτερα να συμβιβαστείς μ’ αυτό!

Θα γίνεις φίλες με άλλες μαμάδες

Και με μοναδικό κίνητρο, όχι τη φιλία, αλλά ότι απλώς δε σε κρίνουν και αντέχουν το αγγελούδι σου. Αν μάλιστα αυτές οι φίλες πίνουν και ένα ποτηράκι κρασί μαζί σου τις δύσκολες ώρες, θα γίνουν οι νέες κολλητές σου.

Το σεξ κατά καιρούς θα σου φαίνεται σαν αγγαρεία

Ε, ναι κάποιες φορές το σεξ θα παραμερίζεται από μια τεράστια λίστα άλλων «σημαντικών» πραγμάτων, όπως αν πρέπει να γεμίσεις το πλυντήριο πιάτων, αν πρέπει να βγάλεις το πλυντήριο ρούχων, ή αν πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι για να βρεις το νάνι του παιδιού σου! Αλλά ακόμη κι όταν κάνεις σεξ, πάλι το μυαλό σου θα είναι στο αν πρέπει να πλύνεις τις κουρτίνες. Μη στεναχωριέσαι. Συμβαίνει σε όοοοολες τις μαμάδες που έχουν πολλά να κάνουν.

Πιθανώς, όταν φέρεις το μωρό από το μαιευτήριο στο σπίτι, να μην το λατρέψεις, όπως σου είπαν!

Φυσικά και θα το λατρέψεις, θα το αγαπήσεις όσο κανέναν άλλον, θα το ερωτευτείς, θα παθιαστείς μαζί του. Αλλά ίσως όχι αυτές τις πρώτες ημέρες. Αυτές τις ημέρες, θα είσαι μόνο κουρασμένη! Συγκεκριμένα, θα είσαι ένα ερείπιο! Το μόνο που θα θέλεις είναι να σωριαστείς σε μια πολυθρόνα και να κοιτάζεις το κενό. Εννοείται πως θα βρεις τους ρυθμούς σου. Και εννοείται ότι η καινούρια σου ζωή θα είναι υπέροχη. Αλλά λίγο αργότερα!

Θα γίνεις ψεύτρα

Ναι, θα πεις πολλά τερατώδη και υπερβολικά ψέματα. Για τα πάντα: Για τον Άγιο Βασίλη, για το Πάσχα, για τη Νεράιδα των δοντιών, για τον Μπαγκς Μπάνι, για εκείνο το αρκουδάκι που πάει χάθηκε (γιατί χάλασε στο πλυντήριο). Ναι θα γίνεις ειδική στα κατά συνθήκη ψέματα. Δεν πειράζει!

Θα γίνεις ειδική (έως μανιακή) με τα ακατάλληλα τρόφιμα του super-market!

Θα ξέρεις με λεπτομέρειες ποια λαχανικά έχουν φυτοφάρμακα, ποια αναψυκτικά έχουν καραμελόχρωμα, ποια ψάρια είναι φορτωμένα με βαρέα μέταλλα και ποια κρέατα έχουν ορμόνες. Γενικά θα αποκτήσεις τόσες γνώσεις ώστε να θεωρείσαι άριστη υπάλληλος για το Χημείο του Κράτους!

Η γκαρνταρόμπα σου θα αλλάξει

Εντελώς όμως! Τα εσώρουχα σου από δαντελωτά και σέξι θα γίνουν ανθεκτικά και βολικά. Τα παπούτσια σου από ψηλοτάκουνα και κομψά θα γίνουν αναπαυτικά και ίσια. Τα ρούχα σου από σικάτα και ακριβά θα γίνουν απλώς.. άνετα! Ναι, η αθλητική φόρμα θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Δεν πειράζει. Αγκάλιασε με αγάπη αυτό το νέο κορμί που έφερε έναν άνθρωπο στον κόσμο! Και φόρεσε τη φόρμα σου με περηφάνια!

Θα κάνεις πολλά λάθη!

Και θα υπάρχουν στιγμές που θα πεις ότι τα λάθη αυτά δε θα σου τα συγχωρέσει ποτέ το παιδί σου. Και θα νιώσεις ενοχές. Και θα κλάψεις. Και θα πονέσεις. Και θα σου πουν τα παιδιά: «Γιατί μαμά»; Και εσύ θα τους απαντήσεις. “Γιατί είμαι μαμά. Γι’ αυτό!”

Ελπίζω να μην σε τρόμαξα
και να θυμάσαι να αγαπάς τον εαυτό σου.
Για να είναι το παιδί καλά, πρώτα πρέπει να είσαι ΕΣΥ!
Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα