Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως όσα νήπια τρώνε με τα χέρια, θα μπορέσουν μεγαλώνοντας να διατηρήσουν το βάρος τους.
Τα μωρά που αρχίζουν να τρώνε στέρεα τροφή με τα δάχτυλα, αντί να τους δοθούν πολτοποιημένες τροφές από τους γονείς τους, αναπτύσσουν υγιείς διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή τους
παιδιά που τρώνε με τα χέρια

Τα μωρά που αρχίζουν να τρέφονται με τις στέρεες τροφές, προτιμούν τους
υδατάνθρακες περισσότερο απ' όλα τα άλλα είδη τροφίμων. Εκτός από τους υδατάνθρακες, τα μωρά προτιμούν και πρωτεΐνες με βάση τα δημητριακά. Τα παιδιά που σιτίζονται με πολτοποιημένες τροφές, προτιμούν τις πολύ γλυκές τροφές, με βάση τη ζάχαρη.
Υπολόγισαν επίσης τον BMI (Δείκτη Μάζας Σώματος) και διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα παιδιά που ταΐζονταν με το κουτάλι και δεν έτρωγαν με τα χέρια, ήταν παχύσαρκα.  Δεν υπήρξε σχέση μεταξύ BMI και της διάρκειας του θηλασμού ή της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης των γονέων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να φάνε, ευαισθητοποιούνται γρηγορότερα σχετικά με τις τροφές και μαθαίνουν την υφή κάθε τροφής, αντίθετα με τα παιδιά που τρώνε αλεσμένα φαγητά.
πηγή babyzone.gr


Share To:

lol mommy

Το blog των lol mommies σας περιμένει να το ανακαλύψετε!Ταξιδέψτε μαζί μας, δείτε προτάσεις και κριτικές, γελάστε, συγκινηθείτε, ενημερωθείτε και δημιουργήστε με μια πιο lol ματιά!!!

Άφησε το σχόλιο σου :

4 comments so far,Add yours

 1. Αρα μάλλον κάνω καλα που αφήνω τη μικρη μου (15 μηνων) να τρωει με τα χέρια! (άλλωστε δε δεχεται πλεον κουταλι με τιποτα!) βέβαια μετα θέλει οπωσδήποτε σκούπισμα το πάτωμα και αυτή μπάνιο αλλα χαλάλι της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια χαρά σας βρίσκω!!! Όσο για το πάτωμα εχει καιρό μπροστά του να μένει καθαρό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Όλες μπερδευόμαστε σε αυτό το στάδιο και έτσι το βρήκα αρκετά χρήσιμο για δημοσίευση!

   Διαγραφή

Αν έχετε κάτι να μας πείτε και θέλετε όλοι οι αναγνώστες να διαβάσουν την γνώμη σας Σχολιάστε....