Αρχική Recommended Βιβλίο: Ποτέ Χωρίς την Κόρη Μου!

Βιβλίο: Ποτέ Χωρίς την Κόρη Μου!

by lol mommy

Περίεργα τα συναισθήματα, σχεδόν ανατριχιαστικά τώρα που ξεκινάω να γράφω για το βιβλίο Ποτέ χωρίς την κόρη μου! Είναι πραγματικά το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ και δεν έχει γίνει άδικα Best Seller.

Το βιβλίο εξιστορεί την αληθινή ιστορία μίας Αμερικανίδας από το Michigan, παντρεμένη στην Αμερική με έναν Ιρανό γιατρό. 

Η ζωή τους κυλούσε αρμονικά και την ευτυχία τους ήρθε να ολοκληρώσει ένα κοριτσάκι. Ένας σύζυγος που έκρυβε πάρα πολύ πολύ καλά τις προθέσεις του και τον πραγματικό του εαυτό.

Όλα άλλαξαν όταν αποφάσισαν να πάνε στη γενέτειρα του την Τεχεράνη για διακοπές, έτσι νόμιζε τουλάχιστο η ηρωίδα μας.

Ο Ιρανός σύζυγος άλλαξε πριν καν ακόμη πατήσουν το πόδι τους σε Ιρανικό έδαφος. Άλλαξε μόλις το αεροπλάνο τους μπήκε στον εναέριο χώρο της χώρας.

Η ίδια βρέθηκε αιχμάλωτη του συζύγου, της οικογένειας του, της αδερφής του ενώ της απαγόρευαν να βλέπει το παιδί της.

Τα μαρτύρια ήταν τόσα πολλά που η σκέψη της γυρνούσε στο πως θα καταφέρει να τον σκοτώσει, σύντομα όμως κατάλαβε πως κάτι τέτοιο θα ήταν μάταιο αφού κατά τον Ιρανικό νόμο, όταν ένας πατέρας πεθαίνει, το παιδί του περνάει υπό την κηδεμονία της οικογένειάς του, δηλαδή των παππούδων ή των θείων και όχι της μάνας.

Οι μητέρες στο Ιράν δεν έχουν κανένα δικαίωμα πάνω στα παιδιά τους.

Οι περιγραφές στο βιβλίο είναι τόσο ζωντανές που νιώθεις ακόμα και τις μυρωδιές της βρώμας στο χώρο σου.

Το παιδί γράφτηκε σε σχολείο στην Τεχεράνη και εκεί τα πράγματα έγιναν τραγικά και για το ίδιο, δόθηκε όμως μια μικρή διέξοδο στη μητέρα και στην προσπάθεια της να προσεγγίσει το αμερικανικό προξενείο που πίστευε ότι θα βρει βοήθεια.

Η μόνη της λύση ένα κύκλωμα λαθρομεταναστών με το οποίο την έφερε σε επαφή μία αντιεξουσιαστική ομάδα γυναικών στο Ιράν.

Σε αυτές τις γυναίκες το πρώτο πράγμα που παρατήρησε η ηρωίδα ήταν τα βαμμένα νύχια τους.

Τέσσερις μέρες πραγματικής Οδύσσειας για την ίδια και το παιδί. Φόβος για την εντόπιση τους η μόνη και ελάχιστοι κύβοι ζάχαρης για τροφή.

Ποτέ Χωρίς την Κόρη μου είπε και έτσι έκανε, λίγο αργότερα όμως διαπίστωσε ότι για μερικά λεπτά εκείνη είχε περάσει στα Τουρκικά σύνορα ενώ η κόρη της βρισκόταν στην απέναντι πλευρά των Ιρανικών συνόρων αφού δεν γινόταν να ανέβουν στο ίδιο άλογο που θα τις έβγαζε από την χώρα.

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για το βιβλίο αλλά δεν θα συνεχίσω, θα σε αφήσω να το διαβάσεις!

Θα σου πω μόνο λίγα λόγια για την συγγραφέα.

  Η Betty Mahmoody ήταν μια διαζευγμένη νοικοκυρά όταν γνώρισε το γιατρό Μαχμουντι στο νοσοκομείο του Κάρσον Σίτι, όπου εκείνη νοσηλεύθηκε για ένα διάστημα.

Η σχέση τους κατέληξε σε γάμο από τον οποίο γεννήθηκε η κόρη τους Μαχτόμπ. Τέσσερα χρόνια μετά αποφάσισαν να επισκεφθούν την οικογένεια του Μουντί, στην Τεχεράνη. Εκείνος πήρε την απόφαση να μείνουν για πάντα εκεί και άρχισε να συμπεριφέρεται σαν τύραννος κρατώντας τη γυναίκα και την κόρη του σχεδόν αιχμάλωτες.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες και μέσα από απερίγραπτες περιπέτειες, η Μπέτι Μαχμουντί κατόρθωσε να δραπετεύσει μαζί με την κόρη της και να γυρίσει στην Αμερική.

Σε συνεργασία με τον Ουίλιαμ Χόφερ έγραψε και εξέδωσε το βιβλίο “Ποτέ χωρίς την κόρη μου” το οποίο γυρίστηκε και ταινία.

Από τότε ασχολείται με τα προβλήματα παιδιών που προέρχονται από παρόμοιους γάμους και ίδρυσε την οργάνωση “Ένας Κόσμος για Παιδιά”. Ταξιδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις πάνω σ΄ αυτό το θέμα.

Ποτέ χωρίς την κόρη μου – Ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβάσεις, στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Άλλες προτάσεις για δυνατά βιβλία μπορείς να βρεις στη στήλη Βιβλία του lol moms.

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

4 Σχόλια

lol mommy 4 Νοεμβρίου, 2015 - 4:03 πμ

Δέσποινακι σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις το βιβλίο, είναι πραγματικά υπέροχο!

Απάντηση
lol mommy 4 Νοεμβρίου, 2015 - 4:02 πμ

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αν το έχεις διαβάσει το νιώθεις.

Απάντηση
Δεσποινα Κολαγκη 3 Νοεμβρίου, 2015 - 7:48 πμ

Ειναι στα αδιαβαστα ακομη αλλα πραγματικα η περιγραφη σου υπεροχη!!!

Απάντηση
Peloma BoQ 3 Νοεμβρίου, 2015 - 7:35 πμ

Η περιγραφή σου είναι υπέροχη.

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα