Αρχική Χριστούγεννα Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικες Χιονόμπαλες

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικες Χιονόμπαλες

by lol mommy

Κατασκευή για Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες. Πως να τις φτιάξεις μόνος/η σου και τι πρέπει να βάλεις για να πέφτει αργά το χιόνι. Στην χριστουγεννιάτικη κατασκευή μου θα χρησιμοποιήσω γκλίτερ για χιόνι και θα σου δείξω όλα τα βήματα για να πετύχεις τις πιο όμορφες χιονόμπαλες.

Υλικά για χιονόμπαλες

  • γυάλα ή βαζάκι με καπάκι
  • μικρές Χριστουγεννιάτικες φιγούρες
  • κόλλα στιγμής ή ζεστή σιλικόνη
  • γκλίτερ ή/και μικρές χιονονιφάδες
  • γλυκερίνη (Μπορείς να παραγγείλεις εδώ)
  • εμφιαλωμένο νερό
  • καλαμάκι ή κουτάλι
  • διακοσμητική κορδέλα (προαιρετικά)

Βήμα βήμα οδηγίες για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σκηνικό της χιονόμπαλας, αφού πρώτα σιγουρευτούμε ότι οι φιγούρες μας χωράνε στα βαζάκια/γυάλες  με κλειστό καπάκι. Με κόλλα στιγμής ή πιστόλι ζεστής σιλικόνης κολλάμε τη φιγούρα, στον πάτο της γυάλας ή στο καπάκι, όπου μας αρέσει να είναι.

2. Αφού έχει στεγνώσει καλά η κόλλα γεμίζουμε τα 3/4 της γυάλας με εμφιαλωμένο νερό

3. Προσθέτουμε στο νερό λίγο από την γλυκερίνη. Η γλυκερίνη θα βοηθήσει το γκλίτερ που θα χρησιμοποιήσουμε για χιόνι να πέφτει αργά

4. Σειρά έχει το χιόνι της χιονόμπαλας μας, ρίχνουμε μέσα στη γυάλα τόσο γκλίτερ όσο μας αρέσει να φαίνεται για χιόνι και φυσικά ανάλογα με το μέγεθος της γυάλας που έχουμε. Μια μικρή ποσότητα αρκεί, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσουμε μικρό βαζάκι.

5. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή καλαμάκι για να ελέγξουμε πόσο αργά ή γρήγορα πέφτει το χιόνι. Αν πέφτει πολύ γρήγορα, προσθέτουμε λίγη ακόμη γλυκερίνη.

6. Αν επιλέξεις να κολλήσεις τη φιγούρα στο καπάκι, τώρα πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχει στεγνώσει καλά και κουμπώνεις κανονικά το καπάκι.

7. Είτε κολλήσεις την φιγούρα στο καπάκι είναι στον πάτο της γυάλας, ίσως χρειαστεί να συμπληρώσεις νερό για να μη δείχνει μισογεμάτο. Τέλος αν θέλεις διακοσμείς τη γυάλα με κορδέλα.

EXTRA TIP >>>Μπορείς να χρησιμοποιήσεις baby oil αντί για γλυκερίνη για να καθυστερήσεις την πτώση του χιονιού

Μάντεψε που αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις baby oil

Αναποδογυρίζουμε, Κουνάμε και Απολαμβάνουμε το θέαμα! Τα παιδιά θα  λατρέψουν το αποτέλεσμα και θα διασκεδάσετε δημιουργώντας μαζί αυτή την πανεύκολη κατασκευή για χιονόμπαλες.

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

7 Σχόλια

lol mommy 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 6:10 πμ

Αντε Ηλιάνα προλαβαίνεις…Xmas is still here Ξεκίνα!!!

Απάντηση
lol mommy 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 6:09 πμ

Καλώς το κορίτσι μου!!! Μου κάνει εντύπωση που εσύ η τέλεια CRAFTER δεν ήξερες το μαγικό υλικό. Φιλιά πολλά, καλές γιορτές και με το καλό να υποδεχθείτε το νέο μέλος!!!

Απάντηση
Ηλιάνα (Nea noikokyra) 23 Δεκεμβρίου, 2018 - 3:43 μμ

Ενταξει,τρελαθηκα!Τι ωραια ιδεα ειναι αυτη;

Απάντηση
Kiki Aposeki 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 9:16 μμ

Τέλειο!!!Και εμείς ετοιμάζουμε βαζάκια. Λες να βάλουμε και το μαγικό υγρό μέσα;;; Ευχαριστούμε για τη συνταγή τέλεια μανούλα!!!Σε φιλώ, καλές γιορτές, αν και θα τα πούμε και πάλι!!!

Απάντηση
lol mommy 25 Νοεμβρίου, 2015 - 6:12 πμ

Ευχαριστώ πολύ Δεσποινάκι!!!

Απάντηση
Δεσποινα Κολαγκη 16 Νοεμβρίου, 2015 - 1:55 μμ

Πολυ ομορφη αναρτηση!!!

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα