Εξετάσεις Michigan Lower Το να καταφέρει ένας μαθητής να πάρει το πτυχίο του είναι κυρίως θέμα στρατηγικής στο τρόπο που διαβάζει.


 Σχεδόν δέκα χρόνια μάθησης Αγγλικών απαιτούνται για να φτάσει ένας μαθητής στο επίπεδο lower.
 Το να καταφέρει να πάρει το πτυχίο του είναι κυρίως θέμα στρατηγικής στο τρόπο που διαβάζει.
 Μπαίνουμε σιγά σιγά στον Μάιο, ίσως το μυαλό μας να κάνει σχέδια για την Πρωτομαγιά και την εκδρομούλα που τόσο καιρό σχεδιάζουμε, παραδοσιακά όμως ο μήνας Μάϊος συνδέετε και με την εξεταστική περίοδο των Αγγλικών!

εξετάσεις lower

 Κατά την άποψη μου το μυστικό κρύβετε κυρίως στο λεξιλόγιο. Εδώ θα σας δείξω μερικούς απλούς αλλά και διασκεδαστικούς τρόπους για να μάθετε περισσότερες λέξεις, και το πως μπορείτε να συνηθίσετε να τις χρησιμοποιείτε σωστά αλλά και με την σωστή τους προφορά.

 Ο πιο κοινός τρόπος είναι να διαβάζεται στο βιβλίο σας τις λέξεις που δίνονται με την ελληνική τους ερμηνεία.
Θα πρέπει να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό αλλά κάντε το ανάποδα!
Ζητήστε από κάποιον να σας ερμηνεύσει την ελληνική σημασία των λέξεων και γράψτε σε ένα χαρτί την ανάλογη Αγγλική. Έτσι θα μάθετε και πως γράφετε η κάθε λέξη.
 Παράδειγμα εάν έως τώρα κάποιος σας ρωτούσε τι σημαίνει η λέξη <fugitive> και εσείς απαντούσατε <φυγόδικος> πολύ απλά ο βοηθός σας θα πρέπει να σας πει την ελληνική λέξη και εσείς να πείτε και να γράψετε την Αγγλική.

Έχετε ακούσει ποτέ για τα ακουστικά βιβλία?
Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μελέτης και μπορούν να βοηθήσουν τόσο στο λεξιλόγιο όσο και στην γραμματική.
 Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακούτε το κείμενο που βλέπετε μπροστά σας γραμμένο! 
Όταν θα συναντάτε κάποια άγνωστη λέξη θα πρέπει να σταματάτε και να ανατρέχετε στο λεξικό σας. 
Τα οφέλη που θα έχετε με αυτή την τακτική είναι
Η συνήθεια του αυτιού στην Αγγλική γλώσσα, κάτι που θα βοηθήσει και στο ακουστικό τεστ
Το άκουσμα της σωστής προφοράς κάθε λέξης.
Αν ακούσετε 3-4 βιβλία θα δείτε ότι και η γραμματική σύνταξη της κάθε πρότασης θα σας φαίνεται πολύ απλή όταν έρθει η στιγμή να δώσετε το τεστ GVR (Grammar, Vocabulary, Reading)
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο επιπέδου lower είναι η ιστορία του David Copperfield γραμμένο από τον Charles Dickens
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το  e-book σε μορφή pdf από εδώ και μπορείτε να το ακούσετε εδώ

 Για τους πιο κλασικούς προτείνω να αγοράσετε το υπέροχο βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς από εδώ

 Γενικότερα η ανάγνωση οποιουδήποτε αγγλικού κειμένου θα μπορούσε να βοηθήσει,για αυτό καλή εξάσκηση θα ήταν η ανάγνωση αγγλικών περιοδικών, εφημερίδων ή ακόμα και κόμικς.
   Αρκετή βοήθεια μπορεί να προσφέρει και η τηλεόραση!
Δείτε κάποια ταινία που σας αρέσει βάζοντας αγγλικούς υπότιτλους, έπειτα ξαναδείτε την ταινία χωρίς καθόλου υπότιτλους.
Ισχύει και εδώ η τακτική της άγνωστης λέξης, δηλαδή ότι θα πρέπει να σταματάτε την ταινία και να κοιτάτε στο λεξικό σας την σημασία της.
 Μία καλή επιλογή είναι η ταινία Casper καθώς οι διάλογοι που ακούγονται είναι επιπέδου Lower.

 Ή ταινία Casper ήταν εκείνη που πρότεινε και σε μένα ο καθηγητής μου, είδα την ταινία 2 φορές και μετά συνέχισα με το Prison Break καθώς ήταν η αγαπημένη μου σειρά εκείνη την εποχή, γι αυτό καλύτερα να δείτε ότι σας αρέσει, διάβασμα και διασκέδαση μαζί!!!


 Σε όλους μας αρέσει να ακούμε μουσική.
Στο youtube μπορείτε να βρείτε άπειρα βιντεάκια των αγαπημένων σας τραγουδιών με lyrics(στίχοι) και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάνετε την μετάφραση. 

 Μία από τις δυσκολότερες φάσεις των εξετάσεων lower είναι το speaking καθώς ο μαθητής καλείτε να συνομιλήσει στην αγγλική γλώσσα με κάποιον άγνωστο που είναι και ο εξεταστής του.Είναι φυσικό να νιώσετε τρακ και αμηχανία.

Ένας έξυπνος τρόπος να το αποβάλλεται  αυτό το τρακ είναι να κάνετε μία πρόβα τζενεράλε και για να σας δώσω να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ με αυτό θα σας αποκαλύψω τι έκανε η δική μου καθηγήτρια με εμένα.
 Γνωρίζοντας το άγχος που με είχε καταβάλει με πήρε και με πήγε σε μία συνάδελφό της εντελώς άγνωστη σε μένα η οποία με εξέτασε κατά τον ίδιο τρόπο όπως συνέβη αργότερα στο ραντεβού μου  με τον πραγματικό εξεταστή μου.

 Και τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι να διαβάζετε τα λάθη σας.
Όταν θα λύνετε μια άσκηση γραμματικής, μετά την διόρθωσή της από τον καθηγητή σας θα πρέπει να επιστρέφετε στο λάθος να το διαβάζετε μέχρι να καταλάβετε τον σωστό τρόπο-τύπο.

 Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες  και να σας υπενθυμίσω ότι μπορείτε να βλέπετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς και τις ημερομηνίες που διεξάγονται ανά πόλη στο www.hau.gr

Share To:

lol mommy

Το blog των lol mommies σας περιμένει να το ανακαλύψετε!Ταξιδέψτε μαζί μας, δείτε προτάσεις και κριτικές, γελάστε, συγκινηθείτε, ενημερωθείτε και δημιουργήστε με μια πιο lol ματιά!!!

Άφησε το σχόλιο σου :

1 comments so far,Add yours

Αν έχετε κάτι να μας πείτε και θέλετε όλοι οι αναγνώστες να διαβάσουν την γνώμη σας Σχολιάστε....