Σήμερα θα φτιάξουμε μια φρουτόκρεμα όπως κάνουμε σε καθημερινή βάση μόνο που αυτή τη φορά θα τις προσθέσουμε μερικές έξτρα δόσεις ασβεστίου που μας προσφέρουν τα αμύγδαλα αλλά και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που περιέχει εκείνο το μοναδικό δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο και δεν είναι άλλο από το τζίντζερ! (Δείτε εδώ τα οφέλη και τις χρήσεις του)
Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.
Θα χρειαστούμε
10-15 αμύγδαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ. (τρίψτε με το μαχαίρι)
1/2 μήλο
1/2 αχλάδι
1/2 μπανάνα
15-20 γρ εμφιαλωμένο νερό
3 μπισκότα πτι-μπερ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα της αρεσκείας σας, προτιμήστε εποχιακά. Το ίδιο ισχύει και για τα αμύγδαλα όπου μπορείτε να βάλετε όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ασβέστιο).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα της αρεσκείας σας, προτιμήστε εποχιακά. Το ίδιο ισχύει και για τα αμύγδαλα όπου μπορείτε να βάλετε όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ασβέστιο).
Πριν αρχίσω να ανησυχώ και να ψάχνω για το θέμα ενίσχυση ανοσοποιητικού και πως μπορώ να προσαρμόσω την διατροφή της μικρής μου, έφτιαχνα την κρέμα της με τον γνωστό τρόπο, καθαρίζω φρούτα,ρίχνω στο multi, αλέθω ταΐζω και τέλος. Σε αυτή την περίπτωση έριχνα μέσα χυμό από πορτοκάλι η γάλα για να βοηθήσει στο άλεσμα, τώρα θα χρησιμοποιήσω αμυγδαλόγαλο.
Η υγεία όμως ξεκινά από την διατροφή έτσι λοιπόν προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι το κάθε τι.
Η συνταγή μας
Μουλιάζουμε από βραδύς σε μια κούπα τα αμύγδαλα όπως κάνουμε και όταν φτιάχνουμε αμυγδαλόγαλο (Δείτε εδώ συνταγή αμυγδαλόγαλου)
Τώρα τα αμύγδαλα μας έχουν μαλακώσει και αποφλοιώνονται πολύ εύκολα.
Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε. (χρησιμοποιώ τα μπισκότα για να ισορροπήσουν οι γεύσεις και να τρώγεται πιο ευχάριστα)
Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε. (χρησιμοποιώ τα μπισκότα για να ισορροπήσουν οι γεύσεις και να τρώγεται πιο ευχάριστα)
Ρίχνουμε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα στο multi μαζί με το εμφιαλωμένο νερό και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε πολύ μικρά κομμάτια
Έχουμε φτιάξει κατά κάποιον τρόπο ένα παρά πολύ πηχτό αμυγδαλόγαλο ,το αφήνουμε μέσα στο σκεύος του multi και προσθέτουμε τα φρούτα μας και το ελάχιστο τζίντζερ ( μην το παρακάνετε γιατί η γεύση του είναι πολύ έντονη).
Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα φρούτα μας.
Η φρουτόκρεμα μας είναι έτοιμη!
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε, στο τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε, στο τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.
Προσοχή αν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς δεν πρέπει να δίνετε ούτε το γάλα αυτών.
Η φρουτοκρεμα είναι για παιδάκια άνω τον 12 μηνών που μπορούν να μασήσουν τα μικρά κομμάτια αμυγδάλου.
Οι φρουτόκρεμες είναι η μόνη τροφή που συνεχίζουμε να αλέθουμε ακόμη και όταν τα μικρά μας έχουν σταματήσει τα αλεσμένα, γι αυτό εκμεταλλευτείτε το έως ότου αρχίσουν να τρώνε τα φρούτα κανονικά.
Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook
Αμυγδαλόγαλο ε; Μου κίνησες την περιέργεια! Στα υπόψιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάλλη δες και την συνταγή του αμυγδαλογαλου,γίνετε ωραιο ρόφημα με χουρμάδες!
Διαγραφήκαλε αυτο ειναι καλο και για εμας σε μορφη smoothie! υπεροχη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσαα Ζινα μου πολύ καλή ιδεα!!!
ΔιαγραφήΑλήθεια θα το δοκιμάσω για μένα... μιας και η μικρή μου είναι λίγο τσακωμενη με τα φρουτα!!!! Γιαμι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια πάντα έφτιαχνα στην μικρή παραπάνω ποσότητα για να περισσέψει και να το φάω εγώ!!! χιχιχι Όσο για την μικρή σου που δεν της αρέσουν τα φρούτα, ίσως δοκίμαζες σε αποχυμωτή.
Διαγραφή