Αρχική Μπαμπάδες Πρώτη φορά Μπαμπάς!!!

Πρώτη φορά Μπαμπάς!!!

by lol mommy

Πρώτη φορά μπαμπάς, εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα συναισθήματα της γλυκιάς τρομοκρατίας που θα νιώσεις όταν μάθεις ότι θα γίνεις για πρώτη φορά μπαμπάς αλλά και τι θα συμβεί στη ζωή σου στο κοντινό μέλλον

Η στήλη του lol moms “Μπαμπάδες” είναι πραγματικά από τις αγαπημένες μου, λατρεύω να παρατηρώ τους καινούριους μπαμπάδες που βρίσκονται σε αυτή την φάση της ζωής τους, εντάξει έχει πλάκα παραδεχτείτε το!

Ίσως τώρα να σας ακούγετε παράξενο, αλλά στο σύντομο μέλλον θα το διαπιστώσεις και εσύ ο ίδιος

Όσο καλός ηθοποιός και αν είσαι δεν μπορείς να κρύψεις το συναίσθημα “έχω χάσει την μπάλα” κάτω από το χαλαρό στυλ που νομίζεις ότι δείχνεις.

Μην ανησυχείς όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό και μεγάλη σου τιμή θα έλεγα να τριγυρίζουν στο μυαλό σου οι ευθύνες διαβίωσης και προστασίας της οικογένειας.

Πρώτη φορά μπαμπάς; Συγχαρητήρια και καλώς ήρθες στο club!!!
Ας πάρουμε μια ιδέα τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον…

Μόλις έγινες μπαμπάς, βρίσκεσαι στο μαιευτήριο και όλο το άγχος που είχες τους προηγούμενους εννέα μήνες έχει εξαφανιστεί, έχεις πάρει μία ανάσα σκεπτόμενος επιτέλους τελείωσε!!! Χμ νομίζεις, ετοιμάσου να ζήσεις ιστορικές στιγμές γιατί τώρα αρχίζει το ματσ!

Από την πρώτη στιγμή που ένας πατέρας ανακαλύπτει κυριολεκτικά τι υπήρχε στην κοιλιά της συζύγου τόσο καιρό, αυτό το τόσο δα πλασματάκι γίνετε το κύριο μέλημα του και το επόμενο στάδιο είναι το άγχος των ευθυνών.

Μπαμπάς ίσον προστάτης. Το έχετε ακουστά έτσι; Ισχύει! Ναι ισχύει 100% και αν το παιδί είναι κορίτσι 1000%, μπορεί τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, η προσοχή να βαραίνει περισσότερο την μητέρα.

Αργότερα όμως ένας καλός μπαμπάς (αναφέρω τον όρο καλός γιατί υπάρχουν και μπαμπάδες του τύπου “ζαμάν φου” αλλά αυτοί σίγουρα δεν θα μπουν στο κόπο να διαβάσουν τέτοιου είδους άρθρα) γίνεται το FBI και η CIA μαζί για το παιδί του.

Έχω ακούσει να λένε…. σιγά μωρέ και τι θα πάθει εκείνος; θα φουσκώσει; θα θηλάσει; θα ξενυχτίσει; Διαφωνώ κάθετα και είμαι με το μέρος σου, σίγουρα δεν είσαι εκείνος που φουσκώνει και θηλάζει αλλά το ξενύχτι δεν το γλιτώνεις σε καμία περίπτωση

Δουλειά ή μωρό;

Θα έρθουν νύχτες που θα παρακαλάς να ξημερώσει να φύγεις στη δουλειά και όταν θα πηγαίνεις στη δουλεία οι ώρες δεν θα περνάνε με τίποτα.

Θα θέλεις να επιστρέψεις κοντά στο μωρό σου όσο πιο γρήγορα γίνετε και η φατσούλα του θα είναι μόνιμη εικόνα στο μυαλό σου τις ώρες που θα λείπεις.

Και baby sitter και οικιακή βοηθός

Θα αλλάξεις πάνες (διαφωνεί κανείς; ή μου φάνηκε;) πολλές….. πάνες με περιεχόμενο που δεν θα πιστεύεις ότι είναι δυνατό να αποβάλλεται από άνθρωπο 50 εκατοστών. Επίσης δεν θα πιστεύεις πως μια σταλιά άνθρωπος μπορεί να γεμίζει τόσα πολλά πλυντήρια μόνος του και θα μάθεις να το θέτεις σε λειτουργία σε περίπτωση που δεν έτυχε να μάθεις μέχρι τώρα.

Μπαμπάς με γιο ή μπαμπάς με κόρη

Αν είναι γιος, μόλις απέκτησες τον καλύτερο κολλητό και αν είναι κόρη, μόλις γνώρισες την γυναίκα της ζωής σου… και είσαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της. Don’t worry το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και το σύνδρομο της Ηλέκτρας συμβαίνει και στους ενήλικες!

Μπαμπά μην τρέχεις!

Εντάξει χαλάρωσε λίγο, είναι πολύ νωρίς να του αγοράσεις αυτοκίνητο ή να την γράψεις στο μπαλέτο. Καταλαβαίνω θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου! Αυτό που μπορείς να κάνεις προς το παρών είναι να βοηθήσεις την μαμά.

Ένας καλός τρόπος είναι να ξαπλώσεις στον καναπέ ακουμπώντας το βρέφος στο γυμνό σου στήθος. Η σωματική επαφή με τον πατέρα και οι χτύποι της καρδιάς του, ηρεμούν το μωρό ενώ ταυτόχρονα δίνουν χρόνο στην μητέρα να ασχοληθεί λίγο με τον εαυτό της, να κάνει εκείνο το ντουζ που προσπαθεί από προχτές για παράδειγμα….

Φίλοι και πρώην φίλοι

Ίσως να απομακρυνθείς από την παρέα σου, η παρουσία σου κοντά στο μωρό θα είναι πολλές φορές απαραίτητη και δεν θα σου επιτρέπει να παρευρεθείς στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο κρασάκι με τους κολλητούς.

Σε πολλές περιπτώσεις ίσως γίνεις παρά την θέληση σου “κουραστικός” για τους φίλους σου, ιδιαίτερα αν εκείνοι δεν είναι ακόμη μπαμπάδες και ο λόγος είναι ότι θα φέρνεις συνεχώς θέμα προς συζήτηση το μωρό σου (είναι φυσιολογικό να είσαι χαρούμενος και να το σκέφτεσαι συνέχεια) ενώ εκείνοι θα ήθελαν να μιλούν για ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα πχ όπως κάνατε μέχρι πρόσφατα.

Θα αποκτήσεις νέο στέκι, τον πλησιέστερο παιδότοπο και εκεί θα κάνεις νέους φίλους, μπαμπάδες φίλους! Φίλους με τα ίδια ενδιαφέροντα και παρόμοιες ιστορίες να μοιραστείτε, κάτι όπως αυτές του στρατού.

Αχ πατέρα μου και πεθερέ μου!

Ξαφνικά όλα θα αρχίσουν να βγάζουν νόημα, όλα εκείνα που σου έλεγαν! Θα θυμηθείς πολλές φορές τον πατέρα σου, ιδιαίτερα αν κάνεις γιο. Πόσο δίκιο είχε ο πατέρας μου θα μονολογείς που μου έλεγε αυτό και εκείνο και το άλλο, πρόσεχε παιδί μου που βάζεις την υπογραφή σου και το πουλί σου…Θυμάσαι έτσι.

Αν κάνεις κόρη θα πάρεις άμεσες εξηγήσεις στις μέχρι πρωτινός απορίες που είχες στο γιατί ενοχλούσε τόσο τον πεθερό σου που έβγαινες με την κόρη του, απλά επειδή κανένας άντρας δεν θα είναι ποτέ τέλειος στα μάτια σου για την κόρη σου. Θα ταυτιστείς με αυτόν τον άνθρωπο και θα τον νιώσεις απόλυτα, ακόμη και αν τον αντιπαθούσες μέχρι τώρα.

Ναι! Όλα αυτά θα τα σκέφτεσαι από τώρα και ας ξέρεις ότι το μωρό ακόμη ούτε να σε δει καλά καλά δεν μπορεί.

Δες εδώ 30 συμβουλές ζωής ενός διάσημου μπαμπά στην κόρη του

Ο στρατός σε κάνει άντρα; Μπα δεν το νομίζω!

Αν πιστεύεις ότι πήγες φαντάρος και έγινες άντρας είσαι βαθιά νυχτωμένος, ο στρατός μπορεί να σου έδωσε πειθαρχεία και σου ρίξε την μαγκιά, άντρα όμως δεν σε έκανε! Ίσως να έγινες απλά ένα μεγάλο αγόρι επειδή φίλε μου Άντρας με Α κεφαλαίο θα γίνεις τώρα! Ναι τώρα…

Τώρα που θα κοιτάς αυτό το πλάσμα και θα ξέρεις ότι η επιβίωση του εξαρτάται από εσένα! Αυτό το πλάσμα είναι ότι πιο δικό σου είχες ποτέ, είναι κατά δικό σου! Όλη σου η ζωή θα αποκτήσει πραγματικό νόημα και θα έχεις λόγους να κάνεις πράγματα, τα μελλοντικά σου σχέδια θα έχουν πυρήνα το μωρό και θα αξίζει να προσπαθείς!

Έχεις πλέον χρέος να είσαι καλά όχι για τον εαυτό σου αλλά για το παιδί σου, ευκαιρία λοιπόν να κόψεις τις πολλές κακές συνήθειες.

Αν δεν είσαι εσύ πρώτα καλά δεν θα μπορέσεις να του προσφέρεις όλα εκείνα τα πράγματα που χρειάζεται.

Δεν είναι όμως μόνο τα υλικά πράγματα! Οι γονείς είμαστε πρότυπο για τα παιδιά μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχεις την συμπεριφορά σου γιατί αυτή είναι που θα κρίνει τι άνθρωπος θα γίνει στο μέλλον αυτό το παιδί.

Ελπίζω να μην σε τρόμαξα, μα κι αν σε τρόμαξα σου υπογράφω πως σε μερικούς μήνες θα με θυμάσαι και θα γελάς όπως θα γελάσεις όταν φτάσει η στιγμή που θα έρθει φίλος σου με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του να σου εκμυστηρευτεί πως η κοπέλα του είναι έγκυος και θα γίνει και εκείνος για πρώτη φορά μπαμπάς! Μπορείς να του δείξεις 18 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε μέλλοντας μπαμπάς για την εγκυμοσύνη

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

8 Σχόλια

lol mommy 10 Νοεμβρίου, 2020 - 4:58 πμ

Ευχαριστώ

Απάντηση
Μίλτος 9 Νοεμβρίου, 2020 - 5:45 πμ

Ωραίο 🙂

Απάντηση
lol mommy 17 Νοεμβρίου, 2015 - 5:47 πμ

Ευχαριστω Δεσποινάκι!!!

Απάντηση
Δεσποινα Κολαγκη 16 Νοεμβρίου, 2015 - 1:58 μμ

Ποσο υπεροχη αναρτηση!!!

Απάντηση
lol mommy 15 Νοεμβρίου, 2015 - 6:33 πμ

Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας έμπειρος μπαμπάς μας διαβάζει και συμφωνεί μαζί μας….

Απάντηση
ntalikeris vaggos 15 Νοεμβρίου, 2015 - 6:28 πμ

Θα ειθελα να πω σαν έμπυρος μπαμπάς και όταν λέω έμπυρος το ενοω..Γιατι??? εχω τεσσερα παιδια 2 αγορια και 2 κορίτσια και ξερω τι σιμενει και απο τις δυο πλευρες δηλαδή και απο τα αγορια και απο την μεριά των κοριτσιων να εισαι ΜΠΑΜΠΑΣ!!! Μπραβο κ.Τουλα ωραια αναρτηση για τους νεους Μπαμπαδες!!!!

Απάντηση
lol mommy 10 Νοεμβρίου, 2015 - 7:50 πμ

Καλή σου μέρα Μαρινάκι, ευχαριστώ πολύ!!!!

Απάντηση
to e-periodiko mas 10 Νοεμβρίου, 2015 - 6:58 πμ

Τι όμορφη ανάρτηση, Τούλα!!! Την απολαύσαμε!
Καλημέρα, φιλιά πολλά, φίλη!

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα