Αρχική Φτιάξτο μόνος σου-DIY DIY θηλιές για τις κουρτίνες μας! Χωρίς ράψιμο!

DIY θηλιές για τις κουρτίνες μας! Χωρίς ράψιμο!

by lol mommy

Τα τελευταία χρόνια έγιναν μόδα οι κουρτίνες με θηλιές και μας έλυσαν τα χέρια! Δεν συμφωνείτε; Δεν πετάμε τις παλιές κλασικές κουρτίνες αλλά τους φτιάχνουμε μόνοι μας θηλιές

Σήμερα κρεμάμε εύκολα κουρτίνες.

Φτιάχνουμε μόνοι μας θηλιές για τις παλιές μας κουρτίνες!

Το πόσο βαριέμαι να περνάω αυτά τα πλαστικά γαντζάκια στους σιδηρόδρομους δεν λέγετε, και έτσι όλες αυτές οι κουρτίνες διπλώθηκαν και κρύφτηκαν σε ψηλό ράφι μέχρι που άρχισα να τους φτιάχνω θηλιές και να τις χρησιμοποιώ ξανά

Να σας πω την αλήθεια είμαι άτομο που βαριέται εύκολα και μου αρέσουν πάρα πολύ οι αλλαγές στο σπίτι, αν είχα την δυνατότητα θα άλλαζα έπιπλα κάθε δίμηνο, κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο και έτσι αρκούμαι στις μετακινήσεις των επίπλων και στις συχνές αλλαγές κουρτίνες και υφάσματα γενικότερα.

Η αλλαγή της κουρτίνας δίνει μία νότα ανανέωσης στο σπίτι δεν νομίζετε; Έτσι λοιπόν και εγώ αποφάσισα να περάσω θηλιές στις παλιές μου κουρτίνες για να αρχίσω να τις χρησιμοποιώ και πάλι.

Όπως βλέπετε την εικόνα παρακάτω, έχω κάνει διαμπερές τρύπα στην κουρτίνα και έχω δέσει σε φιόγκους χρωματιστό ύφασμα, το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!

Τρυπάω και φτιάχνω απλές θηλιές σε κουρτίνα

diy-kourtines-thilies

Οι θηλιές στην κουρτίνα παραπάνω είναι πολύ εύκολη υπόθεση, απλά τρυπάς και περνάς έτοιμες κορδέλες ή ύφασμα κομμένο σε λωρίδες για να χρησιμοποιήσεις σαν θηλιές.

Ήθελα όμως να φτιάξω και κουρτίνα με θηλιές χωρίς να είναι ορατές οι τρύπες στην κουρτίνα και έτσι δείτε τι έκανα.

Πως θα βάλω θηλιές στην παλιά μου κουρτίνα

Αρχικά πήρα ένα κομμάτι ύφασμα που ταίριαζε χρωματικά με τις κουρτίνες μου, το τύλιξα και το έκοψα ώστε να δημιουργήσω ίσες λωρίδες.

diy-kourtines-thilies

Συγχώρεσέ με για την φωτογραφία παραπάνω που βλέπεις ασιδέρωτο το ύφασμα, αλλά με είχε συνεπάρει τόσο πολύ η ιδέα που ήθελα γρήγορα να προβώ στην υλοποίησή της, στο τέλος όμως δεν την γλίτωσα γιατί οι ζαρωμένες λωρίδες με δυσκόλεψαν στο πέρασμα όπως θα δείτε παρακάτω και αναγκάστηκα να τις σιδερώσω μία μία.

Μην κάνεις το ίδιο λάθος, φρόντισε να έχεις έτοιμο και σιδερωμένο το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις για τις θηλιές πριν το κόψεις.

Τρυπάμε εσωτερικά τον σιδηρόδρομο της κουρτίνας

Στο δεύτερο βήμα έκανα ζευγάρια τρύπες στο εσωτερικό της κουρτίνας, πάνω στον σιδηρόδρομο.

Το κάθε ζευγάρι είχε απόσταση μεταξύ του περίπου 18 με 20 εκατοστά και η κάθε τρύπα του ζευγαριού 3 με 4 εκατοστά.

Σημείωση: Οι μονές κουρτίνες με θηλιές συνήθως έχουν 7 θηλιές και οι διπλές 12 με 16 ανάλογα το πλάτος τους.

Για να έχεις ένα συμμετρικό αποτέλεσμα, μέτρησε το πλάτος της κουρτίνα σου και διαίρεσε με το πλάτος της απόστασης που θέλεις να έχουν μεταξύ τους οι θηλιές. Τόσες λοιπόν θα είναι και οι λωρίδες που θα χρειαστείς για να φτιάξεις θηλιές στις κουρτίνες σου.

Μία καλή απόσταση είναι τα 18 με 20 εκατοστά όπως θα δείτε στην κρεμασμένη κουρτίνα στο τέλος του άρθρου.

diy-kourtines-thilies

Περνάμε τις λωρίδες υφάσματος που θα γίνουν θηλιές για κουρτίνες στις εσωτερικές τρύπες

Στην συνέχεια πήρα τις σιδερωμένες πλέον λωρίδες μου και άρχισα να τις περνάω μία μέσα σε κάθε ζευγάρι από τις τρύπες που έκανα πριν.

Έδεσα τις δύο άκρες της λωρίδας μεταξύ τους και έκρυψα τον κόμπο στο ύφασμα ανάμεσα στην κουρτίνα και τον σιδηρόδρομο.

diy-kourtines-thilies

Αυτό ήταν!!! Είχα εύκολα και γρήγορα φτιάξει μόνη μου θηλιές για την κουρτίνα μου και συνέχισα σε μία δεύτερη όπως τις βλέπεις εδώ κρεμασμένες

diy-kourtines-thilies

Αυτός είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος! Αν έχεις ραπτομηχανή μπορείς απλά να κόψετε και να ράψεις λωρίδες υφάσματος ή κορδέλες στις κουρτίνες σου για να φτιάξεις θηλιές χωρίς να τις τρυπήσεις.

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

3 Σχόλια

Τριανταφυλλένια 18 Μαΐου, 2016 - 4:29 μμ

Πάρα πολύ ωραία παρέμβαση στις κουρτίνες και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και με γαντζάκια αν χρειαστεί! Μπράβο Τούλα!!!

Απάντηση
lol mommy 24 Ιανουαρίου, 2016 - 7:46 πμ

Χαίρομαι που σου άρεσε, σίγουρα όταν αλλάζει κάτι γίνετε καλύτερο και στην συγκεκριμένη περίπτωση και πιο βολικό!!!

Απάντηση
Peloma BoQ 22 Ιανουαρίου, 2016 - 6:41 πμ

Τελικά όταν θέλεις να αλλάξεις κάτι..δημιουργείς κάτι ακόμη καλύτερο!!!
Το δοκίμασα στις κουρτίνες της κουζίνας μου (είναι ο μόνο χώρος που έχω κορτινόξυλο) και μου αρέσει πολυ!!!Ευχαριστούμε πολυ!!!!

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα