Search

Λίστα με τα απαραίτητα για το μωρό σας (Μέρος 2ο Λευκά είδη - Ένδυση)

Στο δεύτερο μέρος της λίστας  θα ασχοληθούμε με τα απαραίτητα λευκά είδη και ρουχαλάκια που χρειάζεται το μωρό σας, ωστόσο τα νούμερα που δίνονται παρακάτω για τις ποσότητες των λευκών ειδών που πρέπει να αγοράσετε είναι τα συνολικά που θα χρειαστείτε και θα χρησιμοποιείτε καθώς το μωρό σας θα μεγαλώνει.
Αν έχετε χάσει τις προηγούμενες λίστες μωρού, μη χάσετε την ευκαιρία να τις διαβάσετε το πρώτο μέρος

Για την ένδυση του μωρού, σας συμβουλεύω να μην παρασυρθείτε από την ομορφιά των ρούχων εξόδου και προβείτε σε άσκοπες αγορές καθώς το πιο πιθανό είναι μην προλάβετε να τα φορέσετε στο μωρό για περισσότερες από 2-3 φορές, καλύτερα είναι να διαθέσετε αυτά τα χρήματα για να αγοράσετε περισσότερα κορμάκια και φορμάκια.λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Τα μωρά κοιμούνται και όταν ξυπνήσουν λες και μια αόρατη δύναμη τα έχει τραβήξει και έχουν μεγαλώσει!!! Γι’ αυτό γλυκές μου μανούλες αγοράζουμε πάντα μα πάντα μεγαλύτερα νούμερα αφού την μία μέρα το φορά και μοιάζει στο φασουλί και την επόμενη του είναι ήδη μικρό.

Άλλος ένας εξίσου σημαντικός λόγος που πρέπει να αγοράζεται τα ολόσωμα φορμάκια σε μεγαλύτερο νούμερο είναι η άνεση του μωρού. Το βρέφος πρέπει να έχει την δυνατότητα να τεντώνει άνετα τα πόδια του μέσα στα ρούχα και όχι να αναγκάζεται να τα έχει ελαφρώς λυγισμένα

Για λόγους ευκολίας στο ντύσιμο προτιμούμε να έχουν το κούμπωμα από μπροστά, αν βρείτε με φερμουάρ ακόμη καλύτερα!!!

Στην λίστα μας παρακάτω θα δούμε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες των ειδών ωστόσο το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.  Το online κατάστημα όπου βρήκα χαμηλές τιμές και μεγάλη ποικιλία ειδών είναι το www.motherbaby.gr

Ας ξεκινήσουμε από τα Λευκά είδη μωρού.


4 ζευγάρια σεντόνια κούνιας βαμβακερά ( για το κρεβάτι του)
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


3 πάνες αγκαλιάς ή πάνες χασέ (Χρησιμοποιώντας τις πάνες αγκαλιάς είμαστε σίγουροι ότι ακουμπάμε το μωρό μας πάντοτε στα καθαρά μέσα και έξω από το σπίτι.Τις στρώνουμε επίσης σαν σεντονάκια στην καλαθούνα, στο ρηλάξ, στο καρότσι κλπ.
Μην ξεχνάτε να τυλίγεται το μωρό με μία πάνα αγκαλιάς όταν το αγκαλιάζουν συγγενείς και φίλοι ή ακόμα και όποτε το ξαπλώνετε στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας.)
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms
2 πάνες αλλαγής ή σελτεδάκι (Το σελτεδάκι είναι αδιάβροχο από τη μία μεριά και πετσετέ από την άλλη, ακουμπάμε πάνω του το μωρό όταν το αλλάζουμε)


λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms1 κουβερτούλα πικέ ή 1 κουβερτούλα fleece (για να σκεπάζουμε το μωρό τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες).
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms2 κουβέρτες βαμβακερές βελουτέ
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms10 βαμβακερά πανάκια (σκουπίζουμε το μωρό όταν πιει γάλα και το έχουμε στο λαιμό του όση ώρα διαρκεί το γεύμα, προσοχή με το σκούπισμα στα χειλάκια του, πρέπει να γίνετε ταμποναριστά και όχι με τον κανονικό τρόπο για να μην προκαλέσετε τραύμα στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα).
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms
Υπνόσακο
λίστα απαραιτήτων μωρού lol momsΠετσέτα μπάνιου-μπουρνουζ με κουκούλα
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms
Θα χρειαστείτε σίγουρα και ένα πάπλωμα αλλά αυτό συνήθως είναι στο σετ της προίκας του κρεβατιού που αποτελείτε από πάντα, πάπλωμα και κουνουπιέρα.
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms
Για την ένδυση και την βόλτα του μωρού θα χρειαστούμε:


Τουλάχιστο 10 ζιπουνάκια με μανίκι και μερικά με τιράντα
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Ολόσωμα φορμάκια μακρύ μανίκι
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Καλτσάκια μαλακά χωρίς λάστιχο
Γαντάκια (για τον ύπνο έτσι ώστε να μην αυτοτραυματίζεται με τα νυχάκια του).

Για τις βόλτες μας με το μωρό θα χρειαστούμε:

Ολόσωμο μπουφάν
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Ζακετάκι μωρού
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Σκουφάκι
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Τσάντα εξόδου μαμάς (πλήρως απαραίτητη το πρώτο 6μηνο αφού για να βγεις μια βόλτα πρέπει να κουβαλήσεις μαζί σχεδόν το μισό σπίτι)
λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Κουνουπιέρα καροτσιού


λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms


Προστατευτικό βροχής καροτσιού


λίστα απαραιτήτων μωρού lol moms
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου του άρθρου χωρίς την άδεια μου. 
Επιτρέπετε η αντιγραφή μέρους του άρθρου μόνο με σύνδεσμο πηγής που θα παραπέμπει στο παρών άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου