Αρχική Φτιάξτο μόνος σου-DIY Εσύ τι έβαλες μέσα στο κουτί των αναμνήσεων σήμερα;

Εσύ τι έβαλες μέσα στο κουτί των αναμνήσεων σήμερα;

by lol mommy

Παιδικές ευχάριστες αναμνήσεις! Το κουτί αναμνήσεων είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας γονιός στο παιδί του. Τα παιδιά έχουν περισσότερη ανάγκη να περνάνε την ώρα τους παίζοντας μαζί μας από το να τους αγοράσεις το πανάκριβο παιχνίδι και να το αφήσεις να παίζει μόνο του.

Αν τα παιδιά είναι δύο η περισσότερα κάπως σώζεται η κατάσταση καθώς έχουν παρέα το ένα το άλλο, αλλά και πάλι το καθένα χρειάζεται ξεχωριστό χρόνο μαζί μας.

Όσοι μας παρακολουθείτε ξέρετε πως την κινεζούλα μου την έχω μια και μοναδική, άρα η παρέα της είμαι εγώ! Κάπως έτσι λοιπόν μια από τις ώρες του γνωστού ” μαμά βαριέμαι” φτιάξαμε με απλά υλικά που είχαμε σπίτι μας την κυρία της εικόνας.

Ποσό κοστίζει ένα κουτί με αναμνήσεις; Απόλυτος τίποτα

Κοιτάξαμε γύρω μας και μαζέψαμε τα υλικά μας, η μαμά έβγαλε από το crafto ντουλάπι της το πιστόλι σιλικόνης και κάπως έτσι η μικρή ανακάλυψε ότι έχουμε και τέτοιο!

koyti-anamnhsewn

Σε μια σελίδα χαρτί ζωγραφίσαμε (λέμε τώρα) μια κοπέλα.

koyti-anamnhsewn

Κόψαμε κλωστή και της βάλαμε μοβ μακριά μαλλιά, θέλαμε να έχει τα μαλλιά της Ραπουνζέλ
Το φόρεμα της το φτιάξαμε από κόλλα περιτυλίγματος και βάλαμε ένα φιόγκο από κορδέλα δώρου όπως και στα χείλη της

Για χέρια και παπούτσια χρησιμοποιήσαμε αυτά τα κοκάλινα διακοσμητικά που πάντα αφαιρώ από τις μπλούζες καθώς σιχαίνομαι να φορώ πούλιες κλπ, την Άρτα και τα Γιάννενα που λέμε

koyti-anamnhsewn

Μετά η μικρή μου crafter ήθελα να φτιάξει κάτι ακόμη!!!! Μια μικρή επιδρομή στα βάζα της μαμάς και βρήκε ότι χρειαζόταν για την μαργαρίτα της! Επίσης ανακάλυψε ότι της αρέσει να κόβει και την επόμενη κιόλας μέρα αγοράσαμε ειδικό ψαλιδάκι ασφαλείας.

koyti-anamnhsewn

Παρέα με τον παιδικό μου φίλο

Κάπως έτσι θυμήθηκα τα εφηβικά μου χρόνια. Παρέα με τον παιδικό μου φίλο είχαμε φτιάξει από ένα κουτί αναμνήσεων βάζοντας μέσα ότι πιο χαζό μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους όπως για παράδειγμα το καλαμάκι από τον πρώτο μας φραπέ!

Ούσα μαμά πλέον σκέφτηκα να αλλάξω το project και να φτιάξω ένα κουτί αναμνήσεων για την κόρη μου όπου θα βάζουμε μέσα όλα εκείνα που θα φτιάχνουμε μαζί. Θα χρειαστούμε αρκετά κουτιά μα για αρχή ένα κουτί από παπούτσια είναι ότι πρέπει!

Ήδη βάλαμε μέσα στο κουτί των αναμνήσεων την κοπέλα μας αφού βαρεθήκαμε να παίζουμε μαζί της και πρώτου χάσει περισσότερα από ένα χέρι!

koyti-anamnhsewn

Να κακομαθαίνεις τα παιδιά για να ανοίξεις το κουτί των αναμνήσεων

Όταν μου λένε πως την κακομαθαίνω εγώ απαντώ πως τα παιδιά μεγαλώνουν μία φορά , και έχω σκοπό να εκμεταλλευτώ το κάθε δευτερόλεπτο αυτής της περιόδου.

Η κινεζούλα ούτε καν τεσσάρων και έχω ήδη αρχίσει να χάνω έδαφος αφού με το που δει τους φίλους της, με ξεχνάει εντελώς. Για πόσο ακόμη θα ακούω ότι είμαι η υπέροχη μανούλα της; Για πόσο ακόμη θα είμαι το είδωλό της;

Έτσι όμως είναι η φυσιολογική εξέλιξη των ανθρωπίνων σχέσεων, δεν θα ήθελα με τίποτα να μείνει για πάντα κολλημένη πάνω μου, αντιθέτως θέλω να γίνει μία δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα που δεν θα ζητάει την μαμά της σε κάθε δυσκολία

Και τότε θα ανοίξουμε το κουτί των αναμνήσεων! Χτίστε αναμνήσεις, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τα παιδιά γιατί αύριο θα είναι μεγαλύτερα, αυτές οι μέρες τελειώνουν τόσο γρήγορα και δεν γυρνούν πίσω. Το μυστικό είναι οι αγκαλιές…..Ναι οι αγκαλιές!

Με αγάπη lol mommy

14 Σχόλια
0

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

14 Σχόλια

Little Box of Love 14 Απριλίου, 2016 - 9:47 πμ

Πολύ καλή η ιδέα σου! Τα παιδιά χρειάζονται να τους αφιερώνουμε χρόνο για να παίζουμε μαζί τους ό,τι παιχνίδι και να διαλέξουν. Μπορεί να είναι το πιο τρελό που μπορούν να σκεφτούν αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Είναι σημαντικό για αυτά άρα γίνεται και σημαντικό για εμάς. Την ιδέα σου πάντως θα την υλοποιήσουμε σύντομα (να μεγαλώσουμε ακόμη λίγο)
Μαρίνα- littleboxofluv.wordpress.com

Απάντηση
lol mommy 13 Μαρτίου, 2016 - 4:33 πμ

Αυτό ακριβώς είναι το νόημα του κειμένου, ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό!

Απάντηση
Maria Naka 11 Μαρτίου, 2016 - 8:35 μμ

Όσα παιχνίδια κι αν τους δώσεις αν δεν περάσεις χρόνο μαζί τους πάντα κάτι θα τους λείπει.

Απάντηση
lol mommy 9 Μαρτίου, 2016 - 12:33 μμ

ουαουυυυ Γειά σου Μάρθα, χαίρομαι που σας εμπνέω!!!!! Περιμένουμε σχετική ανάρτηση!!!

Απάντηση
Unknown 9 Μαρτίου, 2016 - 9:55 πμ

Μόλις μου έδωσες μια πάρα πολύ ωραία ιδέα!
Εγώ κραφτοκουτί δεν έχω, ούτε πιστολια σιλικόνης, ούτε μαλλιά, ούτε τίποτα!
Έχω όμως πολλά περιοδικά! Τα οποία τα χρησιμοποιούμε για κολάζ! Πάω να βρώ τώρα κιόλας διάφορες εικόνες να εκτυπώσω και να κάνουμε κολάζ το απόγευμα!

Απάντηση
lol mommy 8 Μαρτίου, 2016 - 5:48 μμ

Αποδείξεις αναμνήσεων Γιώτα μου, φυσικά και να ξανά αρχίσεις, σε περιμένουμε και χαίρομαι ιδιαίτερα που σε προκάλεσα!

Απάντηση
lol mommy 8 Μαρτίου, 2016 - 5:44 μμ

Πολύ καλά κάνεις νεραϊδομανούλα, έτσι πρέπει άλλωστε. Η κατασκευή μας δεν έχει νόημα αν είναι όμορφη ή όχι αλλά ότι περάσαμε πολύ όμορφα φτιάχνοντάς την και ήρθε πλέον η ώρα της να μπει στο κουτί των αναμνήσεων

Απάντηση
lol mommy 8 Μαρτίου, 2016 - 5:41 μμ

Το ίδιο ακριβώς πιστεύω και εγώ Γιάννα μου, δεν είδα ποτέ παραμελημένο άνθρωπο να έχει ευτυχή κατάληξη στην ζωή του. Η αγάπη δίνει γερές βάσεις!

Απάντηση
lol mommy 8 Μαρτίου, 2016 - 5:38 μμ

Σκέψου μόνο τι όμορφα που θα είναι να το ξετρυπώσεις αρκετά χρόνια αργότερα, υπάρχει βέβαια και το blog που δεν θα σε αφήσει να ξεχάσεις! Όσο για την αναφορά, πιστεύω είναι η κατάλληλη απάντηση σε όλους εκείνους που λένε…ΑΑΑΑ είναι το πρώτο σου παιδί, γι αυτό κάνεις έτσι!

Απάντηση
Unknown 8 Μαρτίου, 2016 - 1:00 μμ

Και πόσο μου αρέσει να μαζεύω αναμνήσεις!!!!!! Ειδικά όταν έρχεται η ώρα να τις ψαχουλέξω τρελλαίνομαι!!!! Είχα "αποτραβηχτεί" αρκετο καιρό από αυτό αλλα με την ανάρτησή σου θα το ξαναρχίσω!

Απάντηση
Neraides kai Drakoi 8 Μαρτίου, 2016 - 12:58 μμ

Πόσο μα πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας! Είναι κάτι που έχω πάντα στο μυαλό μου!!! Η κατασκευή φανταστική!!! Μπράβο σας!!!

Απάντηση
Yianna Panou 8 Μαρτίου, 2016 - 12:51 μμ

Γλυκιά μου μανούλα, πόσο δίκιο έχεις… Μην ακούς κανέναν, όσο περισσότερη αγάπη περνούν τα παιδιά, τόσο πιο ανεξάρτητα γίνονται! Η κατασκευή απλά υπέροχη! Σας φιλώ γλυκά γλυκά

Απάντηση
Momma's daily life 8 Μαρτίου, 2016 - 12:37 μμ

Πολύ ωραία η ιδέα σου! πόσα πράγματα φτιάχνουμε και τελικά πετιούνται ή ξεχνιούνται? λες να φτιάξω και εγώ ένα τέτοιο κουτί?
υ.γ. σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα