Search

Παλιά vs Νέα μαμά

Παλιές και νέες μαμάδες, μαμάδες που τα παιδιά τους μεγάλωσαν και γυναίκες με μικρά μωρά. Τι γίνετε όταν συναντηθούν; 
Οι παλιές μαμάδες μετατρέπονται στον ξερόλα της παρέας και οι νέες προσπαθούν να καταλάβουν πως γίνετε να τα κάνουν όλα λάθος!


μαμάδες μαλώνουνΦίλη μου καλή είσαι μαμά και εσύ όπως και εγώ, έχεις εύκολες τις συμβουλές η μάλλον τον τρόπο σου να μου επιβάλεις το δικό σου πρέπει μόνο και μόνο επειδή το παιδί σου είναι μεγαλύτερο από το δικό μου. 
Μάλλον θα ξέχασες πως και το δικό σου παιδί ήταν κάποτε μωρό 2 μηνών. 
Τα ήξερες και τότε όλα; 
Δεν τα ήξερες, με τον καιρό τα έμαθες. Έμαθες το παιδί σου και αυτό εσένα, είχατε χρόνο να γνωριστείτε, είχες χρόνο να προσαρμοστείς στο νέο σου ρόλο.

Δεν λέω προφανώς να έχεις δίκιο σε όλα όσα μου είπες,
ίσως να μην πρέπει να σκεπάζω το παιδί τόσο πολύ γιατί κάνει ζέστη, ίσως το γάλα σε σκόνη να μην πρέπει να καταναλωθεί μετά το πέρασμα μιας ώρας, ίσως δεν είναι σωστό που βάζω μαξιλάρι στο μωρό, ίσως να έχεις δίκιο ακόμη και στο ότι τα λούτρινα αρκουδάκια δεν έχουν θέση στο πορτ μπε-μπε
Ναι μπορεί πράγματι να είναι όπως τα λες!
Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα να με αφήσεις να ανακαλύψω τον κόσμο της μητρότητας μόνη μου! 
Άλλωστε καμία δεν γεννήθηκε μάνα , ούτε ήξερε τι να κάνει και αν σου πει καμία ότι ήξερε, απλά είναι ψεύτρα! Εσύ το είπες κι αυτό θυμάσαι;

Θέλω την συμβουλή σου, όχι όμως την διακριτική επιβολή σου. Αλήθεια υπήρξε κάτι σωστό που να βρήκες ότι κάνω; 

Ξέρεις ποσά τέτοια ακούω καθημερινά από μανάδες πεθερές και συγγενείς γενικά; 
Είμαι σίγουρη πως ξέρεις!!! 
Αν γυρίσεις λίγο το χρόνο πίσω θα θυμηθείς  πως και εσύ υπήρξες μαμά βρέφους και αναγκαζόσουν να ακούς παρατηρήσεις. Παρατηρήσεις ναι, γιατί έτσι με έκανες να νιώσω, σαν φοιτήτρια στην πρώτη μέρα της πρακτικής που πρέπει να αποδείξει ότι είναι κατάλληλη για την θέση.

Μην λέτε στη μαμά τι να κάνει

Αλήθεια πόσες από εσάς έχετε βρεθεί σε αυτή τη θέση; να έχετε απέναντι σας μια μαμά μεγαλύτερου παιδιού που να κριτικάρει άθελα της μεν την κάθε σας κίνηση; Είμαι σίγουρη πως όλες έχουμε βρεθεί σε τέτοια θέση, είτε από μαμά, είτε από πεθερά, πάντα υπάρχει κάποια που ξέρει καλύτερα!

Βέβαια πολλές φορές αυτές οι "παρατηρήσεις" είναι αναγκαίες, ίσως κάτι να μάθαμε από άλλες μαμάδες , μα για τα περισσότερα μας οδήγησε το ένστικτο μας!

 Δεν θα μπορούσατε να μαντέψετε τον λόγο που έγραψα σήμερα τα παραπάνω λόγια για αυτό και θα σας τον αποκαλύψω.
Τα έγραψα για να τα ακούσω! Μου έβαλα μια κατσάδα  γιατί πρόσφατα δεν μπόρεσα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό στο θέαμα μιας νέας μαμάς , που είναι λογικό να κάνει λάθη! Το υπερπροστατευτικό μητρικό μου ένστικτο είχε χτυπήσει κόκκινο και μου ήταν αδύνατο να μην επισημάνω στην νέα μητέρα τους ενδεχομένως επικίνδυνους χειρισμούς της προς το βρέφος.

Ένα ρίμαδοκαφε κατάφερε να βγει να πιει η γυναίκα και έπεσε πάνω μου. Διέκρινα κάποια λάθος πράγματα που έκανε και θεώρησα σωστό εκείνη την στιγμή να τα επισημάνω, λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσα πως αυτά τα λάθη ήταν πολλά και οι παρατηρήσεις μου διαδεχόντουσαν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να μην λέω τίποτε άλλο εκτός από δεν πρέπει αυτό, δεν κάνει, δεν γίνετε έτσι κλπ.
Η ευγενέστατη κοπέλα από την άλλη με άκουγε προσπαθώντας να δικαιολογηθεί με όποιο τρόπο μπορούσε, επίσης έκανε αρκετές μάταιες προσπάθειες να γυρίσει την κουβέντα σε κάποιο άλλο θέμα.

Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο για την επιστροφή διαπίστωσα ότι δεν είχαμε προλάβει να συζητήσουμε για το πως νιώθει εκείνη τώρα που έγινε μαμά, αν της λείπει η δουλειά της, πως της φαίνονται οι ατελείωτες ώρες αϋπνίας.
Οι σκέψεις αυτές με παρέσυραν στο παρελθόν, τότε που πρωτοέγινα και εγώ μητέρα, θύμωσα με τον εαυτό μου γιατί είχα γίνει ίδια με τους άλλους! Με εκείνους που μου έλεγαν τι να κάνω χωρίς να τους ρωτήσει έχει κανείς.
Αν ήθελα να μάθω, ρωτούσα και αν αυτά που έλεγαν μου έδιναν την αίσθηση ότι είναι σωστά συνέχιζα την συζήτηση ρωτώντας περισσότερα, κάτι που όμως δεν έγινε από την πλευρά της άλλης κοπέλας, οπότε έπρεπε να την αφήσω να κάνει αυτό που θεωρεί εκείνη σωστό.

Συμβαίνουν όμως και αυτά, έτσι δεν είναι; Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγώ από τότε που έγινα μαμά προσέχω και αγαπώ όλα τα παιδιά και ας μην τα γνωρίζω.

                     
 Απαγορεύετε η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια
Αν σας αρέσουν τα άρθρα που δημοσιεύονται στο lolmoms.gr κάντε εγγραφή  στο newsletter μας  για να σας τα στέλνουμε στο e-mail σας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου