Αρχική Χριστούγεννα Video. Φτιάχνουμε στολή ευχούλας για το νηπιαγωγείο.

Video. Φτιάχνουμε στολή ευχούλας για το νηπιαγωγείο.

by lol mommy

Στολή ευχούλας για την σχολική γιορτή στο νηπιαγωγείο

Αν έχεις παιδί στο νηπιαγωγείο, σίγουρα θα σου έχει ζητηθεί κάποια στολή για την χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, όπως η στολή της ευχούλας που θα φτιάξουμε σήμερα στο lol moms.

Η στολή της ευχούλας είναι ροζ, απλά ροζ. Η εντολές της δασκάλας μας ήταν απλές και περιεκτικές. Ροζ κορμάκι, ροζ φούστα από τούλι και ροζ καλσόν.

Όταν όμως είσαι lol mommy δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις μία απλή φούστα από τούλι, θα φτιάξεις την δική σου tutu που θα γίνει πολύ πιο όμορφη αφού θα έχει φτιαχτεί από τα χεράκια σου.

Επειδή όμως σας έχω δείξει ήδη πως φτιάχνουμε φούστα από τούλι χωρίς ράψιμο στην στολή της νεράιδας που είχα φτιάξει, σήμερα θα διαβάσετε σύντομες οδηγίες παρακάτω και θα σας δείξω την κατασκευή της παιδικής στολής ευχούλας σε video.

Θα χρειαστούμε

  • 1 μέτρο λάστιχο
  • 4 μέτρα τούλι ροζ
  • Ψαλίδι
  • 10 μέτρα κορδέλα ροζ (προαιρετικά) για την διακόσμηση της φούστας μας
  • ραπτομηχανή χειρός (προαιρετικά) Την αγόρασα από ΕΔΩ

Πώς φτιάχνουμε στολή ευχούλας με τούλι

Μετράμε την διάμετρο της μέσης και κόβουμε το λάστιχο 5 εκ μεγαλύτερο για να μπορέσουμε να το ράψουμε τις άκρες του μεταξύ τους χωρίς να μας βγει στενή η τούλινι φούστα μας.

Σειρά παίρνει το τούλι μας το οποίο πρέπει να κόψουμε σε λωρίδες. Όσο περισσότερες λωρίδες από τούλι χρησιμοποιήσουμε τόσο πιο φουντωτή θα γίνει η τούτου μας.

Το φάρδος της κάθε λωρίδας θα πρέπει να είναι τουλάχιστο 15 εκ ενώ για το μήκος της παίζει ρόλο πόσο μακριά θέλουμε να είναι η φούστα μας

Εμείς για την στολή της ευχούλας θέλουμε την τούλινη φούστα μας μέχρι το γόνατο.
Μετράμε λοιπόν την απόσταση από την μέση του παιδιού μέχρι το γόνατο για να βρούμε το μάκρος της τούλινης φούστας που θα φτιάξουμε

Αν για παράδειγμα η απόσταση αυτή είναι 30 εκ θα πρέπει να κόψετε τις λωρίδες από τούλι 65 εκ. και αυτό επειδή θα διπλώσουμε στο μέσον την λωρίδα για την κατασκευή της τούτου.

Τα έξτρα 5 εκ τα χρειαζόμαστε για τους κόμπους που θα δέσουμε
30+30=60+5=65

Η προετοιμασία μας έχει τελειώσει και μπορούμε να ξεκινήσουμε!

  1. Τοποθετούμε το λάστιχο στην πλάτη μίας καρέκλας για να δουλέψουμε άνετα.
  2. Βάζουμε σχεδόν 2 μέτρα από την κορδέλα γύρω από το λάστιχο (δεν χρειάζεται να ράψετε την κορδέλα πάνω στο λάστιχο, χρησιμοποιήστε καρφίτσες).
  3. Αρχίζουμε να δένουμε τις λωρίδες από τούλι πάνω στο λάστιχο. Δείτε τον τρόπο στο video που ακολουθεί ή διαβάστε-δείτε τις βήμα βήμα οδηγίες σε φωτογραφίες στην παλιότερη ανάρτηση Πώς φτιάχνουμε φούστα tutu χωρίς ράψιμο.

Αυτή εδώ η τούλινη φούστα προορίζεται για την στολή ευχούλας νηπιαγωγείου, έτσι θέλησα να της δώσω μία έξτρα τσαχπινιά γι’ αυτό θα την διακοσμήσουμε με κορδέλα.

Παραπάνω σας είπα να χρησιμοποιήσετε γύρω στα 2 μέτρα κορδέλα. Μήπως σας φάνηκε πολύ??? Μα ποιος έχει 2 μέτρα περίμετρο μέσης??? Kανείς φυσικά.

Η κορδέλα θα μας βοηθήσει να κρύψουμε το λάστιχο και με αυτή που θα περισσέψει θα φτιάξουμε ένα πανέμορφο πλούσιο φιόγκο στο πλάι!

Τα υπόλοιπα 8 μέτρα κορδέλα τα χρησιμοποίησα για την διακόσμηση στο κάτω μέρος της τούλινης φούστας.

Έκοψα σε κομμάτια την κορδέλα, περίπου 15 εκ το καθένα όσο δηλαδή και το πλάτος της κάθε τούλινης λωρίδας μου και το έραψα ένα ένα πάνω στο τούλι.

Επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία για να γίνει με ράψιμο στο χέρι και προσωπικά ραπτομηχανή δεν έχω αλλά και να είχα δεν ξέρω να χρησιμοποιώ, βρήκα την λύση σε ένα Gadget store και παρήγγειλα online μία ραπτομηχανή χειρός που έχει πανεύκολη χρήση.

Υ.Σ. Αυτό είναι το πρώτο μου βίντεο, παρακαλώ την επιείκειά σας
Ένα μεγάλο ευχαριστώ to my hubbie που βρίσκεται πίσω από την κάμερα και γενικότερα στο προσκήνιο του lolmoms.gr τα τελευταία 4 χρόνια και με στηρίζει……και με αντέχει!!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

9 Σχόλια

lol mommy 7 Ιανουαρίου, 2018 - 7:50 πμ

Ευχαριστώ κορίτσι…το βιντεάκι ήταν η πρώτη μας προσπάθεια, ελπίζω τα επόμενα να είναι καλύτερα

Απάντηση
lol mommy 7 Ιανουαρίου, 2018 - 7:49 πμ

Να σαι καλά Χριστίνα μου, σε ευχαριστώ καλή χρονιά και σε σας

Απάντηση
Parents Land Gr 6 Ιανουαρίου, 2018 - 5:40 μμ

Καλη Χρονια !!!Πολυ ομορφο το αποτελεσμα! Το τελειωμα εκανε την φουστα να φαινεται πιο πλουσια. Συγχαρητηρια για το βιντεακι και καλη συνεχεια στα επόμενα!

Απάντηση
Christina(ArtDecorationCrafting) 2 Ιανουαρίου, 2018 - 5:57 μμ

Αυτές οι φουστίτσες που μοιάζουν με τις τουτου είναι οι αγαπημένες μου για μικρά κοριτσάκια. Μπράβο βρε Τούλα … εγώ με ύφασμα και βελόνα καμία σχέση! Συγχαρητήρια και για το βιντεάκι. Καλή χρονιά για σένα και την οικογένεια σου 🙂

Απάντηση
lol mommy 21 Δεκεμβρίου, 2017 - 3:59 πμ

Σε ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές και σε σας με αγάπη και υγεία

Απάντηση
My Little World 20 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:11 πμ

Τι ωραία που την έκανες! Μπράβο σου! Να χαίρεστε την ευχούλα σας και να έχετε καλές γιορτές!

Απάντηση
lol mommy 20 Δεκεμβρίου, 2017 - 4:15 πμ

Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου, χαίρομαι που σου άρεσε….ήδη καμαρώνει η μικρή μου!!!Καλές γιορτές κοριτσάκι μου

Απάντηση
Kiki Aposeki 19 Δεκεμβρίου, 2017 - 10:09 μμ

Ααα!! Έχω τρελαθεί!!! Πολυτάλαντο παιδί μου!!! Δεν έχω λόγια, η φούστα έγινε τέλεια και το μούτρο που θα τη φοράει θα έχει τρελό καμάρι στη σκηνή! Μπράβο σου κοριτσάκι μου! Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!❤

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα