Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή ζύμης για πίτσα και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να ξανά αγοράσετε έτοιμη

Πίτσα!!! Μακράν ένα από τα πολυαγαπημένα γεύματα των παιδιών και όχι μόνο. 
Η πίτσα είναι από τα πιο εύκολα φαγητά, το δύσκολο είναι να πετύχεις την ζύμη πίτσας, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από εμάς προτιμούν ή αναγκάζονται να αγοράσουν έτοιμες ζύμες πίτσας εμπορίου.
 Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή ζύμης για πίτσα και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να ξανά αγοράσετε έτοιμη ζύμη

Σπιτική ζύμη για πίτσα

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • νερό χλιαρό όσο χρειαστεί μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας
    Υλικά για την πίτσα
  • Βούτυρο (για την επάλειψη ταψιού)
  • Σάλτσα ντομάτας (για την επάλειψη της ζύμης)
  • Διάφορα υλικά της αρεσκείας μας, όπως τριμμένο κίτρινο τυρί, σαλάμι αέρος, μπέικον, φρέσκια ή ξερή μοτσαρέλα, μανιτάρια, ροδέλες ελιάς, φέτα, ρίγανη κλπ
               
              Εκτέλεση
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά για να μας βγει αφράτη η ζύμη της πίτσα μας.
  • Σκεπάζουμε κ την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  • Αν μας πέσει παραπάνω νερό προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα
  • Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και απλώνουμε την ζύμη πίτσας στο ταψί με το χέρι μας
  • Η επιλογή του ταψιού θα ορίσει το πόσο χοντρό ή ψιλό θα γίνει το ζυμάρι της πίτσας μας. Επιλέξτε ένα μικρότερο ταψί αν θέλετε την πίτσα με χοντρό αφράτο ζυμάρι ή ένα μεγαλύτερο αν θέλετε πίτσα με κανονική ψιλή ζύμη.
  • Τέλος αλείφουμε την ζύμη μας με σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Extra tips
1.Όταν επισκέπτεστε  ένα εστιατόριο θα έχετε παρατηρήσει πως πάνω στα τραπέζια υπάρχει το αλατοπίπερο, αντίθετα όμως σε όλες τις πιτσαρίες της Νέας Υόρκης θα βρείτε πάνω στα τραπέζια σκόρδο σε σκόνη. Δοκιμάστε να ρίξετε σκόρδο σε σκόνη στο κομμάτι της πίτσας σας και αν σας αρέσουν ελαφρώς οι spicy γεύσεις θα με θυμηθείτε.

2. Ιδιαίτερη γεύση στην πίτσα μας δίνει η φρέσκια μοτσαρέλα. Αν αποφασίσετε να την προσθέσετε στην πίτσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα κομμένη σε μικρή κομμάτια καθώς η φρέσκια μοτσαρέλα κατά το ψήσιμο απελευθερώνει πολλά υγρά με αποτέλεσμα να πανιάζει η πίτσα μας

3. ΅Εκτός από τον κλασικό τρόπο ψησίματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα για maffins. Κανονικά αλλά και ανάποδα!!!



4. Αν μας περισσέψει ζυμάρι μπορούμε να το φυλάσσουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.

Καλη επιτυχια!!!
Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.
Share To:

Toula- lol moms

Το blog των lol mommies σας περιμένει να το ανακαλύψετε!Ταξιδέψτε μαζί μας, δείτε προτάσεις και κριτικές, γελάστε, συγκινηθείτε, ενημερωθείτε και δημιουργήστε με μια πιο lol ματιά!!!

Άφησε το σχόλιο σου :

4 comments so far,Add yours

  1. Πανεύκολη συνταγή για πίτσα που έτσι κι αλλιώς την λατρεύουμε όλοι. Το μέλι στην ζύμη γιατί;;; Ρωτάω γιατί εγώ δεν βάζω.... Ευχαριστούμε για την συνταγή Τούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω των μεταλλικών στοιχείων αλλά και των σακχάρων που περιέχει το μέλι έχει όξινη αντίδραση και συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει στα άλευρα. Δοκίμασέ το και θα δεις!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ και έψαχνα μια δοκιμασμένη συνταγή για σπιτική πίτσα! Γεια στα χέρια σου Τούλα μου! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε την Κατερίνα και θα με θυμηθείς!!! Καλή επιτυχία

      Διαγραφή

Αν έχετε κάτι να μας πείτε και θέλετε όλοι οι αναγνώστες να διαβάσουν την γνώμη σας Σχολιάστε....