Αρχική Blogging tips BLOG Makeover by lol mommy

BLOG Makeover by lol mommy

by lol mommy

Στο lol moms αναλαμβάνουμε την κατασκευή ή την ανακαίνιση του blog ή του website σου στις πλατφόρμες του WordPress και του Blogger

Για να βρίσκεσαι εδώ σίγουρα με γνωρίζεις όχι μόνο σαν lol mommy αλλά και σαν Στρατούλα, παρόλα αυτά θα ήθελα, αν ενδιαφέρεσαι να αναλάβω την ανακαίνιση ή την δημιουργία του blog ή του site σου θα ήθελα πρώτα να ξέρεις μερικά πράγματα.

Πρωτίστως αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να μπορώ να επεξεργάζομαι τους κώδικες των blogs είναι η αγάπη μου για το blogging.

Αντιμετωπίζω κάθε blog σαν blogger και η ίδια χωρίς να παραμένω μόνο στο εμφανισιακό κομμάτι αλλά εστιάζοντας στο λειτουργικό και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο/η κάθε blogger που θα αναλάβω να φτιάξω το blog ή του site τους να κατανοήσει τόσο την λειτουργία του συγκεκριμένου προτύπου / θέματος αλλά και του blogging γενικότερα.

Αν κάνεις κάτι στο blog σου που δεν μου αρέσει, να είσαι σίγουρη ότι θα στο πω ή θα σου προτείνω να κάνεις κι άλλα πράγματα.

Με τα περισσότερα κορίτσια που έχω αναλάβει την ανακαίνιση του blog τους έχουμε μιλήσει αρκετές ώρες στο τηλέφωνο και έχουμε ανταλλάξει άπειρα μηνύματα, βλέπεις κοινό σημείο των blogger είναι η πολυλογία!

Τελειώνοντας κάθε σχεδίαση νιώθω μεγάλη ικανοποίηση ξέροντας πως πήρες κάτι από μένα, πως σου δίδαξα κάποια πράγματα και λύθηκε η απορία σου σε εκείνη την “χαζή” ερώτηση που μέχρι τώρα δεν τόλμησες να κάνεις, βλέπεις είμαι blogger και αναγνώστρια πολλών blogs και η ίδια, οπότε μαζί δεν θα παραμείνουμε μόνο στο τεχνικό κομμάτι.

Τα κυριότερα που θα γίνουν στην ανακαίνιση του blog σου είναι

  • Αλλαγή θέματος – προσαρμογή
  • Extra widgets που θα ήθελες να βάλεις
  • Μπάρα cookies  με πολιτική απορρήτου
  • Newsletter που θα είναι GDPR όπως μας υποχρεώνουν
  • Δημιουργία Google analytics
  • Δημιουργία και υποβολή sitemaps στην google
  • Επαλήθευση της κατοχής του blog σου.
  • Λέξεις κλειδιά και κώδικες για το SEO.
  • Αν αγοράσεις domain θα  κάνω την ανακατεύθυνση που χρειάζεται.(Blogspot)

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για το makeover του blog σου

Αρχικά θα διαλέξεις κάποιο theme – template που να ταιριάζει στις ανάγκες σου τόσο στο λειτουργικό κομμάτι όσο και στο εμφανισιακό.

Υπάρχουν χιλιάδες έτοιμα themes εκεί έξω και εφόσον μου δώσεις να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να αλλάξεις στο blog σου, εγώ θα σε καθοδηγήσω πως να βρεις το theme που σου ταιριάζει.

Έπειτα θα κάνουμε αρκετές δοκιμές σε demoBlog που θα δημιουργήσω, θα προσθέσουμε, θα αφαιρέσουμε ή θα αλλάξουμε μερικά σημεία του προτύπου που διάλεξες προκειμένου να το προσαρμόσουμε απόλυτα στις ανάγκες σου.

Είναι γεγονός πως ζούμε την εποχή του κινητού! Όπου κι αν κοιτάξεις όλοι κρατάμε ένα κινητό στο χέρι. Αν κοιτάξεις τα στατιστικά σου θα διαπιστώσεις ότι ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των επισκεπτών του blog σου, σε έχουν επισκεφτεί μέσω κινητού.  Έτσι θεωρώ ανεπίτρεπτο το blog σου να μην δείχνει ωραία και σωστά στις οθόνες των κινητών.

Νέοι Bloggers

Όλα τα παραπάνω ισχύουν κι αν θέλεις να ξεκινήσεις τώρα το δικό σου Blog/Site από την αρχή. Δες 5 λόγους να ξεκινήσεις το δικό σου blog σήμερα

Αν σκοπεύεις να γίνεις blogger, εκτός από το στήσιμο της σελίδας σου θα σε βοηθήσω στα πρώτα σου βήματα και θα σου μάθω να χρησιμοποιείς το blog σου στην πλατφόρμα που διάλεξες!

Ξέρεις που θα με βρεις για να με ρωτήσεις οτιδήποτε αν πάλι όχι επικοινώνησε μαζί μου ΕΔΩ

Γράφτηκαν για μένα

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα