Search

Τζίντζερ... τα οφέλη και οι χρήσεις του

Μέθοδοι κατανάλωσης, χρήσης και διατήρησης του τζίντζερ, οι ευεργετικές του ιδιότητες και το τζίντζερ στη μαγειρική.


Το τζίντζερ (πιπερόριζα) είναι διεγερτικό, καταπραϋντικό και ευφορικό. Χρησιμοποιείται για τη βρογχίτιδα, τους κολικούς, τη διάρροια, την γρίπη, τον πονόλαιμο, την επώδυνη περίοδο, την πρωινή αδιαθεσία, τις δερματικές παθήσεις, την νευραλγία και την ρευματοπάθεια.
 Είναι εξαιρετικό και βοηθάει στην τόνωση και την διέγερση του οργανισμού.
 Τέλος μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι έχει θετικά αποτελέσματα σε κάποια είδη καρκίνου.
 Δοκιμάστε το ως εκχύλισμα σε τσάι, σε κάψουλες, παστίλιες ή μασήστε μικρή ποσότητα από την ωμή ρίζα



ginger how to use it

Μέθοδοι κατανάλωσης, χρήσης και διατήρησης για την ρίζα και το ρίζωμα.


Καθάρισμα Τζίντζερ

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες,
αφαιρούμε το λεπτότατο εξωτερικό φλούδι, χωρίς να καταστρέψουμε τη ρίζα.

Πως κόβουμε το τζίντζερ

  •  Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες την ρίζα.
  •  Κόβουμε σε μπαστουνάκια την ρίζα
  •  Ψιλοκόβουμε την ρίζα για να σπάσουμε τις έντονες ίνες της.

Τρίψιμο της ρίζας τζίντζερ 

 Μπορούμε να τρίψουμε στο λεπτό μέρος του τρίφτη την καθαρισμένη ρίζα του τζίντζερ,
 Στην Ταϊλάνδη, που το τζίντζερ χρησιμοποιείται συνεχώς, έχουν ειδικούς τρίφτες για τζίντζερ.

Χυμός τζίντζερ

Τρίβουμε την ρίζα και την βάζουμε σε τουλπάνι ή σίτα , πιέζουμε για να πάρουμε τους χυμούς του τζίντζερ. Έτσι θα πάρουμε όλη την γεύση και το άρωμα, χωρίς ίνες.
Τοποθετούμε τον χυμό σε παγοκύστες και κατόπιν βάζουμε στην κατάψυξη.

Αποξηραμένο Τζίντζερ

  •  Τρίβουμε την ρίζα , απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε σε φυσικό περιβάλλον – θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να στεγνώσει το τζίντζερ.
  •  Αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει καλά.
  •  Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ήπιο, από το φρέσκο τζίντζερ όπως σε ότι αποξηραμένο άλλωστε.
  •  Τέλος το τζίντζερ διατηρείται θαυμάσια στην κατάψυξη σε σακούλα.

Μαγειρική Χρήση Τζίντζερ

  •  Χρησιμοποιήστε το τζίντζερ κα στην μαγειρική. Ταιριάζει πολύ σε συνταγές με μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά, μαρινάδες, σούπες, σαλάτες και φυσικά στην Ασιάτικη και Κινέζικη κουζίνα!
  •  Στην ζαχαροπλαστική σε κέικ, μπισκότα, μελόψωμο, φρουτοσαλάτες, κρέμες σε συνδυασμό με εξωτικά φρούτα, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
  •  Φτιάξτε μόνοι σας λικέρ, αναψυκτικά, τσάι, αρωματισμένη ζάχαρη αλλά και τουρσί.
  • Μην ξεχνάτε ότι το τζίντζερ μπορεί να προστεθεί ή να αντικαταστήσει, ενίοτε, συνταγές που περιέχουν λεμόνι!

Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

    Οι ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ

  • Βοηθά στην πέψη
  • Κατά της ναυτίας
  • Καταπολεμά το άσθμα και την πνευμονία
  • επιβραδύνει την εξέλιξη των φλεγμονών
  • έχει αναλγητικές ιδιότητες
  • ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα
  • έχει αντιοξειδωτική δράση
  • αφροδισιακές ιδιότητες

Έρευνες για τις ευεργετικές  ιδιότητες του τζίντζερ

Το τζίντζερ θεωρείτε αντισηπτικός παράγοντας, μάχεται και εξολοθρεύει τους μικροοργανισμούς που επιβραδύνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα. Διαβάστε τις σχετικές έρευνες του NCNI (US National Center for Biotechnology Information) εδώ και εδώ

Για την ιστορία του τζίντζερ

Στο νησί της Κέρκυρας, το γνωστό παραδοσιακό ποτό, που ονομάζεται τζιτζιμπύρα (ginger beer) έχει ως βάση του το τζίντζερ.
Φτιαγμένη από τζίντζερ, φρέσκο λεμόνι, ζάχαρη και νερό, τα οποία «ζυμώνονται» στα καζάνια, για να παράγουν ένα πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό με λεμονάτη γεύση.
Η τζιτζιμπύρα «κουβαλά» την νεότερη ιστορία της Κέρκυρας, αποτελεί σήμα κατατεθέν των Επτανήσων από την εποχή της αγγλικής κυριαρχίας.

Πίσω από τον τζίντζερ βρίσκεται επίσης  ολόκληρη παράδοση για φυσικά ιατρικά σκευάσματα στην Ασιατική και Αφρικανική κουλτούρα!
Όπως στο Κονγκό , το τζίντζερ συνθλίβεται και να αναμειγνύεται με μάνγκο για να παρασκευαστεί το Τangawisi, το οποίο θεωρείται πανάκεια.

Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου