Αρχική Μέρη και Δραστηριότητες Ονειρούπολη – το χωριό του Αη Βασίλη στην Δράμα

Ονειρούπολη – το χωριό του Αη Βασίλη στην Δράμα

by lol mommy

Ονειρούπολη – το χωριό του Αη Βασίλη

Φέτος τα Χριστούγεννα μένουμε Ελλάδα ταξιδεύουμε βόρεια και επισκεπτόμαστε μια πόλη όνειρο, πάμε στην Ονειρούπολη, στο χωρίο του Αη Βασίλη!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αη Βασίλης βρίσκετε στη Δράμα για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους στον μαγευτικό δημοτικό κήπο και την πλατεία Ελευθερίας της πόλης με τις λιμνούλες και τα πλατάνια που τις γιορτινές μέρες μεταμορφώνονται στην χριστουγεννιάτικη Ονειρούπολη.

Το απόλυτο μέρος για να χαρίσετε στα παιδιά σας μαγικά Χριστούγεννα!
Η Ονειρούπολη Δράμας αναμένετε και φέτος να γίνει ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τις 600 χιλ κάθε χρόνο.

Δράσεις Ονειρούπολης στο χωριό το Αη Βασίλη

Ξωτικά ξετρυπώνουν από τα πολύχρωμα σπιτάκια τους και κρύβονται στο δάσος των ευχών και της ελπίδας που φέτος η δράση του είναι αφιερωμένη στο σύλλογο καρκινοπαθών.

Φέτος η Ονειρούπολη θα λειτουργήσει για 15η χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινά στις 4 Δεκέμβρη στην γιορτή της Αγ Βαρβάρας που είναι και πολιούχος της πόλης και τελειώνει στις 2 Ιανουαρίου 2019. Σε όλες τις δράσεις της Ονειρούπολης η είσοδος είναι δωρεάν.

Διάσημοι τραγουδιστές φιλοξενούνται στην κεντρική σκηνή ενώ συγγραφείς όπως τον μεγάλο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά στο Σπίτι του παραμυθιού και του σινεμά.

Άλλες δράσεις της Ονειρούπολης είναι το Ταχυδρομείο των ξωτικών όπου τα παιδιά μπορούν να αφήσουν το γράμμα τους για τον Αη Βασίλη.

Το σπίτι του Αη Βασίλη, Εργοστάσιο καραμέλας και ζαχαρωτών, Παιχνιδότοπος της Playmobil, Εργαστήρι καραμέλας, Μουσείο γεύσεων, Ζαχαροπλαστείο μοριακής ξωτικοκουζίνας και ζωγραφική με καραμελοχρώματα.

Μαγικής διαδρομή στην Ονειρούπολη το χωριό του Αη Βασίλη

Ζητήστε το έντυπο της «Μαγικής διαδρομής» και επισκεφτείτε όλα τα σπιτάκια των δωρεάν δράσεων. Σε κάθε ένα από αυτά, οι εθελοντές θα βεβαιώνουν την επίσκεψή σας και τη συμμετοχή σας στην εκάστοτε δράση, σφραγίζοντας το έντυπό σας. Συμπληρώστε όλες τις σφραγίδες και κερδίστε δώρα!

Το σπιτάκι της Μαγικής σκηνής

Στο σπιτάκι της Μαγικής σκηνής η μάγισσα Θυμιώ θα προσπαθήσει για 15η χρονιά, να ανακατέψει την Ονειρούπολη, πασπαλίζοντας με το μαγικό φίλτρο της «πικροκαυτεροξινίλας» όλα τα γλυκά της πόλης. Θα τα καταφέρει; Ή θα ανατραπούν τα σχέδια της;

Το σπιτάκι της «μαγικής σκηνής» της Ονειρούπολης ξαφνιάζει και μαγεύει τους επισκέπτες του, με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες, τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τους αυτοσχεδιασμούς μαύρου θεάτρου.

Από τις δράσεις της Ονειρούπολης δεν θα μπορούσε να λείπει Fun Park με καρουσέλ κλπ

Χριστουγεννιάτικη αγορά Ονειρούπολης

Φτάσαμε νωρίς το απόγευμα και πριν το καταλάβουμε είχε κιόλας βραδιάσει, έτσι όμως είχαμε την ευκαιρία να δούμε την Ονειρούπολη και φωτισμένη.


Περπατήσαμε στην χριστουγεννιάτικη αγορά, δοκιμάσαμε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, τοπικά εδέσματα, τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα ζαχαρωτά και οι μεγάλοι με το μαγικό φίλτρο! Μας θύμισε τα Χριστούγεννα μας στην Γερμανία που και εκεί πίνουν ζεστό κρασί αλλά μαζί με ρούμι.

Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το χωριό του Αη Βασίλη στην Ονειρούπολη Δράμας. Αν σκέφτεστε να κάνετε Χριστουγεννιάτικες διακοπές εντός Ελλάδας, τότε η Ονειρούπολη είναι ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

5 Σχόλια

lol mommy 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 6:06 πμ

Καλές γιορτές και σε σένα, όσες φορές και να πας η Ονειρούπολη είναι όμορφη και διαφορετική

Απάντηση
lol mommy 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 6:05 πμ

Αξίζει τον κόπο πραγματικά! Να πάτε θα περάσετε υπέροχα. Καλές γιορτές!!!

Απάντηση
Νάντια Κ. 21 Δεκεμβρίου, 2018 - 3:00 μμ

Η ονειρούπολη είναι φανταστική! Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα πάμε, αλλά ελπίζω του χρόνου να είμαστε εκεί! Πολύ ωραίο το άρθρο σου!!!! Καλές γιορτές!

Απάντηση
Νουαζέτα με φουντούκι 21 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:25 πμ

Πω πω, ονειρούπολη, όνομα και πράγμα! Ίσως του χρόνου, να τα καταφέρουμε να την επισκεφθούμε!

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα