Αρχική Μέρη και Δραστηριότητες Πηγές Πέσας Καταρράκτες Μυτιλήνης – Λέσβος

Πηγές Πέσας Καταρράκτες Μυτιλήνης – Λέσβος

by lol mommy

Καταρράκτες Λέσβου – Πηγές Πέσας

Οι πηγές Πέσας καταρράκτες Μυτιλήνης θεωρούνται γεώπαρκο και μπορείς να τις προσεγγίσεις μόνο περπατώντας. Αν σου αρέσει η πεζοπορία, η τοποθεσία υπόσχεται μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα στο δάσος, τον καθαρό αέρα και μικρούς καταρράκτες να σχηματίζονται ολόγυρα.

Το τοπίο είναι θαυμάσιο και μια πολύ καλή ιδέα για οικογενειακή δραστηριότητα, ωστόσο εφιστώ την προσοχή σε όσους επιλέξουν να πάρουν παιδιά μαζί τους, διότι το μονοπάτι της πεζοπορίας έχει κάποια δύσκολα σημεία έως και επικίνδυνα λόγω της καθίζησης που έχει υποστεί το έδαφός από τις βροχές που έχουν καταστρέψει τον φράχτη.

Που βρίσκονται οι Πηγές Πέσας καταρράκτες Μυτιλήνης

Οι πηγές Πέσας βρίσκονται δεξιά του δρόμου που φεύγει από Αχλαδερή και οδηγεί προς το δρόμο Αγιάσου – Πολιχνίτου.

Προβολή του χάρτη παρακάτω για οδηγίες

Το σημείο που πρέπει να σταματήσεις και να παρκάρεις θα το αναγνωρίσεις από την μικρή πινακίδα που φαίνεται στις παρακάτω εικόνες. Ακόμη και αν ο χωματόδρομος φαίνεται καλός στην αρχή, μην επιχειρήσεις να οδηγήσεις παρακάτω από το σημείο που σου δείχνω τα παρκαρισμένα οχήματα, δηλαδή ακριβώς δίπλα στις πινακίδες.

Πράσινη πινακίδα που φαίνεται στον χάρτη και αναγράφει πηγές Πέσας, δεν υπάρχει πλέον και στην θέση έχει τοποθετηθεί αυτή που δείχνω στην παρακάτω φωτογραφία

Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι πηγές Πέσας βρίσκονται στη μέση του πουθενά.

Πηγές Πέσας καταρράκτες Μυτιλήνης- Πεζοπορική διαδρομή

Αφού φτάσετε στο σημείο, ξεκινά η πεζοπορία. Η διαδρομή είναι κυριολεκτικά μέσα στο δάσος και υπάρχουν αρκετά σημεία όπου μπορείτε να σταματήσετε και να θαυμάσετε τους καταρράκτες από ψηλά όπως αυτό εδώ το υπέροχο “μπαλκόνι”


Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείς τους καταρράκτες της Μυτιλήνης είναι η άνοιξη όπου τότε υπάρχει ακόμη αρκετό νερό από τις βροχές του χειμώνα και το θέαμα θα είναι πλούσιο, αν και πιστεύω πως όλες τις εποχές του χρόνου οι πηγές Πέσας μπορούν να σου προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας ανάμεσα στους κρυμμένους καταρράκτες της.

Η διαδρομή στα περισσότερα σημεία είναι βατή αλλά υπάρχουν και μερικά λίγο πιο επικίνδυνα κομμάτια καθώς οι φράχτες έχουν καταστραφεί και το έδαφος έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να εξέχουν σίδερα στα χωμάτινα σκαλοπάτια από τις πολλές και δυνατές βροχές που γνωρίζει η Λέσβος τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά το τοπίο μας ανταμείβει ακούγοντας τον ήχο του νερού σε όλη την διαδρομή ανάμεσα στο δάσος που μας αγκαλιάζει και τον καθαρό αέρα που οι περισσότεροι από εμάς σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

Εύχομαι να σου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτείς τις Πηγές Πέσας καταρράκτες Μυτιλήνης

Έως τότε μερικές ακόμη φωτογραφίες από μένα!


Οι πηγές Πέσας είναι οι μεγαλύτεροι καταρράκτες του νησιού αλλά δεν είναι οι μοναδικοί.
Υπάρχει επίσης ο καταρράκτης ΜανΚάτσα που βρίσκετε στο δρόμο προς Μανταμάδο όπου και αυτή η τοποθεσία προσφέρετε για πεζοπορία με την διαφορά πως είναι μόνο 150 μέτρα κατηφορική κυρίως πεζοπορία για να φτάσουμε.

Άλλη μια όμορφη τοποθεσία με μικρό καταρράκτη βρίσκεται στον Κλαπάδο Λέσβου ένα ερειπωμένο και ακατοίκητο από χρόνια χωριό που όταν το επισκεφτήκαμε μας επιφύλασσε την τυχαία ανακάλυψη του geocaching

Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα