Search

Καταρράκτες Μυτιλήνης Πηγές Πέσας - Pesas Springs small Waterfalls in Lesvos island

 Σήμερα θα σας πάω μια βόλτα στα μέρη τα δικά μου! Και όταν λέω δικά μου δεν εννοώ απλά ότι θα δείτε γενικότερα το νησί της Μυτιλήνης για το οποίο σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις χρυσαφένιες του παραλίες και τα μεγάλα γραφικά χωριά του.
 Μαζί θα περπατήσουμε σε μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά ακόμη και για πολλούς ντόπιους.

Καταρράκτες Λέσβου - Πηγές Πέσας

Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene


 Οι πηγές Πέσας της Μυτιλήνης θεωρούνται γεώπαρκο και μπορείς να τις προσεγγίσεις μόνο περπατώντας. Αν σου αρέσει η πεζοπορία, η τοποθεσία υπόσχεται μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα στο δάσος, τον καθαρό αέρα και μικρούς καταρράκτες να σχηματίζονται ολόγυρα
 Το τοπίο είναι θαυμάσιο και μια πολύ καλή ιδέα για οικογενειακή δραστηριότητα, ωστόσο εφιστώ την προσοχή σε όσους επιλέξουν να πάρουν παιδιά μαζί τους διότι το μονοπάτι της πεζοπορίας έχει κάποια δύσκολα σημεία έως και επικίνδυνα λόγω της καθίζησης που έχει υποστεί το έδαφός από τις αλλεπάλληλες βροχές που επίσης  έχουν καταστρέψει μερικώς τον φράχτη.

Που βρίσκονται

Οι πηγές Πέσας βρίσκονται δεξιά του δρόμου που φεύγει από Αχλαδερή και οδηγεί προς το δρόμο Αγιάσου – Πολιχνίτου.
Πατήστε προβολή του χάρτη παρακάτω για οδηγίες
 Το σημείο που πρέπει να σταματήσετε και να παρκάρεται θα το αναγνωρίσετε από την μικρή πινακίδα που φαίνεται στις παρακάτω εικόνες. Ακόμη και αν ο χωματόδρομος φαίνεται καλός στην αρχή, μην επιχειρήσετε να οδηγήσετε παρακάτω από το σημείο που σας δείχνω τα παρκαρισμένα οχήματα, δηλαδή ακριβώς δίπλα στις πινακίδες.
(Πράσινη πινακίδα που φαίνεται στον χάρτη και αναγράφει πηγές Πέσας, δεν υπάρχει πλέον και στην θέση έχει τοποθετηθεί αυτή που σας δείχνω παρακάτω)
 Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι πηγές Πέσας βρίσκονται στη μέση του πουθενά.

Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene

Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene

 Αφού φτάσετε στο σημείο, ξεκινά η πεζοπορία. Η διαδρομή είναι κυριολεκτικά μέσα στο δάσος και υπάρχουν αρκετά σημεία όπου μπορείτε να σταματήσετε και να θαυμάσετε τους καταρράκτες από ψηλά όπως αυτό εδώ το υπέροχο "μπαλκόνι"


Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene


Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene

 Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Μυτιλήνης είναι η άνοιξη όπου τότε υπάρχει ακόμη αρκετό νερό από τις βροχές του χειμώνα και το θέαμα θα είναι πλούσιο, αν και πιστεύω πως όλες τις εποχές του χρόνου η πηγές Πέσας μπορούν να σας προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας ανάμεσα στους κρυμμένους καταρράκτες της.
 Η διαδρομή στα περισσότερα σημεία είναι βατή αλλά υπάρχουν και μερικά λίγο πιο επικίνδυνα κομμάτια καθώς οι φράχτες έχουν καταστραφεί και το έδαφος έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να εξέχουν σίδερα στα χωμάτινα σκαλοπάτια από τις πολλές και δυνατές βροχές που γνωρίζει η Λέσβος τα τελευταία χρόνια.
 Παρόλα αυτά το τοπίο μας ανταμείβει ακούγοντας τον ήχο του νερού σε όλη την διαδρομή ανάμεσα στο δάσος που μας αγκαλιάζει και τον καθαρό αέρα που οι περισσότεροι από εμάς σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

Εύχομαι να σας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Λέσβου-Μυτιλήνης.

Έως τότε μερικές ακόμη φωτογραφίες από μένα!

Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene

Pessas springs small waterfalls in Levos Mytilene


Οι πηγές Πέσας είναι οι μεγαλύτεροι καταρράκτες του νησιού αλλά δεν είναι οι μοναδικοί.
Υπάρχει επίσης ο καταρράκτης ΜανΚάτσα που βρίσκετε στο δρόμο προς Μανταμάδο, η τοποθεσία επίσης προσφέρετε για πεζοπορία με την διαφορά πως είναι μόνο 150 μέτρα κατηφορική κυρίως πεζοπορία για να φτάσουμε.

Αν σας αρέσουν οι εξορμήσεις μας κάντε Like και ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook στο κουτάκι από κάτω για να μπορείτε να ταξιδεύετε μαζί με lolmoms.gr
Για να δείτε τα ταξίδια που έχουν ανέβει έως τώρα CLICK ΕΔΩ

Φιλιά πολλά
Lol mommy

Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου