Search

Μπλε μαλλιά! Πως να το πετύχεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς για να βάψεις τα μαλλιά σου

 Η νέα τάση της μόδας απαιτεί έντονα χρώματα μαλλιών, μπλε, ροζ, μωβ είτε στις άκρες των μαλλιών με την τεχνική όμπρε είτε στο full.

Μαζί θα δούμε πως μπορείς να το πετύχεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς για να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι


Αν επισκεφτείς κομμωτήριο οι τιμές ξεκινούν από τα 150€ για μία τέτοια βαφή μιας και η διαδικασία είναι χρονοβόρα ειδικά αν έχεις σκούρα βάση.
Αν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου μπλε μόνη στο σπίτι θα χρειαστείς περίπου από 20€ ως 50 € εξαρτάται από το μήκος και το χρώμα των μαλλιών σου αλλά και αν θα προτιμήσεις να τα βάψεις με κανονική μόνιμη μπλε βαφή ή με mix tone μόνιμη βαφή προϊόντα.

Αν είσαι ξανθιά ή καστανόξανθη μπορείς να περάσεις κατευθείαν στο δεύτερο βήμα που θα εξηγήσω παρακάτω.
Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα του lol moms στο facebook 

Πρώτο Βήμα

 Για τις μελαχρινές καστανές όπως εμένα δηλαδή θα χρειαστεί να κάνεις ξάνοιγμα στα μαλλιά σου πριν περάσεις την μπλε βαφή.

 Για το ξάνοιγμα των μαλλιών υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι να περάσεις αποχρωστική σκόνη, κοινώς ντεκαπάζ - bleach. 
Ο άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ξανθιστικό στα μαλλιά σου.
 Η ντεκαπάζ είναι η οικονομική λύση, αγοράζεις δηλαδή ένα φακελάκι των 2€ μαζί με ένα 40 βαθμούς οξυζενέ και πετυχαίνεις ένα κίτρινο ξανθό. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το μπλε που θα βάλεις πάνω στο ξανοιγμένο με ντεκαπάζ μαλλί θα ξεθωριάσει πολύ πιο γρήγορα από ότι θα συμβεί αν περάσεις ξανθιστικό, φυσικά παίρνεις το ρίσκο της καταστροφής των μαλλιών που προκαλεί η ντεκαπάζ.
 Επειδή τα έχω δοκιμάσει και τα δύο, στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις το ξάνοιγμα με ντεκαπάζ και το ξάνοιγμα μέχρι 7 τόνους με ΑΝΤΙ-ΚΙΤΡΙΝΟ ξανθιστικό.


Δες πως θα πετύχεις το απόλυτο ξανθό με τοτο νέο σύστημα ξανοίγματος PBFC BLONDE της Art of Color 

     Ξανθιστικά προϊόντα που σου προτείνω επίσης

Περνάμε το ξανθιστικό στα σημεία που θέλουμε να έχουμε το τελικό μπλε αποτέλεσμα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή σελοφάν για να τα κρατήσουμε ζεστά τα μαλλιά μας. Τσεκάρουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και αφαιρούμε όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρώματος βάσης. (Όσο πιο ανοιχτή βάση, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα)

Λούζουμε τα μαλλιά μας μόνο με μαλακτική χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν και στεγνώνουμε καλά πριν περάσουμε στο δεύτερο βήμα 


Δεύτερο Βήμα

 Πάμε να βάψουμε τα μαλλιά μας μπλε!!!

Οι επιλογές που έχεις είναι να αγοράσεις κάποια μόνιμη βαφή ανάμιξης - mix tone μπλε, είναι γνωστές ως ενισχυτικά βαφών και μπορείς να τις ζητήσεις έτσι. 
 Αν και η κανονική χρήση των ενισχυτικών είναι η ανάμειξη τους με άλλες βαφές, για να πετύχεις μπλε χρώμα στα μαλλιά σου πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σαν κανονική βαφή.   
 Αν θέλεις ένα full μπλε θα βάψεις τα μαλλιά σου κανονικά όπως θα έκανες με κάθε άλλη βαφή. Αν θέλεις να έχεις μπλε μαλλιά σε συγκεκριμένα σημεία, πχ άκρες, θα βάψεις τα ίδια σημεία που πέρασες το ξανθιστικό. 
 Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το χρώμα της βάσης μας 
Οι μπλε mix tone βαφές ενεργοποιούνται με 20αρι οξυζενέ όπως και όλα τα σκούρα χρώματα. Εγώ σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις 30άρι ή και 40άρι οξυζενέ, έτσι για να  βοηθήσεις λιγάκι παραπάνω  την ένταση του χρώματος στο τελικό αποτέλεσμα.
Η ποσότητα οξυζενέ που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι ίδια με την ποσότητα βαφής.
 Αν τα μαλλιά σου είναι από πριν ξανθά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις 20 βαθμούς οξυζενέ.

Αν είσαι ξανθιά πιθανότατα να θέλεις ροζ και όχι μπλε μαλλιά! Με βρίσκεις σύμφωνη. Στα ξανθά μαλλιά κατά την γνώμη μου ταιριάζει περισσότερο το ροζ από το μπλε

Οι mix  βαφές - ενισχυτικά είναι  συνήθως πιο οικονομικές από τις μόνιμες μπλε-φούξια βαφές. Στην δική μας περίπτωση που θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας μπλε-φούξια κλπ θα τις χρησιμοποιήσουμε μόνες τους χωρίς να τις αναμίξουμε με κάποιο άλλο χρώμα.
Ενδεικτικά σου προτείνω μερικά προϊόντα παρακάτω.


                                ΜΠΛΕ-ΡΟΖ ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ

Σημείωση: Τα προϊόντα Schwarzkopf Igora ColorWorx είναι άμεσης εφαρμογής και χρησιμοποιούνται ΧΩΡΙΣ οξειδωτικό (οξυζενέ)


 
 Η άλλη σου επιλογή είναι φυσικά να αγοράσεις κανονική μόνιμη μπλε κρέμα βαφή. 
Αρκετές εταιρίες αρχίζουν σιγά σιγά να προσφέρουν μόνιμες κρέμες βαφές σε έντονα χρώματα μπλε, ροζ  κλπ, παρόλα αυτά η εύρεση τους δεν είναι και τόσο εύκολη! Στα Hondos Center για παράδειγμα δεν υπάρχουν αυτά τα χρώματα, μπορείς να τα βρεις μόνο σε χρωμοσαμπουάν.

 Αν είσαι ξανθιά και ιδιαίτερα βαμμένη τότε οι μόνιμες βαφές για σένα είναι μονόδρομος, λόγω ότι τα ξανθά βαμμένα μαλλιά έχουν υποστεί αρκετές φορές την επεξεργασία της ντεκαπάζ, ένα υλικό που έχει την τάση να ξεθωριάζει οποιοδήποτε χρώμα από πάνω του με αποτέλεσμα να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.
 Με λίγα λόγια πρέπει να αγοράσεις κάποια καλή μόνιμη κρέμα μπλε, ροζ βαφή για να μην είσαι και πάλι ξανθιά μετά το πρώτο άντε δεύτερο λούσιμο.
                                 ΜΟΝΙΜΕΣ ΜΠΛΕ-ΡΟΖ ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

 Σημείωση: Τα προϊόντα L'Oreal Professionnel Colorful Hair είναι άμεσης εφαρμογής και χρησιμοποιούνται ΧΩΡΙΣ οξειδωτικό (οξυζενέ)
Τα σκήπτρα στα χρώματα της μόδας των μαλλιών σε αποχρώσεις μπλε και ροζ κρατάει η Redken που είναι όμως και μία από τις ακριβότερες μάρκες με το σωληνάριο των 85γρ να υπερβαίνει τα 20€ φτάνοντας και τα 30€ στα λιγοστά καταστήματα που την διαθέτουν στην ΕλλάδαRedken City Beats Broadway Blue

 Ωστόσο αν σκέφτεσαι για πρώτη φορά να βάψεις τα μαλλιά σου με τα extreme χρώματα και δεν είσαι και τόσο σίγουρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαφές με ημι-μονιμα αποτελέσματα που διαρκούν για 10-15 λουσίματα.

 Τα προϊόντα που βλέπετε παρακάτω είναι έτοιμα προς χρήση και δεν απαιτούν την χρήση οξυζενέ, επίσης διατίθενται σε μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων
Η ημι-μόνιμη μη οξειδωτική βαφή Goldwell Elumen Play εφαρμόζεται σαν κανονική βαφή ενώ τα SCHWARZKOPF PROFESSIONAL BOLD COLOR εφαρμόζονται σαν σαμπουάν. 
Κάνοντας click παρακάτω στο προϊόν που σας ενδιαφέρει θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες εφαρμογής. 
Προϊόντα στα Hondos Center
Οικονομικότερες λύσεις

 Στα Hondos Center θα βρεις οικονομικά σωληνάρια ενισχυτικών βαφών, παρόλο που η δουλειά τους είναι να ενισχύουν άλλες βαφές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσεις και μόνες τους με οξυζενέ.
 Οι μάρκες που υπάρχουν στα Hondos Center  είναι η C-THREE , η INDOLA και η KC , εννοείτε ότι τις έχω δοκιμάσει όλες και προτείνω την Indola σαν καλύτερη καθώς είναι πιο φωτεινή από τις άλλες δύο που μου έδιναν την αίσθηση του θαμπού και διαρκεί περισσότερο.
Να έχετε όμως κατά νου ότι και οι 3 αυτές μάρκες λόγο ότι είναι ενισχυτικά ξεβάφουν πάρα πολύ γρήγορα και ξεβάφουν σχεδόν παντού ακόμη και στο μαξιλάρι σας.


Καλή επιτυχία lol girls!!! Οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε αφήστε το σε σχόλιο παρακάτω και θα σας απαντήσω άμεσα.

και μην ξεχνάτε να κάνετε   στην σελίδα του lol moms στο facebook

Click ΕΔΩ για να δεις  Πως μπορείς να βάψεις χρωματιστά μαλλιά. ροζ, μοβ. μπλε, πράσινο ΧΩΡΙΣ ΒΑΦΗ, με φυσικό τρόπο κατάλληλο για παιδιά και εφήβους 
Φιλιά πολλά
Με αγάπη lol mommy


Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

8 σχόλια

 1. Το δικο μου μαλλι ειναι στο 5αρι. Θα φαινεται το μπλε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε λόγος για ντεκαπάζ, ξανθιστικά κλπ. Θα φαίνεται και πάρα πολύ έντονο μάλιστα επίσης θα σου κρατήσει παραπάνω γιατί είναι ήδη ανοιχτή η βάση σου και μπορείς να ενεργοποιήσεις τις μόνιμες βαφές ακόμη και με 10 βαθμούς οξυζενέ.

   Διαγραφή
 2. to malli m einai skouro kastano kai de thelw na balw kapoio ksanthistiko h kati tetxoio prin efarmwsw th bafh. tha fainetai to xrwma?estw kai ligo, de me endiaferei kati entono apla mia mikrh allagh!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγο θα φαίνεται φαντάζομαι, κάτι σαν γυαλάδα ας πούμε. Υπάρχει και η περίπτωση όμως να μην είναι σε όλο το μαλλί το ίδιο δηλαδή να είναι πιο σκούρα ή ρίζα και πιο έντονο στις άκρες, εξαρτάται τι είναι το καστανό που έχεις τώρα, βαμμένο ή φυσικό. Ίσως να βγει κάτι σαν όμπρε από μόνο του. Εγώ θα το τολμούσα φίλη μου, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα το βάλεις το ξανθιστικό γιατί θα σου αρέσει και θα θέλεις όλο και πιο έντονο αποτέλεσμα! Πολλά δεν μπορώ να σου πω αν δεν δω πως είναι τώρα, αν θέλεις στείλε μου με email μία φωτογραφία για να σου πω πιο συγκεκριμένα!

   Διαγραφή
 3. Αρχικά το μαλλί μου είναι σκούρο . Είναι προτιμότερο το ντεκαπαζ ή το ξανθιστικο ; Επίσης , κάνουν πολύ ζημιά στο μαλλί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ντεκαπάζ είναι αυτή που κάνει την ζημιά στο μαλλί και όσο περισσότερο την αφήσεις τόσο άχυρο γίνεται. Προτείνω το ξανθιστικό για αυτό ακριβώς τον λόγο

   Διαγραφή
 4. Θελω Να πετύχω το ποντικι χρώμα. Είναι στο 7 το φυσικό μου.Αν βάλω λίγο μπλε στο 8 θα το πετύχω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω πως όχι, οι μπλε και μοβ παράγοντες έχουν την τάση να σπάνε το κίτρινο αλλά όχι να το κάνουν γκρι. Επειδή με πέτυχες πάνω στο ψάξιμο, θέλω και εγώ!!!! γκρι, ποντικί ή silver μαλλιά θα κάνω τις δοκιμές μου και θα ανεβάσω νέο άρθρο για αυτά τα χρώματα. Ως τώρα έχω βρει τις βαφές της Redken και της Go On For Hair που μου φαίνονται να πετυχαίνουν

   Διαγραφή