Αρχική Recommended Μπλε μαλλιά! Πως να το πετύχεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς για να βάψεις τα μαλλιά σου

Μπλε μαλλιά! Πως να το πετύχεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς για να βάψεις τα μαλλιά σου

by lol mommy

 Η νέα τάση της μόδας απαιτεί έντονα χρώματα μαλλιών, μπλε, ροζ, μωβ είτε στις άκρες των μαλλιών με την τεχνική όμπρε είτε στο full. Τα χρωματιστά μαλλιά είναι η νέα τάση και μας αρέσει πολύ! Δείτε οδηγίες και προτάσεις. Ισχύει και για ροζ μωβ μπλε μαλλιά

Μαζί θα δούμε πως μπορείς να το πετύχεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς για να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Αν επισκεφτείς κομμωτήριο οι τιμές ξεκινούν από τα 150€ για μία τέτοια βαφή μιας και η διαδικασία είναι χρονοβόρα ειδικά αν έχεις σκούρα βάση. Αν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου μπλε μόνη στο σπίτι θα χρειαστείς περίπου από 20€ ως 50 € εξαρτάται από το μήκος και το χρώμα των μαλλιών σου αλλά και αν θα προτιμήσεις να τα βάψεις με κανονική μόνιμη μπλε βαφή ή με mix tone μόνιμη βαφή προϊόντα.

Αν είσαι ξανθιά ή καστανόξανθη μπορείς να περάσεις κατευθείαν στο δεύτερο βήμα που θα εξηγήσω παρακάτω.


Πρώτο Βήμα


Για τις μελαχρινές καστανές όπως εμένα δηλαδή θα χρειαστεί να κάνεις ξάνοιγμα στα μαλλιά σου πριν περάσεις την μπλε βαφή.

Για το ξάνοιγμα των μαλλιών υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι να περάσεις αποχρωστική σκόνη, κοινώς ντεκαπάζ – bleach.
Ο άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ξανθιστικό στα μαλλιά σου.

Η ντεκαπάζ είναι η οικονομική λύση, αγοράζεις δηλαδή ένα φακελάκι των 2€ μαζί με ένα 40 βαθμούς οξυζενέ και πετυχαίνεις ένα κίτρινο ξανθό. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το μπλε που θα βάλεις πάνω στο ξανοιγμένο με ντεκαπάζ μαλλί θα ξεθωριάσει πολύ πιο γρήγορα από ότι θα συμβεί αν περάσεις ξανθιστικό, φυσικά παίρνεις το ρίσκο της καταστροφής των μαλλιών που προκαλεί η ντεκαπάζ.

Επειδή τα έχω δοκιμάσει και τα δύο, στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις το ξάνοιγμα με ντεκαπάζ και το ξάνοιγμα μέχρι 7 τόνους με ΑΝΤΙ-ΚΙΤΡΙΝΟ ξανθιστικό.

Ξανθιστικά προϊόντα που σου προτείνω επίσης

/center>

Περνάμε το ξανθιστικό στα σημεία που θέλουμε να έχουμε το τελικό μπλε αποτέλεσμα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή σελοφάν για να τα κρατήσουμε ζεστά τα μαλλιά μας. Τσεκάρουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και αφαιρούμε όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρώματος βάσης. (Όσο πιο ανοιχτή βάση, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα)

Λούζουμε τα μαλλιά μας μόνο με μαλακτική χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν και στεγνώνουμε καλά πριν περάσουμε στο δεύτερο βήμα.


Δεύτερο Βήμα

Πάμε να βάψουμε τα μαλλιά μας μπλε!!!

Οι επιλογές που έχεις είναι να αγοράσεις κάποια μόνιμη βαφή ανάμιξης – mix tone μπλε, είναι γνωστές ως ενισχυτικά βαφών και μπορείς να τις ζητήσεις έτσι.


Αν και η κανονική χρήση των ενισχυτικών είναι η ανάμειξη τους με άλλες βαφές, για να πετύχεις μπλε χρώμα στα μαλλιά σου πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σαν κανονική βαφή.
Αν θέλεις ένα full μπλε θα βάψεις τα μαλλιά σου κανονικά όπως θα έκανες με κάθε άλλη βαφή. Αν θέλεις να έχεις μπλε μαλλιά σε συγκεκριμένα σημεία, πχ άκρες, θα βάψεις τα ίδια σημεία που πέρασες το ξανθιστικό.

Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το χρώμα της βάσης μας.

Οι μπλε mix tone βαφές ενεργοποιούνται με 20αρι οξυζενέ όπως και όλα τα σκούρα χρώματα. Εγώ σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις 30άρι ή και 40άρι οξυζενέ, έτσι για να βοηθήσεις λιγάκι παραπάνω την ένταση του χρώματος στο τελικό αποτέλεσμα.
Η ποσότητα οξυζενέ που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι ίδια με την ποσότητα βαφής.
Αν τα μαλλιά σου είναι από πριν ξανθά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις 20 βαθμούς οξυζενέ.

Αν είσαι ξανθιά πιθανότατα να θέλεις ροζ και όχι μπλε μαλλιά! Με βρίσκεις σύμφωνη. Στα ξανθά μαλλιά κατά την γνώμη μου ταιριάζει περισσότερο το ροζ από το μπλε.

Οι mix  βαφές – ενισχυτικά είναι  συνήθως πιο οικονομικές από τις μόνιμες μπλε-φούξια βαφές. Στην δική μας περίπτωση που θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας μπλε-φούξια κλπ θα τις χρησιμοποιήσουμε μόνες τους χωρίς να τις αναμίξουμε με κάποιο άλλο χρώμα.

Ενδεικτικά σου προτείνω μερικά προϊόντα παρακάτω.

ΜΠΛΕ-ΡΟΖ ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ

Σημείωση: Τα προϊόντα Schwarzkopf Igora ColorWorx είναι άμεσης εφαρμογής και χρησιμοποιούνται ΧΩΡΙΣ οξειδωτικό (οξυζενέ)

Η άλλη σου επιλογή είναι φυσικά να αγοράσεις κανονική μόνιμη μπλε κρέμα βαφή.
Αρκετές εταιρίες αρχίζουν σιγά σιγά να προσφέρουν μόνιμες κρέμες βαφές σε έντονα χρώματα μπλε, ροζ κλπ, παρόλα αυτά η εύρεση τους δεν είναι και τόσο εύκολη! Στα Hondos Center για παράδειγμα δεν υπάρχουν αυτά τα χρώματα, μπορείς να τα βρεις μόνο σε χρωμοσαμπουάν.

Αν είσαι ξανθιά και ιδιαίτερα βαμμένη τότε οι μόνιμες βαφές για σένα είναι μονόδρομος, λόγω ότι τα ξανθά βαμμένα μαλλιά έχουν υποστεί αρκετές φορές την επεξεργασία της ντεκαπάζ, ένα υλικό που έχει την τάση να ξεθωριάζει οποιοδήποτε χρώμα από πάνω του με αποτέλεσμα να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Με λίγα λόγια πρέπει να αγοράσεις κάποια καλή μόνιμη κρέμα βαφή μπλε, ροζ για να μην είσαι και πάλι ξανθιά μετά το πρώτο άντε δεύτερο λούσιμο.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΜΠΛΕ-ΡΟΖ ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Σημείωση: Τα προϊόντα L’Oreal Professionnel Colorful Hair είναι άμεσης εφαρμογής και χρησιμοποιούνται ΧΩΡΙΣ οξειδωτικό (οξυζενέ)


ΗΜΙΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ

Νέα κατηγορία ημιμόνιμων βαφών χωρίς αμμωνία, τα ELECTRIC COLOR VIBES! Φεύγει σταδιακά με τα λουσίματα και αφήνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα

Τα σκήπτρα στα χρώματα της μόδας των μαλλιών σε αποχρώσεις μπλε και ροζ κρατάει η Redken που είναι όμως και μία από τις ακριβότερες μάρκες με το σωληνάριο των 85γρ να υπερβαίνει τα 20€ φτάνοντας και τα 30€ στα λιγοστά καταστήματα που την διαθέτουν στην Ελλάδα.

Redken City Beats Broadway Blue

Ωστόσο αν σκέφτεσαι για πρώτη φορά να βάψεις τα μαλλιά σου με τα extreme χρώματα και δεν είσαι και τόσο σίγουρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαφές με ημι-μόνιμα αποτελέσματα που διαρκούν για 10-15 λουσίματα.

Τα προϊόντα που βλέπεις παρακάτω είναι έτοιμα προς χρήση και δεν απαιτούν την χρήση οξυζενέ, επίσης διατίθενται σε μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων
Η ημι-μόνιμη μη οξειδωτική βαφή Goldwell Elumen Play εφαρμόζεται σαν κανονική βαφή ενώ τα SCHWARZKOPF PROFESSIONAL BOLD COLOR εφαρμόζονται σαν σαμπουάν.

Κάνοντας click παρακάτω στο προϊόν που σας ενδιαφέρει θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες εφαρμογής.

Προϊόντα στα Hondos Center

Οικονομικότερες λύσεις

 Στα Hondos Center θα βρεις οικονομικά σωληνάρια ενισχυτικών βαφών, παρόλο που η δουλειά τους είναι να ενισχύουν άλλες βαφές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσεις και μόνες τους με οξυζενέ. Οι μάρκες που υπάρχουν στα Hondos Center  είναι η C-THREE , η INDOLA και η KC , εννοείτε ότι τις έχω δοκιμάσει όλες και προτείνω την Indola σαν καλύτερη καθώς είναι πιο φωτεινή από τις άλλες δύο που μου έδιναν την αίσθηση του θαμπού και διαρκεί περισσότερο.

Να έχεις όμως κατά νου ότι και οι 3 αυτές μάρκες λόγο ότι είναι ενισχυτικά ξεβάφουν πάρα πολύ γρήγορα και ξεβάφουν σχεδόν παντού ακόμη και στο μαξιλάρι.

Καλή επιτυχία lol girls!!! Οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε αφήστε το σε σχόλιο παρακάτω και θα σας απαντήσω άμεσα.

Φιλιά πολλά

Με αγάπη lol mommy

12 Σχόλια
0

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

12 Σχόλια

Siana 6 Μαΐου, 2021 - 5:47 μμ

Βαφή λορβέν μωβ με ποια οξυζενέ είναι καλύτερο με βελλα ή ριλκεν???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 😘

Απάντηση
lolmoms.gr 7 Μαΐου, 2021 - 8:38 πμ

Ανάμεσα σε wella και rilken νομίζω δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Γιατί δεν χρησιμοποιείς oxycream της Lorven? Σίγουρα δύο προϊόντα ίδιας εταιρίας θα σου δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείς να δεις τους ενεργοποιητές της Lorven εδώ

Απάντηση
lol mommy 22 Ιανουαρίου, 2021 - 4:17 πμ

Θα περάσεις όλο το μαλλί με το μπλε χρώμα. Αν το έχεις μαύρο θα φωτίσει και θα δείχνει πάρα πολύ ωραίο ενώ στις ανταύγειες θα βγει το έντονο μπλε. Σίγουρα ξέρω για το Majirel ότι είναι μόνιμο, το magicontrast δεν το έχω δοκιμάσει αλλά όλες οι βαφές πάνω στη ντεκαπαζ ξεβάφουν ειδικά την πρώτη φορά. Ξαναπέρασέ το όλο και μη φοβάσαι δεν θα συμβεί κάτι άσχημο πάνω στο μαύρο απλά απέφυγε να βάψεις πολύ κοντά στις ρίζες γιατί αν έχει αρχίσει να βγαίνει εκεί το φυσικό σου θα γίνει πιο έντονο μπλε απ'οτι πάνω στο βαμμένο μαύρο.

Απάντηση
Ευαγγελία 15 Ιανουαρίου, 2021 - 8:00 πμ

Καλημέρα lol mom!
Συγχαρητήρια για την ξεχωριστή σελίδα σου!
Ήθελα να κάνω μπλε σε ανταύγειες γιατί φοβόμουν όλο το μαλλί. Τα βάφω μαύρα γενικά (το φυσικό μου είναι κάστανο) έτσι κάναμε με μια φίλη ήδη ντεκαπαζ τις ανταύγειες και έπειτα βάλαμε το magicontrast το μπλε… το θέμα είναι ότι από το πρώτο λούσιμο ήδη φεύγει το χρωμα. Σε αλλά σημεία έχει βγει πράσινο.. τι να κάνω για να μείνει το σκούρο μπλε σε όλα τα μαλλιά ;

Απάντηση
lol mommy 10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 2:58 πμ

Νομίζω πως όχι, οι μπλε και μοβ παράγοντες έχουν την τάση να σπάνε το κίτρινο αλλά όχι να το κάνουν γκρι. Επειδή με πέτυχες πάνω στο ψάξιμο, θέλω και εγώ!!!! γκρι, ποντικί ή silver μαλλιά θα κάνω τις δοκιμές μου και θα ανεβάσω νέο άρθρο για αυτά τα χρώματα. Ως τώρα έχω βρει τις βαφές της Redken και της Go On For Hair που μου φαίνονται να πετυχαίνουν

Απάντηση
Unknown 8 Σεπτεμβρίου, 2020 - 3:43 μμ

Θελω Να πετύχω το ποντικι χρώμα. Είναι στο 7 το φυσικό μου.Αν βάλω λίγο μπλε στο 8 θα το πετύχω;

Απάντηση
lol mommy 21 Απριλίου, 2020 - 3:34 πμ

Η ντεκαπάζ είναι αυτή που κάνει την ζημιά στο μαλλί και όσο περισσότερο την αφήσεις τόσο άχυρο γίνεται. Προτείνω το ξανθιστικό για αυτό ακριβώς τον λόγο

Απάντηση
Ανώνυμος 20 Απριλίου, 2020 - 1:36 μμ

Αρχικά το μαλλί μου είναι σκούρο . Είναι προτιμότερο το ντεκαπαζ ή το ξανθιστικο ; Επίσης , κάνουν πολύ ζημιά στο μαλλί;

Απάντηση
lol mommy 19 Απριλίου, 2020 - 6:11 πμ

Λίγο θα φαίνεται φαντάζομαι, κάτι σαν γυαλάδα ας πούμε. Υπάρχει και η περίπτωση όμως να μην είναι σε όλο το μαλλί το ίδιο δηλαδή να είναι πιο σκούρα ή ρίζα και πιο έντονο στις άκρες, εξαρτάται τι είναι το καστανό που έχεις τώρα, βαμμένο ή φυσικό. Ίσως να βγει κάτι σαν όμπρε από μόνο του. Εγώ θα το τολμούσα φίλη μου, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα το βάλεις το ξανθιστικό γιατί θα σου αρέσει και θα θέλεις όλο και πιο έντονο αποτέλεσμα! Πολλά δεν μπορώ να σου πω αν δεν δω πως είναι τώρα, αν θέλεις στείλε μου με email μία φωτογραφία για να σου πω πιο συγκεκριμένα!

Απάντηση
elinakon 17 Απριλίου, 2020 - 1:47 μμ

to malli m einai skouro kastano kai de thelw na balw kapoio ksanthistiko h kati tetxoio prin efarmwsw th bafh. tha fainetai to xrwma?estw kai ligo, de me endiaferei kati entono apla mia mikrh allagh!

Απάντηση
lol mommy 23 Μαρτίου, 2020 - 4:23 πμ

Ούτε λόγος για ντεκαπάζ, ξανθιστικά κλπ. Θα φαίνεται και πάρα πολύ έντονο μάλιστα επίσης θα σου κρατήσει παραπάνω γιατί είναι ήδη ανοιχτή η βάση σου και μπορείς να ενεργοποιήσεις τις μόνιμες βαφές ακόμη και με 10 βαθμούς οξυζενέ.

Απάντηση
Unknown 22 Μαρτίου, 2020 - 5:04 μμ

Το δικο μου μαλλι ειναι στο 5αρι. Θα φαινεται το μπλε?

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα