Αρχική Recommended Geocaching Το Παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού που παίξαμε τυχαία

Geocaching Το Παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού που παίξαμε τυχαία

by lol mommy

Τι είναι το Geocaching

Το Geocaching (Τζεοκασιν) είναι μια πραγματική, υπαίθρια περιπέτεια που συμβαίνει όλη την ώρα, σε όλο τον κόσμο.

Oι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Geocaching ή / και μια συσκευή GPS για να πλοηγηθούν σε έξυπνα κρυμμένα κουτιά που ονομάζονται geocaches και στα ελληνικά κρύπτες ή γέοκρύπτες. Υπάρχουν εκατομμύρια γεοκρύπτες σε 190 χώρες που περιμένουν να ανακαλυφθούν – υπάρχουν πιθανώς και κάποιες κοντά σας τώρα.

Εσύ γνωρίζεις τι είναι το Geocaching;

Εγώ δεν είχα ιδέα μέχρι πριν λίγες μέρες τι είναι το geocaching και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα όταν παίξαμε εντελώς τυχαία και γίναμε οικογενειακώς geocachers! Θα σου πω όμως παρακάτω την δική μας ιστορία της ανακάλυψης του θησαυρού σε αυτό το παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού.

τζεοκασιν-Ελλαδα

Υπάρχουν γεοκρύπτες σε διαφορετικά σχήματα όπως τάπερ, βάζα, κουτιά που σφραγίζουν καλά, διάφορα μεγέθη και δυσκολίες και είναι κρυμμένες τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.
Τα μεγέθη μπορεί να είναι από ένα μικρό κουτάκι φιλμ μέχρι μεγάλα δοχεία.

τζεοκασιν-Ελλαδα
τζεοκασιν-Ελλαδα
Η κρύπτη που ανακαλύψαμε εμείς τυχαία

Το Geocaching ξεκίνησε στις αρχές του 2000.

Όταν ξεκίνησε η ιστοσελίδα του geocaching μόνο 75 κρύπτες είχαν κρυφτεί. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 3 εκατομμύρια κρύπτες και εκατομμύρια ενεργοί geocachers (τζεοκασερς) παίζουν το παιχνίδι.

Τι σου προσφέρει το Geocaching

Το Geocaching προσφέρει κάτι για όλους, από οικογένειες με παιδιά έως συνταξιούχους. Μερικοί geocachers παίζουν το παιχνίδι για να δουν πόσες συνολικά “ευρέσεις” μπορούν να πετύχουν, ενώ άλλοι παίζουν για να δουν πόσα νέα μέρη ή χώρες μπορούν να επισκεφθούν.

Το Geocaching είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε αξιόλογους προορισμούς που δεν θα είχατε ανακαλύψει διαφορετικά. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο και μια δικαιολογία για να κατεβείτε από τον καναπέ.

Νομίζω είναι περιττό να σας πω ότι τα παιδιά θα λατρέψουν το Geocaching αφού μιλάμε για ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού!

Πως γίναμε και εμείς κυνηγοί θησαυρού δηλαδή Τζεοκάσερς

Το πιο ωραίο σε αυτή την ιστορία είναι ότι εμείς ανακαλύψαμε μία από τις κρύπτες εντελώς τυχαία σε μία από τις περιπλανήσεις μας. Όπως θα έχετε καταλάβει από προηγούμενα άρθρα στο lol moms τα Μέρη και Δραστηριότητες που επισκεπτόμαστε και κάνουμε είναι κάπως εναλλακτικά!

Ένα από τα χόμπι μας είναι και η πεζοπορία ή για να το πω πιο σωστά η περιπλάνηση σε βουνά και λαγκάδια.

geocaching-Ελλάδα

Δεν μπορώ να σας πω πιο είναι το μέρος που επισκεφτήκαμε γιατί έτσι θα πρόδιδα το σημείο που είναι κρυμμένη η κρύπτη. Μπορώ όμως να σας δώσω μερικά στοιχεία. Βρεθήκαμε σε έναν από τους 4 καταρράκτες της Λέσβου όχι και τόσο εντυπωσιακό όπως εκείνους στις Πηγές Πέσας που σας έχω δείξει αλλά εξίσου όμορφη και πιο εύκολη η πεζοπορική διαδρομή του.

Άντε λίγη ακόμη βοήθεια για τους τζέοκασερς που θα βρεθούν στη Λέσβο! Είναι εκείνος ο καταρράκτης που βρίσκεται κόντά στο ερειπωμένο και μη κατοικημένο χωριό από το 1912.

geocaching-Ελλάδα

Φτάνοντας στο σημείο που ο καταρράκτης σχηματίζει μία μικρή λίμνη όπου σταθήκαμε να θαυμάσουμε την θέα του νερού να πέφτει από το βράχο και εκεί βρήκαμε ένα γυάλινο βάζο καλά σφραγισμένο με μερικά μικροαντικείμενα και χαρτιά μέσα.

Αρχικά νομίσαμε ότι είναι κάποιο σημείωμα όπως εκείνα τα ερωτικά ραβασάκια που βάζουν σε μπουκάλια και πετούν στη θάλασσα.
Αποφασίσαμε λοιπόν να το ανοίξουμε….

Η γεοκρύπτη του κρυμμένου θησαυρού

Ανοίγοντας το βάζο είδαμε μέσα μαζί με κάποια μπιχλιμπίδια ένα ημερολόγιο ένα μολύβι και ένα σημείωμα που μας εξηγούσε για το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού Geocaching δίνοντας μας συγχαρητήρια που βρήκαμε την γέοκρύπτη σκόπιμα ή όχι.
Αρκετά χρήσιμο για εμάς και για όσους ανακαλύψουν την κρύπτη τυχαία.

Αν βρήκατε την κρύπτη τυχαία είστε ευπρόσδεκτοι στο Geocaching!
Τώρα πρέπει να υπογράψετε στο ημερολόγιο και να αφήσετε και εσείς κάτι δικό σας μέσα, έγραφε το σημείωμα
.

geocaching-Ελλάδα

Συνηθίζω να μην κουβαλώ τσάντα σε τέτοιου είδους αποδράσεις για ευνόητους λόγους, στάθηκα όμως τυχερή γιατί στην τσέπη μου είχα ένα μικρό αυτοκόλλητο της Hello Kitty, από εκείνους τους μικρούς θησαυρούς που υπάρχουν συνήθως στις τσέπες των μαμάδων.

Εκείνα που μας τους δίνουν να τους φυλάξουμε επιμένοντας να μην τους πετάξουμε άσχετα αν δεν το ξανά θυμούνται ποτέ! Συνήθως στις τσέπες μου βρίσκω πετραδάκια, κοχύλια και κομμάτια από συναρμολογούμενα παιχνίδια οπότε το αυτοκόλλητο ήταν καλύτερο από το τίποτε.

τζεοκασιν-Ελλαδα

Στο σημείωμα αναφερόταν επίσης πως αν θέλουμε μπορούμε να δηλώσουμε την εύρεσή μας στο internet και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία!

Την επόμενη κιόλας μέρα επισκέφτηκα την ιστοσελίδα Geocaching, δήλωσα την εύρεσή μας και κατέβασα την εφαρμογή στο κινητό μου.

Στην εφαρμογή υπάρχουν χάρτες κρυπτών που σου δείχνουν περίπου τα σημεία που υπάρχουν κρύπτες και με βάση τις συντεταγμένες της τοποθεσίας που βρίσκεσαι σου εμφανίζει με τη βοήθεια του GPS του κινητού σου όλες τις κοντινές κρύπτες.

τζεοκασιν-Ελλαδα

Είναι τόσο διασκεδαστικό όλο αυτό που πραγματικά αξίζει να πάρτε τα παιδιά και να βγείτε για κυνήγι. Υπάρχουν περίπου 4000 κρύπτες κρυμμένες σε όλη την Ελληνική επικράτεια άρα σίγουρα κάποιες είναι κοντά σας.

Παγκοσμίως υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια κρύπτες σε 190 χώρες και περίπου 3 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες περίπου 830.000 στης ΗΠΑ, 375.000 στην Γερμανία, 160.000 στην Μ. Βρετανία και περίπου 1.200 στην Ελλάδα συν εμάς από εδώ και πέρα μιας και σκοπεύουμε να βρούμε όσες περισσότερες κρύπτες μπορούμε και ίσως να κρύψουμε και εμείς μερικές για εσάς σε κάποια σημεία του κόσμου!

Πως να παίξετε Geocaching

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε κάποια κρύπτη τυχαία όπως συνέβη σε εμάς. Μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε σκόπιμα για κρύπτες.

Δείτε αναλυτικά στο lol moms “Πως να παίξετε Geocaching

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε! Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν και ίσως και εσείς οι ίδιοι αν σας αρέσουν οι περιπέτειες στη φύση και όχι μόνο. Θα χαρώ ιδιαίτερα να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μου!

Πληροφορίες tips και συμβουλές μπορείτε να βρείτε στο ελληνικό site του παιχνιδιού

Με αγάπη
lol mommy
Καλό κυνήγι!!!

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

5 Σχόλια

lol mommy 23 Μαρτίου, 2020 - 4:17 πμ

Αναστέλλα μου είναι σίγουρο, ειδικά αν σας αρέσουν οι δύσκολες διαδρομές και οι πεζοπορίες, φυσικά υπάρχουν και πολύ εύκολες κρύπτες σε αστικά σημεία. Εγώ προσωπικά έχω φάει τρελό κόλλημα να μην πω για την μικρή που έχει αρχίζει να παίζει το GPS στα δάχτυλα

Απάντηση
Annastella (decofairy) 19 Μαρτίου, 2020 - 4:39 πμ

Τι καταπληκτικό. Πρώτη φορά διαβάζω για κάτι τέτοιο και σκέφτομαι ήδη πόσο θα ξετρελαθουν με την ιδέα οι μικρές μου εξερευνήτριες!

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα