Αρχική Recommended Οδηγός εγγραφής μαθητή και χρήσης ηλεκτρονικής σχολικής τάξης στο sch.gr

Οδηγός εγγραφής μαθητή και χρήσης ηλεκτρονικής σχολικής τάξης στο sch.gr

by lol mommy

Οδηγός της πλατφόρμας sch.gr Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό με βήμα βήμα οδηγίες και φωτογραφίες ώστε να διευκολύνουμε ακόμη και τους πιο αρχάριους να κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους στην πλατφόρμα του sch.gr δηλαδή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο όπου θα μπορούν να

βρουν την ηλεκτρονική σχολική τάξη τους και να κάνουν τα ηλεκτρονικά μαθήματα που θα ανεβάζουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους.

Ο οδηγός αυτός φτιάχτηκε όσο πιο αναλυτικά γινόταν αφού διαπιστώσαμε ότι δεν είναι λίγοι οι γονείς που τους δυσκολεύει η διαδικασία. Παρακάτω θα δείτε στιγμιότυπα οθόνης που θα σας βοηθήσουν και θα απλοποιήσουν την διαδικασία εγγραφής μαθητή αλλά και το πως να βρίσκεται την ηλεκτρονική σας τάξη και τα online μαθήματα.


Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλής και προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες που έχουν προκληθεί από τον Κορωνοϊό και δεν χάνουμε επαφή με το σχολείο και τους δασκάλους μας!!!

Ας ξεκινήσουμε 

1.Εγγραφή μαθητή στο sch.gr 

Επισκεπτόμαστε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στην ιστοσελίδα www.sch.gr και πατάμε ΕΓΓΡΑΦΗ  





2. Δημιουργία λογαριασμού πρόσβασης στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών σχολικών τάξεων 


Στην επόμενη σελίδα που ανοίγει επιλέγουμε Εγγραφή μαθητών



3. Πληροφορίες για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 


Η επόμενη σελίδα είναι ενημερωτική σχετικά με την εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Πατάμε Ας ξεκινήσουμε

4. Φόρμα εγγραφής μαθητή στο sch.gr 


Συμπληρώνουμε την φόρμα με τα στοιχεία του παιδιού μας 

Η φόρμα συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα του/ης μαθητή/τριας ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την υποβολή της.  

Σημαντικό: Όλα τα πεδία που θα συμπληρωθούν στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με αυτά που αναγράφονται σε παλαιότερο έλεγχο προόδου του/της. Για παράδειγμα αν το όνομα ενός μαθητή έχει γραφτεί στον έλεγχο προόδου ως Γεώργιος, έτσι θα πρέπει να γραφτεί και στο αντίστοιχο πεδίο  και όχι Γιώργος. 

Για την ημερομηνία γέννησης πατήστε το ημερολόγιο που βλέπετε δεξιά και μετά συμπληρώστε τη χρονολογία γέννησης, τον μήνα γέννησης και την ημέρα από το ημερολόγιο που θα εμφανιστεί. Η ημερομηνία πρέπει να γραφεί με την μορφή «ΜΕΡΑ-ΜΗΝΑΣ-ΕΤΟΣ»

Έπειτα επιλέγουμε το σχολείο, την τάξη και το τμήμα που φοιτά το παιδί μας



5. Αριθμός Μητρώου μαθητή 

Υποχρεωτικό είναι το πεδίο Αριθμός Μητρώου μαθητή

Μπορούμε να βρούμε τον αριθμό μητρώου μαθητή στον έλεγχο τριμήνου όπου αναγράφεται, όσο για τους μαθητές της Πρώτης και της Δευτέρας τάξης που δεν παίρνουν ελέγχους μπορούμε να μάθουμε τον αριθμό μητρώου μόνο από το σχολείο, οπότε θα πρέπει να τηλεφωνήσουμε στο σχολείο  και να ζητήσουμε να μας δώσουν τον αριθμό μητρώου του παιδιού μας



Παρακάτω θα μας ζητήσει Ονοματεπώνυμο email και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα που φυσικά θα βάλετε τα δικά σας στοιχεία.
Έπειτα θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα password δηλαδή ένα κωδικό πρόσβασης.
Το όνομα χρήστη (username) του λογαριασμού μαθητή θα δημιουργηθεί αυτόματα
Δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε το κουτάκι αποδοχής και πατάμε Υποβολή



6. Εκτύπωση – Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο – sch.gr 


Μετά την υποβολή της φόρμας θα μας δώσει την επιλογή να εκτυπώσουμε τα στοιχεία λογαριασμού μαθητή στο sch.gr Κρατήστε αυτά τα στοιχεία γιατί θα σας χρειαστούν ώστε να συνδέεστε στην πλατφόρμα μελλοντικά. Είτε τα εκτυπώνουμε είτε τα αποθηκεύουμε ως PDF αν δεν έχουμε εκτυπωτή. Επιλέξτε από το πρόγραμμα του εκτυπωτή σας αποθήκευση αντί εκτύπωση για να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας. 

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε ούτε να εκτυπώσετε αλλά ούτε και να αποθηκεύσετε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ένα αντίγραφο με τα στοιχεία λογαριασμού πρόσβασης στην πλατφόρμα  sch.gr έχει αποσταλεί στο e-mail που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας. 

7. Σύνδεση στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Έχουμε τελειώσει με την διαδικασία της εγγραφής μαθητή και τώρα σειρά έχει να δούμε πως χρησιμοποιούμε το sch.gr και να βρούμε την ηλεκτρονική μας τάξη.


Επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας www.sch.gr και πατάμε σύνδεση από το σημείο που βλέπετε το κόκκινο βέλος στην παρακάτω εικόνα.

8. Σύνδεση στην πλατφόρμα sch.gr με τους κωδικούς μαθητή 


Στο παράθυρο που ανοίγει  όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, γράφουμε το Όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που δημιουργήσαμε κατά την εγγραφή μαθητή στα παραπάνω βήματα και πατάμε Σύνδεση.

Σας θυμίζω ότι το όνομα χρήστη είναι εκείνο που δημιούργησε αυτόματα η πλατφόρμα για εμάς κατά την εγγραφή μαθητή και ο κωδικός που δώσαμε εμείς.

Αν δεν αποθηκεύσατε – εκτυπώσατε αυτά τα στοιχεία, ανατρέξτε στα εισερχόμενα e-mails  σας και θα τα βρείτε.
9. Έχουμε πλέον συνδεθεί! Θα διαπιστώσετε ότι τα έχετε κάνει όλα σωστά αν στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας δείτε το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Από την στήλη “Στο δίκτυο μας” κάνουμε κλικ στην προτελευταία επιλογή “Μαθήματα ηλ τάξης” όπως σας δείχνω στην εικόνα.


10. Επιλογή νομού

Στην επόμενη σελίδα θα δείτε μία λίστα με όλους τους νομούς της Ελλάδας. Επιλέξτε τον δικό σας νομό για να συνεχίσετε.


11. Τύπος εκπαίδευσης

Τώρα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αν ο μαθητής πηγαίνει στο δημοτικό επιλέγουμε κάνοντας κλίκ στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές του Γυμνασίου

12. Σχολεία και διαθέσιμα μαθήματα ηλεκτρονικής σχολικής τάξης

Εδώ βλέπουμε μία λίστα με τα ονόματα όλων των σχολείων που έχουν διαθέσιμα ηλεκτρονικά μαθήματα.
Εφόσον κάποιος δάσκαλος – καθηγητής του σχολείου έχει ανεβάσει online μάθημα για τους μαθητές του, θα δούμε το σχολείο στην λίστα.

Ψάχνουμε στην λίστα το σχολείο που φοιτά το παιδί μας και το επιλέγουμε.

13. Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη

Έχουμε πλέον μπει στο σχολείο μας και εδώ βλέπουμε τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μαθήματα.
Δεξιά βλέπουμε το όνομα του εκπαιδευτικού που έχει ανεβάσει το online μάθημα, άσκηση κλπ.

Όπως φαίνεται στην εικόνα που έχω επιλέξει σαν παράδειγμα να σας δείξω, στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν προς το παρών 2 διαθέσιμα μαθήματα. Ένα μάθημα Ιστορίας για την Ε’ τάξη από τον κύριο Ιωάννη και ένα μάθημα Πληροφορικής από την κυρία Αθανασία.

Επιλέξτε το μάθημα της ηλεκτρονικής σχολικής τάξης εφόσον δείτε το όνομα του δασκάλου  

14. Περιγραφή μαθήματος στην Ηλεκτρονική Σχολική τάξη

Αφού βρήκαμε τον δάσκαλό μας!!! Κάναμε κλικ στο μάθημα που ετοίμασε για τους μαθητές του, έχουμε οδηγηθεί μέσα σε αυτό και εδώ βλέπουμε την Περιγραφή που έχει δώσει η / ο δασκάλα/ος καθώς και οδηγίες.

Εδώ για παράδειγμα η Κυρία Ελεονόρα έχει ετοιμάσει ένα Κρυπτόλεξο για τους μαθητές της και τους ενημερώνει ότι θα το βρουν στα Έγγραφα της αριστερής στήλης.



15. Download ηλεκτρονικών μαθημάτων

Από την αριστερή στήλη επιλέγουμε Έγγραφα και βλέπουμε τα αρχεία ασκήσεων, μαθημάτων που έχει ετοιμάσει ο/η δάσκαλος/α για τους μαθητές.
Κάνουμε κλικ στο μικρό εικονίδιο όπως φαίνεται στην εικόνα  (νούμερο 2) σε κάθε αρχείο ξεχωριστά για να κατεβάσουμε τα ηλεκτρονικά μαθήματα στον υπολογιστή μας.
Κάπως έτσι λοιπόν θα βλέπετε τα μαθήματα της ηλεκτρονικής σχολικής τάξης.




Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι για διάβασμα και προσαρμοσμένοι στις νέες αυτές συνθήκες που έχει προκαλέσει ο Κορωνοϊός.
Έφτιαξα αυτό τον οδηγό όσο πιο απλά και κατανοητά μπορούσα για να κατανοήσουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι τον τρόπο που θα διεξάγονται στο εξής τα μαθήματα.
Παρόλα αυτά αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω. 
Αν αφήσετε κάποιο σχόλιο μην ξεχάσετε να τσεκάρετε το κουτάκι “Να λαμβάνω ειδοποιήσεις” ώστε να ενημερωθείτε με e-mail για την απάντησή μου.

Εύχομαι να βοήθησα! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις μαμάδες που #ΜένουμεΣπίτι
Εκτός από τα μαθήματα και το διάβασμα τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν. Δείτε μερικές ιδέες για να εκμεταλλευτείτε δημιουργικά την διαμονή σας στο σπίτι.
Με αγάπη
lol mommy

Stay connected

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα