Αρχική Παιδιά και Έφηβοι Διασκεδαστικά παιχνίδια για το σπίτι – lol edition

Διασκεδαστικά παιχνίδια για το σπίτι – lol edition

by lol mommy

Μένουμε σπίτι! Αυτοσχεδιάζουμε και παίζουμε στο σπίτι διασκεδαστικά παιχνίδια με τα παιδιά.

Μερικές αυτοσχέδιες ιδέες για παιχνίδια διασκέδασης που μπορείς να παίζεις στο σπίτι μαζί με τα παιδιά, αφού είμαι σίγουρη πως λόγω Κορωνοϊού η φράση “Μαμά βαριέμαι” έχει αρχίσει να εξαντλεί την υπομονή σου!

Τα παιδιά είναι φυσικό να βαριούνται, άλλωστε είναι εκείνα που έχουν χάσει τα περισσότερα.

Δεν έχουν σχολείο για να δουν τους φίλους τους ούτε γυρνάνε κουρασμένα από τις δραστηριότητές τους και εμείς οι γονείς καλούμαστε να τα αντικαταστήσουμε όλα αυτά και να γίνουμε εφευρετικοί.

Διασκεδαστικά παιχνίδια για το σπίτι

Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως πολύ το διασκεδάζω! Αν θέλετε και εσείς να διασκεδάσετε μαζί μας ελάτε να σας δείξουμε τι κάνουμε στο σπίτι μας σε μία πιο lol έκδοση!

Χορεύουμε Zumba και γυμναζόμαστε διασκεδάζοντας

Αρχικά θα χρειαστούμε άνετο χώρο. Βάζουμε το youtube στην τηλεόραση, επιλέγουμε ένα από τα χιλιάδες videos zumba, δυναμώνουμε την ένταση και αρχίζουμε να κάνουμε ότι βλέπουμε! Η ζούμπα εκτός από διασκεδαστικός χορός είναι και πάρα πολύ καλός τρόπος γυμναστικής αφού χορεύοντας γυμνάζεις ακόμη και τα νύχια σου!

paixnidia-sto-spiti

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει σου εγγυώμαι ότι 20 λεπτά αργότερα εσύ θα βρίσκεσαι αποκαμωμένη στον καναπέ και τα παιδιά θα έχουν διοχετεύσει την περίσσια ενέργειά τους.

Θέατρο σκιών στο σπίτι

Πόσο καλά τα πας με την υποκριτική; Θα αφήσουμε τα παιδιά να απαντήσουν! Σήμερα σε προκαλούμε να γίνεις Σπαθάρης χωρίς τον Καραγκιόζη.

Πάρε ένα λευκό σεντόνι, έστω ανοιχτόχρωμο αν δεν έχεις. Στερεώνεις κάθετα ανάμεσα σε δύο καρέκλες για παράδειγμα ή όπου αλλού μπορείς. Σβήνεις τα φώτα, βάζεις ένα φωτιστικό γραφείου πίσω από το σεντόνι και η σκηνή θεάτρου σκιών είναι έτοιμη!

drasthriothtes-sto-spiti

Τώρα πρέπει να επιλέξεις τους ήρωες της παράστασης. Διάλεξε τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σου, φιγούρες,κούκλες, λούτρινα αρκουδάκια και ότι άλλο μπορεί να δείχνει όμορφη η σκιά του.

Πήγαινε πίσω από το σεντόνι, πάρε τα παιχνίδια στα χέρια σου και ανέβασε την παράσταση με το σενάριο που θα σκαρφιστείς εκείνη την στιγμή ή παίξε ένα γνωστό και αγαπημένο στο παιδί παραμύθι.

drasthriothtes-sto-spiti


Οι θεατές θα σε αποθεώσουν με το ηχηρό τους χειροκρότημα!!!

Καραόκε και Μάντεψε το τραγούδι

Καραόκε

Διαβάζουμε τους στίχους των τραγουδιών και τραγουδάμε καραόκε ή απλά τραγουδάμε με τα μικρόφωνά μας. Δεν είναι ανάγκη να έχετε συσκευή καραόκε για να διασκεδάσετε χορεύοντας και τραγουδώντας!

Πάρτε στο χέρι σας οτιδήποτε μπορεί να μοιάζει με μικρόφωνο. Εμείς πριν αγοράσουμε καραόκε τραγουδούσαμε με τα πάντα, μπουκάλια, τηλεκοντρόλ ακόμη και με τα σκουπόξυλα!

paixnidia-sto-spiti

Αγοράσαμε το δικό μας από το Electronicplus, Click ΕΔΩ για οικονομικές συσκευές καραόκε.

Με μία απλή αναζήτηση στο youtube θα διαλέξετε ανάμεσα από χιλιάδες λίστες με videos καραόκε. Αν θέλετε να ακούτε το τραγούδι και να τραγουδάτε μαζί με τους τραγουδιστές, ψάξτε για videos με lyrics.

Μάντεψε το τραγούδι

Παίζουμε μάντεψε ποιο είναι το τραγούδι και ο καλλιτέχνης σε διάφορα videos που βρίσκουμε στο youtube κατάλληλα φτιαγμένα για αυτό το σκοπό.

Ακούς ένα μέρος ή στίχο από το τραγούδι και πρέπει να μαντέψεις ποιο τραγούδι είναι αυτό που άκουσες. Έχεις 5 δευτερόλεπτα για να το βρεις μέχρι το video στη συνέχειά του να στο αποκαλύψει.

Ένα παιχνίδι που συνήθως χάνω αλλά απολαμβάνω να προσπαθώ να κερδίσω την κόρη μου που είναι τόσο γρήγορη μιας και τα challenges που επιλέγει είναι τραγούδια της γενιάς της!

paixnidia-sto-spiti

Κανάλι στο YouTube με πολλά Μάντεψε το τραγούδι Challenge για ελληνικά τραγούδια είναι το Made by me

Κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Τα παιδιά λατρεύουν τα μυστήρια! Οργανώνω κυνήγι θησαυρού στο σπίτι κρύβοντας σοκολατένια κέρματα ή κάποιο αγαπημένο της παιχνίδι.

Αρχικά ζωγραφίζω ένα αυτοσχέδιο χάρτη του σπιτιού με βελάκια και στοιχεία για το που είναι κρυμμένος ο θησαυρός. Αν θέλω να το κάνω πιο σύνθετο, αφήνω σημειώματα με γρίφους ή ζωγραφιές σε διάφορα σημεία του σπιτιού που λειτουργούν ως στοιχεία που οδηγούν είτε στο θησαυρό είτε στο επόμενο μυστήριο που πρέπει να λύσει για να οδηγηθεί στο θησαυρό.

Δίνουμε τον χάρτη θησαυρού που φτιάξαμε και δείχνουμε στο παιδί το σημείο του σπιτιού που πρέπει να ξεκινήσει να ακολουθεί τον χάρτη για να φτάσει στο πρώτο μυστήριο (σημείωμα).

Σχεδιάζω στο χάρτη φακελάκια στα σημεία που έχω τοποθετήσει τα σημειώματα με τους γρίφους. Για μικρότερα παιδιά που δεν ξέρουν να διαβάζουν, σχεδιάζουμε στο χάρτη μόνο βελάκια που θα το οδηγήσουν εύκολα στο σημείο του σπιτιού που έχουμε κρύψει τον θησαυρό!

drasthriothtes-sto-spiti

Εδώ μπορείτε να εκτυπώσετε την παραπάτω εικόνα και να ζωγραφίσετε στα κενά σημεία, διάφορα αντικείμενα του σπιτιού σας που θα μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν εύκολα, όπως σκαλιά, καναπέ, τραπέζι κλπ.

Παίζουμε κυνήγι θησαυρού στο σπίτι αφού οι συνθήκες καραντίνας λόγο Κορωνοϊού δεν μας επιτρέπουν να βγούμε έξω και να παίξουμε το αγαπημένο μας πραγματικό κυνήγι θησαυρού Geocaching!


Αν θέλετε να γίνετε και εσείς πραγματικοί κυνηγοί θησαυρού διάβασε Πώς παίζεται το παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού Geocaching ώστε να είστε έτοιμοι να παίξετε οικογενειακά μετά το τέλος της καραντίνας στην Ελλάδα.


Ινστιτούτο ομορφιάς για κορίτσια, κομάντος για αγόρια

Παιχνίδια στο σπίτι για κορίτσια αφορά κυρίως η 5η ιδέα μας και όπως θα καταλάβετε βαφόμαστε και κάνουμε μάσκες ομορφιάς. Αν έχετε αγόρια μπορείτε να βαφτείτε κομάντος και να παίξετε ομάδα διάσωσης

Εμείς έχουμε μόνο κορίτσι και παίζουμε εναλλάξ τους ρόλους της αισθητικού και της πελάτισσας αντίστοιχα.

paixnidia-sto-spiti

Οι μαμάδες των κοριτσιών θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή γιατί αυτό το παιχνίδι κρατάει αρκετή ώρα! Όταν κόρη μου με βάφει, δεν ικανοποιείτε σχεδόν ποτέ με το αποτέλεσμα, όλο κάτι λείπει, κάποιο χρώμα χρειάζεται ακόμη!

Πολλές φορές τους ρόλους αναλαμβάνει ο μπαμπάς αλλά καθόλου δεν τον πειράζει!

drasthriothtes-sto-spiti

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στο lolmoms.gr, ελπίζω να βρήκατε διασκεδαστικές τις ιδέες μας για παιχνίδια στο σπίτι και να στήσετε και εσείς το πριβέ πάρτυ με τα παιδιά.

Αν έχετε ξεσηκωτικές ιδέες θα θέλαμε να τις μάθουμε, μπορείτε να μας τις γράψετε στα σχόλια και να μας δείτε την επόμενη φορά να τις υλοποιούμε!

Στις μέρες του Κορωνόϊού όλοι έχουμε την ανάγκη να περνάμε όσο καλύτερα γίνεται στο σπίτι!

Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα