Search

Έξι tips ζωτικής σημασίας που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του blog σου

 Τα tips που θα αναφερθούμε θα βοηθήσουν το page rank του blog σου και τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν και να ευρετηριάσουν το blog σου. Όσο καλά και ενδιαφέροντα άρθρα κι αν γράφεις στο blog σου δε φτάνει αν δεν έχεις κάποια στρατηγική τόσο στην συγγραφή των άρθρων όσο και σε τεχνικό επίπεδο.


tips για νέους bloggers


Τα 6 tips ζωτικής σημασίας που προτείνω να ακολουθήσεις είναι:

  • Σελίδες about me/us ή Σχετικά με μένα
  • Υποβολή xml sitemaps στο google search console
  • Εισαγωγή meta tags και keywords (για την πλατφόρμα του Blogger)
  • Πως να μειώσεις το ποσοστό εγκατάλειψης στο blog σου
  • Πως οι τίτλοι των άρθρων σου επηρεάζουν την κατάταξη του blog σου; 
  • Πως να κρατήσεις περισσότερη ώρα τον αναγνώστη στο blog σου 


About me / us σελίδες

 Το βασικότερο που έχω να σου για τις about me/us σελίδες είναι ότι φέρνουν traffic στο blog σου καθώς πολύ συχνά εμφανίζονται στην αρχική σελίδα της Google ακόμη κι αν κάποιος πληκτρολογήσει απλά το όνομά σου πόσο μάλλον το όνομα του blog σου. 

 Λέγοντας About me εννοούμε σχετικά με μένα, πάραυτα η συγκεκριμένη σελίδα είναι περισσότερο για τον αναγνώστη παρά για σένα που επισκέπτοντάς την περιμένει να διαβάσει και να καταλάβει το περιεχόμενο του ιστότοπου που βρίσκεται. 
 Δεν είναι τυχαίο ότι επιτυχημένοι bloggers του εξωτερικού έχουν συνδέσει την about σελίδα τους σε κεντρικό μενού γράφοντας "Ξεκινήστε από εδώ" για να βοηθήσουν αλλά και να σπρώξουν τους νέους κυρίως επισκέπτες τους σε άρθρα που θέλουν.


lol mommy about me σελίδα


 Φυσικά  υπάρχει έστω και μία παράγραφος που μιλά αποκλειστικά για το άτομο και αν αυτό κρίνεται σκόπιμο τότε αυτή οδηγεί σε κάποια άλλη σελίδα γνωστή ως bio.
 Εξαίρεση αποτελούν τα καθαρά προσωπικά blogs συνήθως επαγγελματιών που προωθούν την δουλειά τους μέσω αυτών. Αν για παράδειγμα είσαι ψυχολόγος, αρχιτέκτονας, διακοσμητής ή παρέχεις κάποια υπηρεσία τότε στην about me σελίδα θα ήθελα να διαβάσω για τις σπουδές και τα επιτεύγματά σου ώστε να κρίνω αν είσαι ο επαγγελματίας που θα ήθελα να συνεργαστώ.

Από την άλλη μεριά αν είσαι πχ crafter ποσώς με ενδιαφέρει η οικογενειακή σου κατάσταση, η πόλη που ζεις ή που μεγάλωσες και τι άλλο κάνεις στη ζωή σου.

 Σύντομα θα ανέβει video στην  ανάρτηση με περαιτέρω αναλυτικές εξηγήσεις σχετικά με τις about me/us σελίδες των bloggers.


Υποβολή Sitemap

 Μπορείς να βοηθήσεις τα crawls (ανιχνευτές) της Google να εντοπίσουν το περιεχόμενο του blog σου υποβάλλοντας ένα sitemap, δηλαδή ένα χάρτη του blog σου.
 Μπορείς να δημιουργήσεις έναν χάρτη ιστολογίου και να τον υποβάλλεις στις μηχανές αναζήτησης όπου θα το χρησιμοποιήσουν ως "χάρτη πορείας" για την ανίχνευση και την ευρετηρίαση του περιεχομένου του blog σου.
 Ακολούθησε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες υποβολής sitemap σε άρθρο που έχω γράψει για το edit your life 

Meta tags και keywords 

 Τα meta tags και keywords ή αλλιώς οι μέτα-ετικέτες και οι λέξεις κλειδιά είναι ένα κομμάτι κώδικα που πρέπει να προστεθεί στο blog σου για να βοηθήσουν το google-bot να αναγνωρίζει την σελίδα σου.
 Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε στις μηχανές αναζήτησης πιο είναι το blog μας και με τι ασχολείται.
Μπορείς να βρεις το βασικό κομμάτι κώδικα και οδηγίες προσθήκης του σε επεξηγηματικό άρθρο μου "SEO: Λέξεις - κλειδιά και μετα-ετικέτες, πού θα τα προσθέσεις και πώς βοηθάνε το blog σου"

Πως να μειώσεις το ποσοστό εγκατάλειψης στο blog σου

 Το ποσοστό εγκατάλειψης γνωστό στον κόσμο του blogging ως bounce rate είναι το μοναδικό ποσοστό που θέλουμε να κρατάμε χαμηλά στα στατιστικά των blogs μας. 
 Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μόνο μερικά  άρθρα με υψηλό bounce rate είναι ικανά να συμβάλουν στο γενικότερο ποσοστό εγκατάλειψης και ενδεχομένως στην χαμηλή κατάταξη του blog σου στα αποτελέσματα αναζήτησης;
 Εντόπισε τα άρθρα που κάνουν κακό στο blog σου μέσω του google analytics στην στήλη "Συμπεριφορά"
Παρακολούθησε το παρακάτω video αλλά και τα υπόλοιπα που θα βρεις σε αυτό το άρθρο και θα ανακαλύψεις διάφορες απλές τεχνικές SEO και συμβουλές που δίνουμε παρέα με την Δέσποινα από το Edit your life


Πως οι τίτλοι των άρθρων σου επηρεάζουν την κατάταξη του blog σου;

 Πως αποφασίζεις τους τίτλους που συνοδεύουν τα άρθρα σου; Δες το video παρακάτω για να καταλάβεις πόσο σημαντικοί είναι και πως να καταλήγεις στους  τίτλους που πρέπει να δίνεις.
Πως να κρατήσεις περισσότερη ώρα τον αναγνώστη στο blog σου

 Ένας από τους στόχους μας είναι να κρατάμε περισσότερη ώρα τους αναγνώστες στα blog μας ανεβάζοντας τo ποσοστό διάρκειας σύνδεσής τους.
 Εφόσον έχεις καταφέρει να φέρεις τον αναγνώστη στο blog σου, εδώ σου έχω απλές τεχνικές για να κρατήσεις τους αναγνώστες, να παραμείνουν περισσότερη ώρα, πως να διαβάσουν ακόμη ένα άρθρο σου και τέλος να συνδεθούν μαζί σου όπως και το να μάθεις τι είναι αυτό που κάνεις λάθος και τους διώχνεις.


 Στην παρούσα ανάρτηση ασχοληθήκαμε με το τεχνικό σημαντικό κομμάτι των sitemaps και των meta-tags. Στα videos σας δώσαμε απλές και αναλυτικές τακτικές για ζωτικά σημεία που επηρεάζουν το page rank δηλαδή την κατάταξή σου στα αποτελέσματα της Google και πως να εμφανίζεται το blog σου στην πρώτη σελίδα.
 Οποιαδήποτε απορία μη διστάζεις να με ρωτάς ανά πάσα στιγμή αφήνοντας το σχόλιο σου. Απαντώ σε όλα τα σχόλια το συντομότερο δυνατό!
 Αν δεν το γνωρίζεις ήδη στο lol moms αναλαμβάνω την δημιουργία, διόρθωση ή ανακαίνιση του blog σου. 
Μπορείς να πάρεις πληροφορίες και να δεις μερικές από τις δουλειές μου στις πλατφόρμες του Blogger και του WordPress στο άρθρο με τίτλο "Blog makeover by lol mommy"


Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου