Αρχική Beauty & fashion Πως να χρησιμοποιήσεις το baby oil στα μαλλιά και τα οφέλη του

Πως να χρησιμοποιήσεις το baby oil στα μαλλιά και τα οφέλη του

by lol mommy

Το βρεφικό λάδι baby oil προσθέτει έως και 10 φορές περισσότερη ενυδάτωση όταν απλώνεται σε βρεγμένο δέρμα αφού βοηθά να διατηρηθεί η υγρασία.

Ας δούμε τις χρήσεις του baby oil για τα μαλλιά

Ενυδατώνει τα μαλλιά

Το baby oil δημιουργεί ένα φράγμα στο δέρμα που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας που μας κάνει να αισθανόμαστε μία ξηρότητα στο δέρμα μετά το ντους.

Ομοίως, η χρήση του baby oil στα μαλλιά κλειδώνει τη φυσική υγρασία όταν στεγνώνετε και φορμάρετε τα μαλλιά μας. Επίσης κρατά ενυδατωμένα τα μαλλιά και τα προστατεύει από τον άνεμο και τον ήλιο.

Καταπραΰνει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και απαλλάσσει από την πιτυρίδα

Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι νιφάδες και να οδηγήσει σε πιτυρίδα . Αυτό μπορεί να βλάψει τις ρίζες των μαλλιών και να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής σας δίνει πιο δυνατά, πιο λεία και πιο υγιή μαλλιά.

Η ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας και των νιφάδων. Τα λάδια παραμένουν στο δέρμα περισσότερο από ότι άλλα ενυδατικά.
Δοκιμάστε να απλώστε bay oil στις ρίζες των μαλλιών πριν το λούσιμο.

Αντιμετωπίζει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής όπως νινίδα

Το βρεφικό λάδι baby oil και άλλα ορυκτέλαια είναι μια καλή επιλογή για τη θεραπεία προβλημάτων στο τριχωτό της κεφαλής στα μωρά, όπως η βρεφική νινίδα. Αυτός ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής είναι παρόμοιος με την πιτυρίδα.

Βρεφική-νινίδα
Βρεφική νινίδα

Κάντε μασάζ με baby oil στο κεφάλι του μωρού σας για να αφαιρέσετε το ξηρό, φολιδωτό δέρμα. Ομοίως, το baby oil μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την απαλλαγή από την πιτυρίδα σε παιδιά και ενήλικες.

Το φριζάρισμα και το σπάσιμο των μαλλιών αποτρέπεται με την χρήση baby oil

Η χρήση του baby oil ως προετοιμασία πριν το λούσιμο των μαλλιών μπορεί να τα κάνει λιγότερο πορώδες. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά θα απορροφήσουν λιγότερο νερό. Το baby oil στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του λουσίματος θα αποτρέψει το σπάσιμο, να μπλέξουν και να φριζάρουν.

Λειαίνει και προστατεύει τα μαλλιά κατά την χρήση του ισιωτικού σίδερου και της πρέσας μαλλιών

Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα baby oil ειδικότερα στις κάτω άκρες για να διατηρήσετε τα μαλλιά πιο ομαλά πριν χρησιμοποιήσετε ισιωτική. Το baby oil βοηθά στην αποφυγή του καψίματος των μαλλιών και της ξήρανσης που προκαλεί η θερμοκρασία των συσκευών ισιώματος ή άλλα εργαλεία styling.

Η χρήση baby oil όταν ισιώνουμε τα μαλλιά βοηθά τα μαλλιά να φαίνονται πιο λεία, πιο λαμπερά και λιγότερο θρυμματισμένα.

 Προστασία των μαλλιών στις πισίνες με την χρήση baby oil

Απλώστε βρεφικό λάδι baby oil στα μαλλιά σας προτού κολυμπήσετε στην πισίνα ή υδρομασάζ. Το λάδι προστατεύει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας από χημικές ουσίες όπως το χλώριο στο νερό.

Baby oil αντί ζελέ μαλλιών

Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα λαδιού για να κρατήσετε τα μαλλιά στη θέση τους. Σε αντίθεση με το τζελ και την λακ μαλλιών, το βρεφικό λάδι δεν θα κάνει τα μαλλιά σκληρά ούτε θα αφήσει μια κρούστα.

Απαλλάσσει από τις ψείρες

Το baby oil μπορεί να βοηθήσει κατά των ψειρών σε ενήλικες και παιδιά. Καλύψτε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες με βρεφικό λάδι. Αφήστε το για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το λούσιμο.

Το βρεφικό λάδι βοηθά να απαλλαγούμε από ψείρες και ιδιαίτερα τις κόνιδες. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με ένα σαμπουάν κατά των ψειρών.

Πώς να κάνετε θεραπεία μαλλιών με baby oil κατά τη διάρκεια της νύχτας

Δοκιμάστε μια ζεστή μάσκα μαλλιών λαδιού baby oil για ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά. Μπορείτε να αφήσετε το baby oil ολόκληρη τη νύχτα για έντονη θεραπεία.

Πως να φτιάξεις μάσκα μαλλιών με baby oil

  1. Ρίχνουμε περίπου 2 έως 4 κουταλιές της σούπας. baby oil σε γυάλινο μπολ.
  2. Ζεστάνετε ελαφρά το λάδι στο φούρνο μικροκυμάτων μόνο για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.
  3. Ανακατέψτε το baby oil με το δάχτυλό σας. 
  4. Ξεκινήστε από την χωρίστρα των μαλλιών σας και συνεχίστε στο πίσω μέρος του λαιμού σας.
  5. Καλύψτε τα άκρα των μαλλιών με το υπόλοιπο λάδι. Εστίαση σε περιοχές των μαλλιών που είναι πιο ξηρές ή κατεστραμμένες.
  6. Καλύψτε το κεφάλι και τα μαλλιά σας με πετσέτα
  7. Αφήστε τη μάσκα baby oil στα μαλλιά σας για μια νύχτα ή για λίγες ώρες.
  8. Πλύνετε προσεκτικά τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο το baby oil.

Όπως κάθε λάδι, το baby oil μπορεί να εμποδίσει τους πόρους του δέρματός σας. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακμή εάν το λάδι φτάσει στο μέτωπό σας. Η χρήση πάρα πολύ baby oil μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά.

Αφαιρέστε προσεκτικά το baby oil από τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και άφθονο σαμπουάν. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας για να βεβαιωθείτε ότι το baby oil έχει αφαιρεθεί. Ίσως χρειαστεί να κάνετε σαμπουάν δύο τρεις φορές εάν έχετε φυσικά λιπαρά μαλλιά.

Εναλλακτικές θεραπείες μαλλιών με έλαια

Υπάρχουν πολλά φυσικά φυτικά έλαια που έχουν μελετηθεί για τα οφέλη τους στα μαλλιά. Σημειώστε ότι τα περισσότερα φυσικά έλαια είναι επεξεργασμένα και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στο δέρμα.

Δοκιμάστε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις για μάσκες στα μαλλιών αντί baby oil:

Πώς το baby oil μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν;

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει πρόσφατα τις δοκιμές τις παρακάτω φόρμουλας και δεν έχω πλήρη εικόνα του αποτελέσματος, ωστόσο το έχω διαβάσει σε άπειρα ξένα sites και ακούγεται πολλά υποσχόμενο, οπότε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και εσείς.

Τι θα χρειαστείτε για την φόρμουλα που μακραίνει τα μαλλιά

Εκτέλεση συνταγής φόρμουλας για μακριά μαλλιά

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα λάδια. Με ένα ψαλίδι κόβουμε στην άκρη την κάψουλα βιταμίνης Ε και ρίχνουμε το περιεχόμενο της στο μπολ μαζί με τα λάδια.

Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα και απλώνουμε από τις ρίζες ως τις άκρες επιμένοντας λίγο περισσότερο στις ρίζες.

Μπορείτε να δείτε τιμές και να αγοράσετε τις Lamberts Vitamin E από ΕΔΩ


Περιληπτικά παραπάνω είδαμε χρήσεις του baby oil στα μαλλιά. Πως να φτιάξουμε μάσκες μαλλιών με baby oil. Πως μπορούμε να κάνουμε θεραπείες μαλλιών με baby oil και με τι άλλα έλαια μπορούμε να το συνδυάσουμε για να βοηθήσουμε τα μαλλιά να μακρύνουν.

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα