Αρχική lol mommy's thoughts & tips Η Θεά Κάλι ή κατά κόσμο: Εργαζόμενη μητέρα σε… περίοδο lockdown!

Η Θεά Κάλι ή κατά κόσμο: Εργαζόμενη μητέρα σε… περίοδο lockdown!

by lol mommy

Ας αναλογιστούμε για μια στιγμή, πόσα είναι τα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει ταυτόχρονα, για τον ίδιο, για τη δουλειά του και για την οικογένειά του. Ας τα προσθέσουμε τώρα και το αποτέλεσμα ας το πολλαπλασιάσουμε επί δέκα!

Αυτή η απλή μαθηματική πράξη, μας δίνει τη σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα, σε περίοδο lockdown.

Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς, ότι μια επαγγελματική συνάντηση, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μάθημα Αγγλικών, μάθημα μπαλέτου και… κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι.

Κι όμως γίνεται.

Η σύγχρονη, εργαζόμενη μητέρα του lockdown, απέκτησε πολλαπλές δεξιότητες!
Γιατί όταν ξαφνικά στο σπίτι, δύο παιδιά ταυτόχρονα κάνουν on line μαθήματα, σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές, εκείνη έχει επαγγελματική συνάντηση σε τρίτο υπολογιστή και ο σύζυγος conference call στο κινητό, μοιραία θα μάθει και καινούργιες λέξεις και έννοιες, όπως: bandwidth, server, Webex, ταχύτητα σύνδεσης, Teams, Zoom, streaming.

Και τότε, αναβαθμίζεται αυτόματα και παίρνει προαγωγή σε H.M.I.C.M. ή αλλιώς: Home Master IT Chef Manager, κατά κόσμο, Μαμά!

Και μην ξεχνάμε και το ρύζι που βράζει, μη λασπώσει…

Τηλεργασία, τηλεδιάσκεψη, τηλεμάθημα τηλε…τα νεύρα μου (!) και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει μύτη! Κανείς δεν φαντάζεται ότι η ήρεμη και σταθερή φωνή που ακούγεται σε μια online επαγγελματική συνάντηση, ανήκει σε μια μητέρα που ταυτόχρονα μπορεί να ξεμπλέκει τα μαλλιά μιας κούκλας, να διορθώνει την ορθογραφία, να ανακατεύει το ρύζι.

Ευτυχώς που οι κάμερες δεν είναι πάντα απαραίτητες και μπορεί και να κλείσει το μικρόφωνο, για να μη διακόψουν τη συζήτηση, φράσεις όπως «Μαμά, πες του κάτι, μου τραβάει τα μαλλιά!».


Με το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και το άλλο στην κουτάλα, η μαμά του lockdown έδωσε και δίνει ακόμα καθημερινά μία άνιση μάχη! Με το χρόνο, με τον server, με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και με το… ρύζι! Αλλά κατάφερε να βγει νικήτρια, όπως τα καταφέρνει πάντα!

Για την Ιστορία η θεά Κάλι

Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη που σημαίνει «χρόνος», αλλά και «μαύρο». Η Κάλι, ή Κάλι Μα (Μαύρη Μητέρα), είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες θεές του Ινδουισμού.

Είναι η εκδήλωση της Θεϊκής Μητέρας και μία από τις ενσαρκώσεις της Ντούργκα, της συζύγου του Σίβα θεού της καταστροφής. Ο Σίβα είναι αυτός που καταστρέφει και η Κάλι αποτελεί τη δύναμη / ενέργεια με την οποία δρα ο σύζυγός της. Συχνά ταυτίζεται μονάχα με το ρόλο της ως θεά της καταστροφής. Ωστόσο, καταστρέφει μόνο για να δημιουργήσει ξανά. Οτιδήποτε καταστρέφει έχει να κάνει με την αμαρτία, την άγνοια, την αποσύνθεση, και δεν είναι πια χρήσιμο.

Η Κάλι αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, την περιοδικότητα και τους κύκλους της ζωής, τη χαρά, το κουράγιο, την ελπίδα, τη δύναμη, την κάθαρση και την αλλαγή.

Ένα μεγάλο χειροκρότημα και μια μεγάλη αγκαλιά στις Μητέρες όλου του κόσμου!
κι ας λάσπωσε το ρύζι τελικά…!

Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα