Search

Μελομακάρονα - Συνταγή που πετυχαίνει πάντα

 Αν και τα Χριστούγεννα του 2020 προβλέπονται να είναι διαφορετικά για όλους λόγο covid εμείς κρατάμε τις παραδόσεις μας και φτιάχνουμε μελομακάρονα. Μία πεντανόστιμη συνταγή μελομακάρονα που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι πετυχαίνει πάντα είναι εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή μελομακάρονα.


Μελομακάρονα που πάντα πετυχαίνουν

Πάμε να δούμε την συνταγή μελομακάρονα που πετυχαίνει πάντα

Υλικά για μελομακάρονα

  • 9 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (περίπου 1 κιλό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1  φλιτζάνι χυμό από στυμμένο πορτοκάλι 
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα 
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια  νερό
  • 2 φλιτζάνια  ζάχαρη
  • 1 κ/σ μέλι
  • λίγο χυμό λεμόνι


Εκτέλεση συνταγής για τα μελομακάρονα που σίγουρα θα σας πετύχουν

1. Σε ένα μεγάλο μπολ - κούπα χτυπάμε για 8-10 λεπτά με μίξερ την ζάχαρη, το χυμό, το ελαιόλαδο, την σόδα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα από πορτοκάλι.




2. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά μας και λιώσει η ζάχαρη σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικεν πάουντερ

3. Ζυμώνουμε για πολύ λίγο με το χέρι όσο πιο λίγο γίνετε μέχρι να ενωθεί το αλεύρι. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι λαδερή

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς

5. Πλάθουμε  μικρά μελομακάρονα και τοποθετούμε αραιά στο ταψί διότι φουσκώνουν αρκετά και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. 

Πως ψήνουμε μελομακάρονα



6. Ψήνουμε στου 160 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν όπως βλέπετε δεξιά στην εικόνα παραπάνω

7. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά.

Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

Πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι που θα μελώσουμε τα μελομακάρονά μας

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 6 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση. 

Από την στιγμή που θα πάρει βράση και για τα επόμενα 6 λεπτά που θα χρειαστούν για να ετοιμαστεί το σιρόπι μας ΔΕΝ ανακατεύουμε


Για να μελώσουμε τα μελομακάρονά μας, τα βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα ένα ένα τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι και τα αφαιρούμε άμεσα με τρυπητή κουτάλα.

Σημειώσεις: 

- Τα μελομακάρονα δεν πρέπει να μείνουν πολύ ώρα μέσα στο σιρόπι γιατί θα μαλακώσουν πολύ και θα σπάνε. Αφαιρέστε τα ακόμη και αν για τώρα μοιάζουν σκληρά σαν μπισκότα, σε λίγη ώρα θα απορροφήσουν το σιρόπι και θα μαλακώσουν.

- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό πορτοκαλιού με αναψυκτικό πορτοκαλάδας αν θέλετε πολύ μαλακά μελομακάρονα


Για την διακόσμηση και έξτρα γεύση στα μελομακάρονα

Ανακατεύουμε καρυδόψιχα με κανέλα και ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα. Αν δεν έχετε έτοιμη καρυδόψιχα μπορείτε απλά να σπάσετε μερικά καρύδια στο μπλέντερ/μούλτι 



Πρόταση

 Φτιάξτε περισσότερα μελομακάρονα γιατί θέλουμε να περισσέψουν! Ναι καλά διαβάσατε Θέλουμε να περισσέψουν μελομακάρονα για να φτιάξουμε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ή και τώρα γιατί όχι.....


 Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 

του lol moms στο facebook

 Για την ιστορία να σας πω πως ξεκίνησα να φτιάχνω αυτή τη συνταγή μελομακάρονα  όταν ήμουν στην Γερμανία θέλοντας να μάθει η κόρη μου να κρατά και τις ελληνικές παραδόσεις. Η Χριστουγεννιάτικη αυτή συνταγή για μελομακάρονα είναι η αγαπημένη μας τα τελευταία 7 χρόνια, πετυχαίνει πάντα μα πάντα....Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Με αγάπη

lol mommy


Stay connected

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου