Αρχική Συνταγές Συνταγή Banoffee με σπιτικό dolce de luche και σοκολάτα

Συνταγή Banoffee με σπιτικό dolce de luche και σοκολάτα

by lol mommy

Θα λατρέψετε αυτό το Μπανόφι. Με μια κρούστα βουτυρωμένου μπισκότου, καραμέλα μαύρης ζάχαρης, φρέσκες μπανάνες, σαντιγί και ένα μυστικό στρώμα σοκολάτας φτιάχνουν το απόλυτο επιδόρπιο.

Πεντανόστιμο Banoffee χωρίς ψήσιμο, κρούστα μπισκότων, γέμιση καραμέλας, ώριμες μπανάνες και σαντιγί.

Φυσικά, δεν μπορούσα να σταματήσω εκεί.
Η συνταγή έχει επίσης ένα κρυφό στρώμα σοκολάτας στο εσωτερικό και άφθονη τριμμένη σοκολάτα στην κορυφή. Επειδή η σοκολάτα είναι σοκολάτα και αρέσει σε όλους

Ώρα για την τέλεια συνταγή Μπανόφι – Banoffee

Υλικά μπανόφι για την Κρούστα μπισκότων

  • 300 γραμμάρια ή 3 φλιτζάνια μπισκότα digestive ή γκράχαμ κράκερς, θρυμματισμένα
  • 170 γραμμάρια ή 3/4 φλιτζάνιου ανάλατο βούτυρο

Υλικά για την Καραμέλα ή αλλιώς Σπιτικό dolce de luche

  • 60 γραμμάρια ή 1/4 φλιτζάνιου ανάλατο βούτυρο
  • 90 γραμμάρια ή 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 240ml ή 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 150 γραμμάρια ή 1 κούπα μαύρη ή ημίγλυκη σοκολάτα

Υλικά για την Επικάλυψη

  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 240ml ή 1 φλιτζάνι σαντιγί
  • 75 γραμμάρια ή 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος υγείας

Εκτέλεση συνταγής Banoffee – Μπανόφι με σπιτικό dolce de luche

  1. Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα ψησίματος με αποσπώμενη βάση 23-26 εκ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ή τα κράκερ στο μπλέντερ ή βάλτε τα σε μια σφραγισμένη σακούλα τροφίμων και σπάστε τα περνώντας με έναν πλάστη. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι τα μπισκότα να βραχούν και να μοιάζουν με υγρή άμμο.
  2. Ρίχνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα στη φόρμα και πιέζουμε προς τα κάτω για να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Μπορείτε ακόμη και να ανεβάσετε ελαφρώς περιμετρικά στις πλευρές. Βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να μαλακώσει. Αν λιώσετε τη σοκολάτα στο μικροκυμάτων μη ξεχάσετε να καλύψετε το δοχείο με μεμβράνη ώστε να μη καεί η σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα αλείφοντας την επιφάνεια και τις πλευρές. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  4. Για να φτιάξουμε την καραμέλα, τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή μέτρια φωτιά.
  5. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά και συνεχίστε για λίγα λεπτά έως ότου η καραμέλα πήξει και το σάκχαρο λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στα μπισκότα και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να παγώσει η καραμέλα
  7. Για να σερβίρετε, κόψτε τις μπανάνες σε φέτες και στρώστε πάνω στην καραμέλα, Απλώστε την σαντιγί με την βοήθεια μιας μαρίζ και πασπαλίστε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.
Σημειώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε απλό γλυκό κράκερς ή μπισκότο για την κρούστα σε αυτό το Μπανόφι.
Ανάλογα με τον τύπο μπισκότου ή κράκερ, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο έως ότου τα θρυμματισμένα μπισκότα βρεχθούν και μοιάζουν με άμμο. Εάν συγκρατούνται όταν πιέζετε με το κουτάλι και δεν σπάει η στρώση που φτιάχνετε, είναι τέλειο. Διαφορετικά προσθέστε λίγο ακόμη βούτυρο.

Κάθε μπουκιά έχει υπέροχη πλούσια και κρεμώδης υφή ενώ κρούστα μπισκότων με σοκολάτα αναστατώνει τον ουρανίσκο χαρίζοντας τέλεια γεύση. Πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτό τον συνδυασμό μπανάνας, κρέμας και καραμέλας που φτιάχνουν το τέλειο Banoffee – Μπανόφι

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα