Search

Συνταγή Banoffee - Μπανόφι με σπιτικό dolce de luche και σοκολάτα

 Θα λατρέψετε αυτό το Μπανόφι.  Με μια κρούστα βουτυρωμένου μπισκότου, καραμέλα μαύρης ζάχαρης, φρέσκες μπανάνες, σαντιγί και ένα μυστικό στρώμα σοκολάτας φτιάχνουν το απόλυτο επιδόρπιο. 





Πεντανόστιμο Banoffee, χωρίς ψήσιμο με μια εύθρυπτη κρούστα μπισκότων, μια ομαλή γέμιση καραμέλας, ώριμες μπανάνες και σαντιγί. Φυσικά, δεν μπορούσα να σταματήσω εκεί.
Η συνταγή  έχει επίσης ένα κρυφό στρώμα σοκολάτας στο εσωτερικό και άφθονη τριμμένη σοκολάτα στην κορυφή. Επειδή η σοκολάτα είναι σοκολάτα και αρέσει σε όλους


Ώρα για την τέλεια συνταγή Μπανόφι - Banoffee

Υλικά μπανόφι

για την Κρούστα μπισκότων

300 γραμμάρια ή 3 φλιτζάνια μπισκότα digestive ή γκράχαμ κράκερς, θρυμματισμένα 
170 γραμμάρια ή 3/4 φλιτζάνιου ανάλατο βούτυρο

για την Καραμέλα ή αλλιώς Σπιτικό dolce de luche

60 γραμμάρια ή 1/4 φλιτζάνιου ανάλατο βούτυρο
90 γραμμάρια ή 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
240ml ή 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
150 γραμμάρια ή 1 κούπα μαύρη ή ημίγλυκη σοκολάτα


 για την Επικάλυψη

2 μεγάλες μπανάνες
240ml ή 1 φλιτζάνι  σαντιγί
75 γραμμάρια  ή 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος υγείας



Εκτέλεση συνταγής Banoffee - Μπανόφι με σπιτικό dolce de luche

Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

1.Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα ψησίματος με αποσπώμενη βάση 23-26 εκ. Θρυμματίζουμε  τα μπισκότα ή τα κράκερ στο μπλέντερ ή  βάλτε τα σε μια σφραγισμένη σακούλα τροφίμων και σπάστε τα περνώντας με έναν πλάστη. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι τα μπισκότα να βραχούν και να μοιάζουν με υγρή άμμο.


2.Ρίχνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα στη φόρμα και πιέζουμε προς τα κάτω για να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Μπορείτε ακόμη και να ανεβάσετε ελαφρώς περιμετρικά στις πλευρές. Βάζουμε στο ψυγείο.


3.Λιώνουμε τη σοκολάτα μας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να μαλακώσει. Αν λιώσετε τη σοκολάτα στο μικροκυμάτων μη ξεχάσετε να καλύψετε το δοχείο με μεμβράνη ώστε να μη καεί η σοκολάτα.  Αφήνουμε  λίγο να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω  στα μπισκότα  αλείφοντας την επιφάνεια και τις πλευρές. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.


4.Για να φτιάξουμε την καραμέλα, τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή μέτρια φωτιά. 
 Ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά και συνεχίστε  για λίγα λεπτά έως ότου η καραμέλα πήξει και το σάκχαρο λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


5.Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στα μπισκότα και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να παγώσει η καραμέλα


6.Για να σερβίρετε, κόψτε τις μπανάνες σε φέτες και στρώστε πάνω στην καραμέλα, Απλώστε την σαντιγί με την βοήθεια μιας μαρίζ και πασπαλίστε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.


"Δείτε εδώ το μυστικό για απαλή και αφράτη σαντιγί"

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε απλό γλυκό κράκερς ή μπισκότο για την κρούστα σε αυτό το  Μπανόφι.
 Ανάλογα με τον τύπο μπισκότου ή κράκερ, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο έως ότου τα θρυμματισμένα μπισκότα βρεχθούν και μοιάζουν με άμμο. Εάν συγκρατούνται όταν πιέζετε με το κουτάλι και δεν σπάει η στρώση που φτιάχνετε, είναι τέλειο. Διαφορετικά προσθέστε λίγο ακόμη βούτυρο.



 Κάθε μπουκιά έχει υπέροχη πλούσια και κρεμώδης υφή ενώ κρούστα μπισκότων με σοκολάτα αναστατώνει τον ουρανίσκο χαρίζοντας τέλεια γεύση. Πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι  είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτό τον  συνδυασμό μπανάνας, κρέμας και  καραμέλας που φτιάχνουν το τέλειο Banoffee - Μπανόφι


Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 
Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου