Search

Πως να φτιάξεις Πηλό - Κρύα πορσελάνη - Συνταγή με απλά υλικά


Αυτή η συνταγή  πηλού ξήρανσης στον αέρα αναφέρεται και ως κρύα πορσελάνη επειδή όταν στεγνώνει μοιάζει με πραγματική πορσελάνη. Αλλά σε αντίθεση με τον  πηλό που αγοράζεται, δεν είναι τοξικό και δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί ή να ψηθεί για να σκληρύνει. Πολλοί καλλιτέχνες αγαπούν  την κρύα πορσελάνη επειδή  επιτρέπει να δημιουργoύνται από απλές κατασκευές  μέχρι πολύ περίπλοκα με λεπτές λεπτομέρειες στο γλυπτό.
Υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή Πηλού - Κρύα πορσελάνη

  • 2 φλιτζάνια άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ) όχι κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι λευκή κόλλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baby oil

Πως θα φτιάξεις Πηλό / Κρύα πορσελάνη - Εκτέλεση  συνταγής.

Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook


Βήμα 1

 Ρίξτε 1 και 1/2 φλιτζάνι αμύλου αραβοσίτου νισεστέ σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. (Προσοχή όχι κορν φλάουρ κουτί δεν θα πετύχει)


Βήμα 2

 Προσθέστε 1  φλιτζάνι λευκή κόλλα στο άμυλο αραβοσίτου.Βήμα 3

Βάλτε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού στο μπολ.


Βήμα 4
 Προσθέστε και τις 2 κουταλιές baby oil στο μπολ.Βήμα 5
 Ανακατέψτε αργά όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να επιτύχετε ένα σφικτό μείγμα.


Βήμα 6
 Συνεχίστε να αναδεύετε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, ή έως ότου εξαφανιστούν οι περισσότεροι σβώλοι.Βήμα 7
Μόλις εξαφανιστούν τα κομμάτια, τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σας και θερμάνετε για 15 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό. Επαναλάβετε την διαδικασία οκτώ φορές. 15 δευτερόλεπτα στο μικροκυμάτων και 1 λεπτό ανακάτεμα.

Αν συνεχίζει να είναι υγρό και να μη σφίγγει ρίξτε και την άλλη μισή κούπα νισεστέ
Σημείωση
Οι θερμοκρασίες μικροκυμάτων ποικίλλουν από μάρκα σε μάρκα, γι' αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μείγμα  και μην το υπερθερμάνετε. Το μείγμα πρέπει να μετατραπεί από μια υγρή μορφή σε μια άμορφη κολλώδη μπάλα.Βήμα 8 
Αφού ζεστάνετε στο μικροκυμάτων και ανακατεύετε το μείγμα σας 8 φορές, πασπαλίζετε άμυλο ή λοσιόν χεριών πάνω σε μία επιφάνεια. Προς το παρόν θα κολλάει, οπότε εφαρμόστε επίσης λοσιόν χεριών ή baby oil στα χέρια σας, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη στα δάχτυλα σας.


Βήμα 9
Ζυμώστε τη ζύμη για περίπου δέκα λεπτά ή έως ότου σταματήσει να κολλάει και αποκτήσει λεία υφή.Βήμα 10
Τυλίξτε τον πηλό/ κρύα πορσελάνη με μεμβράνη και τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο.


Βήμα 11
Αφήστε τον πηλό να ξεκουραστεί για 24 ώρες, μετά  μπορείτε να ξετυλίξετε τον πηλό και να δημιουργήσετε. 


Βήμα 12
Για να βάψετε την κρύα πορσελάνη σας, απλώστε ακρυλικό χρώμα ακριβώς πάνω σε ένα κομμάτι του πηλού σας και ζυμώστε μέχρι να αναμειχθεί καλά το χρώμα με τον πηλό.Tip
Όσο περισσότερο χρώμα χρησιμοποιείτε, τόσο πιο βαθύ ή κορεσμένο θα είναι το χρώμα. Ωστόσο, καθώς τα περισσότερα χρώματα περιέχουν νερό, συνιστάται να προσθέτετε το χρώμα λίγο λίγο κάθε φορά για να αποφύγετε να κάνετε κολλώδη τον πηλό σας.
Μια εναλλακτική λύση αντί της προ-βαφής του πηλού είναι να το βάψετε μόλις στεγνώσει ο πηλός. Για να το κάνετε αυτό, απλώς αφήστε την κατασκευή σας από πηλό - κρύα πορσελάνη να στεγνώσει τελείως και χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώμα όπως επιθυμείτε.

Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

Βήμα 13
Φτιάξτε τον πηλό σας σε επιθυμητά σχήματα και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα. Ο πηλός θα στεγνώσει εντελώς σε 24 ώρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ανάλογα με το πάχος ή το μέγεθος του κομματιού.

Tips
 Η κρύα πορσελάνη είναι πολύ χυτή κάτι που την κάνει πολύ εύκολη στην χρήση της, οπότε τυχόν λάθη που μπορεί να κάνετε μπορούν να διορθωθούν εύκολα προσθέτοντας απλώς μερικές σταγόνες νερού στο κομμάτι. 

 Για να κολλήσετε κομμάτια μεταξύ τους στις διάφορες κατασκευές σας, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε λίγο νερό σε κάθε κομμάτι. Η λίπανση του κομματιού με νερό και ίσως κάποια εργαλεία γλυπτικής σίγουρα θα βοηθήσουν πολύ.


Με αγάπη

lol mommy 


Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 
Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου