Αρχική Χριστούγεννα Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια χωρίς ψήσιμο

Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια χωρίς ψήσιμο

by lol mommy

Όλες οι παραλλαγές μας αποτελούνται από τρία βασικά συστατικά – άμυλο αραβοσίτου γνωστό και ως κορν φλάου, μαγειρική σόδα – (μη βάλετε μπέικιν πάουντερ δεν θα πετύχει !!!}, και νερό.

Σπιτική αλατοζύμη χωρίς ψήσιμο γνωστή και ως πηλός μαγειρικής σόδας

Ώρα για την Συνταγή αλατοζύμης-Χωρίς ψήσιμο

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι αραβόσιτο
  • 1 1/4 φλιτζάνια νερό

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το μείγμα συνεχώς, μέχρι να πυκνώσει και να έχει την υφή μιας πολτοποιημένη ή κτυπημένης πατάτας. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει και να μην κολλήσει πλέον Έγινε!

Καθώς το μείγμα θερμαίνεται, θα αρχίσει να πυκνώνει. Συνεχίστε να ανακατεύετε και να γυρίζετε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει αυτή την υφή, στη συνέχεια βγάλετε αμέσως από τη φωτιά.

Δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη
Δεν πρέπει να έχετε επιπλέον νερό να κυματίζει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας όταν τελειώσετε αλλά θα πρέπει και να μην την αφήσετε να ξεραθεί εντελώς καθώς η ξηρότερη ζύμη φαίνεται να σπάει συχνότερα κατά τη διαδικασία στεγνώματος.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά ή μέχρι να μπορέσετε να το πιάσετε χωρίς να καείτε. Σχηματίστε μια μπάλα και τυλίξτε την μπάλα σε ένα υγρό πανί.
Αφήστε το να κρυώσει έτσι για περίπου 15 λεπτά

Όταν έχει κρυώσει επαρκώς, ξετυλίξτε την μπάλα αλατοζύμης και δώστε της ένα καλό ζύμωμα. Το δυνατό ζύμωμα θα κάνει τη αλατοζύμη ωραία και λεία και θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα. Αν κολλάει συνεχίστε το ζύμωμα.

Τώρα δημιουργήστε Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη!


Τώρα είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλατοζύμη σας για να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια ή ότι άλλο θέλετε! Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν και να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια.

Extra tips για την συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια αλατοζύμης χωρίς ψήσιμο

  1. Όταν δεν χρησιμοποιείται, η περίσσεια ζύμη πρέπει να τυλίγεται σε μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσει.
  2. Τα παχύτερα κομμάτια τείνουν να σπάνε περισσότερο κατά τη διαδικασία στεγνώματος, οπότε προσπαθήστε να διατηρήσετε τις δημιουργίες σας λεπτές, εάν είναι δυνατόν. Συνήθως στοχεύουμε κάπου στο πάχος 0,75 – 1 εκατοστό.
  3. Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί! Επειδή ο πηλός μαγειρικής σόδας είναι πολύ πιο μαλακός από τον πηλό μοντελοποίησης που αγοράζεται από το κατάστημα, μπορεί να είναι λίγο πιο εύθραυστος. Η τοποθέτηση ενός χαρτιού και στις δύο πλευρές του πηλού ενώ το ανοίγετε βοηθά πραγματικά!
  4. Θέλουμε η διαδικασία ξήρανσης να είναι αργή για να αποφευχθεί το σπάσιμο. Με άλλα λόγια, το στέγνωμα στον αέρα είναι καλύτερα να γίνεται σε κάποιο δροσερό σημείο.
  5. Μην ξεχνάτε να γυρνάτε απαλά τα στολίδια κάθε λίγο για να στεγνώσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Αφού στεγνώσουν τα στολίδια σας, μπορούν να διακοσμηθούν σχεδόν με όποιον τρόπο θέλετε!

Έχουμε ζωγραφίσει τα δικά μας με ακρυλικά χρώματα, ακόμη και με νερομπογιές, τα έχουμε καλύψει με κόλλα και τα βυθίσουμε σε γκλίτερ, τα έχουμε ζωγραφίσει με μαρκαδόρους και κολλήσαμε διακοσμητικά πάνω τους. Όλα ταιριάζουν αρκεί λίγη φαντασία!

Τα στολίδια με γκλίτερ που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα τα φτιάξαμε με την προηγούμενη συνταγή που απαιτεί ψήσιμο. Αν σας αρέσουν μπορείτε να τα φτιάξετε με όποια συνταγή σας βολεύει. Ετοιμάστε την αλατοζύμη σας και για να δείτε όλα τα υπόλοιπα βήματα για στολίδια με γκλίτερ κάντε click εδώ.

Καλή διασκέδαση!
Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα