Αρχική Μέρη και Δραστηριότητες Πως παίζετε το Geocaching και τι είναι

Πως παίζετε το Geocaching και τι είναι

by lol mommy

Θησαυρός, γεοκρύπτες, κρύπτες, Geocaching Ελλάδα, κινητό, φωτογραφίες, gps, χάρτες, πυξίδα, συντεταγμένες, πεζοπορία, αντοχές, αναζήτηση, logo book, DNF, trackables, coins, τα 7 θαύματα του κόσμου, τάπερ, βαθμός δυσκολίας, σκάψιμο, γρατζουνιές, δέντρα, ποτάμια, βουνά, αξιοθέατα, κρυμμένες φυσικές ομορφιές ανά τον κόσμο, αστικά σημεία, traditional caches, mystery, σήκω από τον καναπέ, οικογενειακή δραστηριότητα και όχι μόνο.

Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω;
– Θα μπορούσαν να είναι hashtags για το παιχνίδι κυνήγι κρυμμένων θησαυρών που παρόμοιό του δεν υπάρχει και αυτό είναι το  Geocaching!

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που παίξαμε geocaching για πρώτη φορά ανακαλύπτοντας εντελώς τυχαία μία από τις χιλιάδες γεοκρύπτες που υπάρχουν σε όλες τις χώρες/πόλεις/χωριά του πλανήτη.

Μπορείς να διαβάσεις το δικό μας ξεκίνημα στο geocaching εδώ ή να συνεχίσεις να να διαβάζεις για να μάθεις Τι είναι το geocaching και πως παίζετε;

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα πιο κατάλληλο για να αποκτήσουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον οι off-road διαδρομές μας και αν και εσύ αγαπάς την πεζοπορία και το να ανακαλύπτεις μέρη που λίγοι μπορούν να σου εκμυστηρευτούν ότι υπάρχουν τότε  βρίσκεσαι στο σωστό blog!

Family outdoor adventures

Τι είναι το Geocaching;

Γενικότερα στην ερώτηση τι είναι το geocaching; Η απάντηση είναι Κυνήγι θησαυρού.

Αναλυτικά το geocaching είναι ένα παιχνίδι όπου άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο που ονομάζονται geocachers, κρύβουν σε σημεία όπου κανείς αξίζει για κάποιο λόγο να επισκεφτεί caches ή geocaches, τις λεγόμενες στα ελληνικά κρύπτες ή γέοκρυπτες. Κρύπτες συναντάμε σε αστικά σημεία πχ κοντά σε αξιοθέατα ενώ γεοκρύπτες στη φύση, βουνά, ποτάμια, καταρράκτες και γενικότερα συνήθως μέρη που αξίζει να επισκεφτείς.

Όλες οι κρύπτες είναι καλά σφραγισμένα κουτιά , αεροστεγές τάπερ ή πλαστικές συσκευασίες από τσίχλες και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί στις οποίες οι geocachers τοποθετούν ένα βιβλιαράκι που ονομάζεται logobook, ένα μολύβι και ένα μικρό αντικείμενο.

Οι υπόλοιποι geοcachers ψάχνουν να βρουν αυτές τις κρύπτες – γεοκρύπτες και όταν το πετύχουν πρέπει να αφήσουν και εκείνοι ένα μικρό αντικείμενο μέσα στην κρύπτη και να γράψουν το όνομά τους στο logo book. Έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε κάτι από την κρύπτη μόνο όμως αν αφήσουμε κάτι μεγαλύτερο.

Πως παίζετε το Geocaching και τι θα χρειαστείς για να βρεις κρύπτες – γεοκρύπτες.

Αρχικά θα χρειαστείς ένα κινητό με ενσωματωμένο GPS (πολλοί χρησιμοποιούν απλές συσκευές gps)

Στο κινητό σου θα κατεβάσεις την ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή του Geocaching και θα κάνεις την εγγραφή σου. Κατέβασε την εφαρμογή από τα παρακάτω links ανάλογα το λογισμικό του κινητού σου.


Εφαρμογή Geocaching


Πρότασή μου είναι να κάνεις την εγγραφή σου πρώτα στην επίσημη σελίδα geocaching.com και μετά να κατεβάσεις την εφαρμογή όπου απλά θα συνδεθείς.

Αφού κατέβασες την εφαρμογή είσαι μέλος του παγκόσμιου κυνηγιού θησαυρού και έτοιμος-η να αρχίσεις την περιπέτεια.

Στην εφαρμογή θα βρεις χάρτες με τα σημεία όπου είναι κρυμμένες οι κρύπτες. Πατώντας πάνω σε κάθε κρύπτη θα δεις πληροφορίες για το είδος και το μέγεθος της κρύπτης, θα δεις τις καταγραφές, σημειώσεις και φωτογραφίες από άλλους παίκτες.

Έπειτα πατάς πλοήγηση και αφήνεις την εφαρμογή να σε οδηγήσει στην κρύπτη. Μόλις την ανακαλύψεις γράφεις το όνομά σου στο logo book, αφήνεις μέσα και εσύ ένα κομμάτι θησαυρού αν το επιτρέπει το μέγεθος της κρύπτης, στις μικρές κρύπτες υπάρχει μόνο το logo book. Βάζεις την κρύπτη ακριβώς στο σημείο που την βρήκες. Kαταγράφεις την εύρεσή σου στην εφαρμογή και μπορείς να μοιραστείς φωτογραφίες με τους φίλούς σου και κυρίως στο official facebook group Geocaching αλλά και στο ελληνικό facebook group Αthenian Geocaching Community προσέχοντας πάντα να μην γίνει spoil της κρύπτης μέσω της φωτογραφίας που θα ανεβάσεις.

Geocaching tips για να ξεκινήσεις εύκολα

1. Για τις πρώτες φορές που θα αναζητήσεις κρύπτες καλό είναι να επιλέξεις κάποια με βαθμό δυσκολίας 1 – 1.5 και κυρίως να κοιτάξεις στην Δραστηριότητα της κρύπτης η τελευταία εύρεση της από άλλο παίκτη να έχει γίνει πρόσφατα, πχ το τελευταίο 6μηνο για να είσαι σίγουρος ότι η κρύπτη βρίσκεται εκεί.

Πάτησε την επιλογή που σου δίνει ο χάρτης ” η θέση μου στο κέντρο” και ξεκίνα την πλοήγηση. Όταν πλησιάσεις κοντά ενεργοποίησε την πυξίδα σου και κινήσου προς τις σωστές συντεταγμένες.

Αυτό που κάνω πάντα όταν πρόκειται να βγω για κυνήγι θησαυρού είναι να ενεργοποιώ την εφαρμογή από το σπίτι που χρησιμοποιώ wi-fi στο κινητό μου. Το κάνω αυτό επειδή στα σημεία που είναι κρυμμένες οι γεοκρύπτες συνήθως υπάρχουν ψηλά δέντρα που δυσκολεύουν την σύνδεση του κινητού μας με το δορυφόρο. Φροντίστε λοιπόν να ενεργοποιήστε το gps του κινητού σας και ανοίξτε την εφαρμογή geocaching πριν βγείτε για κυνήγι. Με αυτό τον τρόπο επίσης δεν θα χρειαστεί να έχεις δεδομένα στο κινητό σου. Θα χρειαστείς internet μόνο για να καταγράψεις την εύρεσή σου αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και αργότερα αφού η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσεις την εύρεση της κρύπτης ή γεοκρύπτης και να την καταγράψεις αργότερα.

13 λόγοι που θα κάνουν και σένα να αγαπήσεις το Geocaching

⇒  Μπορείς να ανακαλύψεις διασκεδαστικά και περίεργα μέρη της γης

⇒  Θα σε φτάσει στα όριά σου – σωματικά και ψυχικά. 

Στις διακοπές σου μπορείς να βρεις νέα μέρη που δεν υπάρχουν στους τουριστικούς οδηγούς.
Όπως για παράδειγμα τις πηγές Πέσας της Λέσβου που δεν θα διαβάσεις σε κανένα τουριστικό οδηγό για την ύπαρξή τους αλλά θα τις ανακαλύψεις κυνηγώντας θησαυρούς. Δες εδώ τους καταρράκτες στις πηγές Πέσας για να πάρεις μια ιδέα στο τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς παίζοντας

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις υγιείς ενώ διασκεδάζεις.

⇒  Είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια.

Δημιουργείς οικογενειακές αναμνήσεις στα παιδιά.

⇒  Σε βγάζει έξω! Κοινώς σε σηκώνει από τον καναπέ

Μπορεί ακόμη και να ερωτευτείς.

 Ή να ανακαλύψεις μέρη που δεν ήξερες ότι υπήρχαν τόσο κοντά σου.

Θα έχεις ιστορίες να διηγήσε που θα τις έχεις ζήσει πραγματικά

Θα νιώσεις ότι η ανακάλυψη, η εξερεύνηση και η περιπέτεια εξακολουθούν να υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο.

Επίσης  θα σε καθοδηγήσει σε στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.

Θα ενθουσιαστείς από το έργο των “καλλιτεχνών και των μηχανικών” του geocaching

“Υπάρχουν μερικοί πολύ έξυπνοι παίκτες – κάτοχοι κρυπτών που έχουν σκεφτεί πολύ καλά που  και πως θα κρύψουν τις κρύπτες τους. Είναι κάτι περισσότερο από το να βρεις απλώς ένα τάπερ στο δάσος!”

Ελπίζω να καταφέρω να σε σηκώσω από τον καναπέ – Υπομονή που θα πάει η καραντίνα θα τελειώσει!!
Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα