Αρχική Συνταγές Υγρή σαντιγί Το μυστικό για να γίνει αφράτη και απαλή

Υγρή σαντιγί Το μυστικό για να γίνει αφράτη και απαλή

by lol mommy

Αν δεν σου πέτυχε η σαντιγί και ψάχνεις τρόπο για να γίνει πιο αφράτη και απαλή για να στολίσεις τα γλυκά ή να την ανακατέψεις με φρούτα θα σου πω το πιο απλό μυστικό της.

Άνοιξε την συσκευασία της υγρή σαντιγί ή κρέμα γάλακτος πλήρης κατάλληλη για σαντιγί και ρίξε το περιεχόμενο σε ένα inox μπολ .Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε εναλλακτικά μία μεσαία κατσαρόλα.


Το μυστικό είναι να είναι όλα παγωμένα.

Βάλε το inox σκεύος με την υγρή σαντιγί στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν την χρήση, βάλε στην κατάψυξη και τα εξαρτήματα, τους αναδευτήρες δηλαδή του μίξερ που θα χρησιμοποιήσεις.

Είναι σημαντικό το μπολ να είναι inox. Αυτά τα σκεύη έχουν την δυνατότητα να κρατούν για περισσότερη ώρα το κρύο και παγώνουν ευκολότερα από τα πλαστικά.
Βγάλε από την κατάψυξη και χτύπησε στην δυνατή ταχύτητα του μιξερ για 5 λεπτά. Μόλις αρχίζει η σαντιγί να γίνεται αφράτη προσθέστε άχνη ζάχαρη για να επιταχύνατε την διαδικασία. Θα είναι έτοιμη όταν μένει πάνω στον αναδευτήρα όπως την φωτογραφία παραπάνω

Μερικά ακόμη μυστικά για την τέλεια σαντιγί

Αν αγοράσεις συσκευασία υγρή σαντιγί με ζάχαρη έτοιμη για χρήση δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου άχνη, ίσως στην αρχή να μη φαίνεται αρκετά γλυκιά αλλά μην πέσεις στην παγίδα να προσθέσεις κι άλλη ζάχαρη άχνη.

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτή την συσκευασία

Με το που θα γίνει η σαντιγί σταμάτα κατευθείαν το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί θα κόψει και θα είναι άχρηστη. Τέλος το λαθάκι που πρέπει να αποφύγεις είναι στο πότε προσθέτουμε την ζάχαρη. Μόνο μόλις πήξει κι όχι από την αρχή!

Για να φτιάξεις μόνη σου σαντιγί θα χρειαστείς

  • Κρέμα γάλακτος πλήρης με πάνω από 30% λιπαρά
  • Ζάχαρη άχνη
  • 1 Βανίλια

Βάζεις και τώρα την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη με τον τρόπο που εξηγήσαμε παραπάνω, μετά από 15 λεπτά χτυπάς με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι η κρέμα γάλακτος να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, ρίχνεις την άχνη στην ποσότητα που θέλεις και την βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και είσαι έτοιμη!

Καλή επιτυχία!
Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα